SnowCat
2007.12.14, 18:56
Üdv.
A következő történt:
December 11.én rendeltem a Users.hu webcímen a "User's Számítástechnikai szaküzletben" egy videókártyát brutto ~40e-ért, amiről pár percre rá kaptam egy autómatikusan generált emailt a következőkkel:
"Kedves ************!
Az alábbi rendelését rögzítettük (2007-12-11):
---------------------------------------------------------
Sapphire(2 év garancia) Radeon HD3850 256M GDDR3 DUAL DVI-I(GPU668MHz,Ram828MHz,256bit) - 1 db - 32990 Ft / db
---------------------------------------------------------
Mindösszensen:
nettó: 32,990 Ft
bruttó: 39,588 Ft
Köszönjük, hogy minket választott!
Reméljük hamarosan ismét visszatér hozzánk!
Üdvözlettel:
Users Team
"
A megrendelésnél direkt beírtam megjegyzésbe hogy hívjanak fel hogy mikorra várható a kártya, mert fontos lenne hamar megkapnom... na nem hívtak így elmentem ma a boltba, és úgy fogadtak hogy volt egy kis probléma, azóta megválltozott az ár (most olyan 8e pénzel drágább, és mellesleg kiderült hogy ők erről már tudtak, mind1, szólhattak volna) jah és amúgy meg is jött, na mind1.
A lényeg hogy én mondtam hogy de hát visszaigazolták az árat is, erre azt mondta az eladó hogy megváltozott a nagykerben is az ára és nem adhatják el olcsóbban mint ahogy veszik. Abban egyeztünk meg hogy hétfőig "meggondolom" és viszamegyek.
A webáruház oldalán olvasható ilyen hogy:
"
Az Eladó bármikor, előzetes értesítés nélkül módosíthatja a jelen oldalakon található anyagokat vagy a bennük feltüntetett termékeket és árakat. Készleten nem lévő termék esetén a feltüntetett árak és szállítási idők tájékoztató jellegőek, minden esetben függenek az aktuális beszerzési lehetőségektől is.
Az árváltoztatás jogát fenntartjuk. Az oldalon lévő esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk. Eltérés esetén a gyártó által hivatalos oldalon közzé tett paraméterek érvényesek. Az árlista és raktárkészlet aktualitását igyekszünk folyamatos frissítéssel karbantartani, ám annak mindenkori tartalmáért semmilyen felelősséget nem tudunk vállalni. Kérjük a feltüntetett adatokat tájékoztató jellegűnek tekinteni!
"
Viszont semmilyen említést nem tesz a visszaigazolásról, és a visszaigazolásban sincs hogy "ezek tájékoztató jellegűek"
A kérdésem az lenne hogy hétfőn odamehetek-e csapni a balhét hogy de igenis adják oda annyiért(mert megjött már a cucc)
Vagy ha nem
Akkor legalább azért elindíthatok eljárást hogy ezzel megkárosítják a vevőket?
Mert gondoljunk bele, van egy Tárgy ami legtöbb helyet 10 krumpliba kerül, ha ők 6 krumpliért árulják akkor tőlük megrendelem, elmegyek megvenni, akkor kiderül hogy igaziból 10 krumpli, akkor (ha már van nálam annyi) megveszem ott, pedig lehet hogy ha alapból 10 krumpli az ára akkor máshol veszem meg, mert közelebb van, szebb az eladó, stb stb, ez szerintem félrevezető!
Válaszokat előre is köszi.
(SnowCat @ 2007.12.14, 18:56)

A megrendelésnél direkt beírtam megjegyzésbe hogy hívjanak fel hogy mikorra várható a kártya, mert fontos lenne hamar megkapnom...
Decemberben szamtechcuccot hamar? Muhahaha

Egyebkent kifejezett balpeniszseg webshopot uzemeltetni raktarkeszlet nelkul, majd megrendelesre beszerezzuk cimszoval.
SnowCat
2007.12.15, 16:46
(asdf @ 2007.12.15, 14:13)

(SnowCat @ 2007.12.14, 18:56)

A megrendelésnél direkt beírtam megjegyzésbe hogy hívjanak fel hogy mikorra várható a kártya, mert fontos lenne hamar megkapnom...
Decemberben szamtechcuccot hamar? Muhahaha

Egyebkent kifejezett balpeniszseg webshopot uzemeltetni raktarkeszlet nelkul, majd megrendelesre beszerezzuk cimszoval.
Hát egen, bár a kártya már megvolt amikor ott voltam de (most megnéztem új árat, 50e) 10 ezer forintal többért nem voltam hajlandó megvenni.
De senkinek nincs fogalma, hogy mennyire jogosan mehetek balhézni? Mongyuk ha mondanék nekik jogszabájokat talán jobban megilyednek...
Jah és még nézegettem az oldalt, és találtam egy ilyet:
"A Vevő tudomásul veszi, hogy a users.hu portálon végrehajtott megrendelés következményeként a megrendelt termékre közötte és az Eladó között adás-vételi ill. szállítási szerződés jön létre. "
Ergó nekem most van velük egy szerződésem, amit ők nem akarnak betartani... ugye jól értelmezem?
Őszintén szólva: Anmikor visszaigazolták a megrendelést akkor a szerződés létrejött, ellenben nem hiszem, hogy pereskdés után évek múlva akarsz akár videokártyát, akár azért, mert máshol is emelkedett az ára, és ezzel neked máshol isdrágább, mint akkor, ha ők tisztességesek kapni egy kis kártérítést. Egyikkel sem vagy kisegítve, és egyik sem ok arra, hogy ennyi időn át pereskedj.
Szubjektív vélemény: A 2 év garanciával nem sokra mész akkor, ha ilyen a hozzállás, és a gyártó háttere sem megnyugtató. Az ATI és az AMD jelenleg egy cég, és fél éve arról szól a minden hír, hogy komoly esély van a csődre, komolyabb gondokra, a K10nek nagyon sikeresnek kell lenni, ahhoz, hogy ne legyen baj. A K10 kapcsán komoly gondok merültek fel.
Tételezzük fel, túlél a cég, de le kell szorítani a költségeket, újra olcsó termékeket kell gyártani, és a minőségre kevésbé odafigyelve az árérzékeny piacot kell megcélozni, mert a cég presztízse zuhan. És ez még egy viszonylag optimisat forgatókönyv. Akarsz-e egy ATI kártyával szopni garanciális problémák esetén, ha a gyártótól segítségre nem számíthatsz, a kereskedő pedig olyan, amilyen? Megéri-e így is megvenni ott, és harcolni, hogy kicsit olcsóbban tehesd ezt meg?
Captain Crash
2007.12.16, 10:06
SnowCat: Helyes meglátás, a szerződés létrejött, méghozzá olyan feltételekkel, melyeket a weboldalukon kínálatak, drágábban nem adhatják el. Miután kerek-perec kijelentették, hogy mikor jön létre a szerződés, így attól nem térhetnek el egyoldalúan. (Legtöbb esetben a honlapon megjelenő termékek és feltüntetett árak nem minősülnek ajánlattételnek, csak ajánlattételre való felhívásnak, s az ajánlatot a fogyasztó teszi a kereskedő pedig a visszaigazolással elfogadja. Náluk az ajánlattevő a kereskedő, pont azzal a mondattal, melyet beidéztél.) Két dolgot tehetsz, felszólítod őket a szerződésszerű teljesítésre, újabb határidőt megjelölve, ha akkor sem teljesítenek, akkor elállhatsz a szerződéstől. Ha a később megvásárolt termék közötti árkülönbséget akarod visszakapni, akkor arra gyanítom, hogy nem sok esély van, én nem látom, hogy ez pereskedés nélkül elérhető lenne, illetve, hogy egyáltalán lehetséges-e. Ha ez téged érdekel, keres fel egy ügyvédet!
A Users olyan magatartást folytat, melyet már jóideje kifogásolok, ez a fórumokon is meglátszik, s olvasható. Újabb példája a gerinctelenségeiknek. Én biztosan leszarnám, ha nem náluk vásárolok, és tennék bejelentést a GVH-nál is.
SnowCat
2007.12.16, 10:51
Köszönöm a válaszokat.
Pereskedni nem akarok, énsem látom értelmét, de nem fogom annyiban hagyni a dolgot.
Hétfőn bemegyek, és elbeszélgetek velük, remélhetőleg rájuk tudok ijeszteni annyira, hogy ideadják a megadott áron. Ha kell zargatom vele a vezérigazgatót is, vagy akit kell, másik boltnál az már egyszer bejött... csak még le kell vadásznom mert a honlapon nem láttam elérhetőségét.
Ha így se akarják majd átadni, akkor panaszkönyv, és fogyasztóvédelem / versenyhivatal... Ha már ők ekkora kellemetlenséget okoztak nekem karácsony előtt akkor legalább egy picit kapjanak már őkis.
Ha az se megy akkor majd tégla a kirakatba (viccelek persze, ha tényleg megtörténik az csak a véletlennek köszönhető)
Még1szer kösz, és majd azért írok a fejleményekről.
(SnowCat @ 2007.12.16, 10:51)

Hétfőn bemegyek, és elbeszélgetek velük, remélhetőleg rájuk tudok ijeszteni annyira, hogy ideadják a megadott áron. Ha kell zargatom vele a vezérigazgatót is, vagy akit kell, másik boltnál az már egyszer bejött... csak még le kell vadásznom mert a honlapon nem láttam elérhetőségét.
Ha felment az ara felment, beszerzesi ar alatt nem fogjak odaadni a ket szep szemedert sem
A két szép szeméért biztos nem, de ha ott elkezdi kitölteni a vásárlók köyvét, mellete egy GVHs bejelentő űrlapot, és közli, hogy mivel az a visszaigazolás egy érvényes szerződés, ha nem teljesítik akkor jogi útra tereli az ügyet, felsorol néhány paragrafust... Na akkor hamar rájönnek: olcsóbb odaadni annyiért...
Mi a default szankcio, ha azt mondja a bolt (illetve mondta volna), hogy kedves ugyfel, megrendeleset sajna nem tudjuk teljesiteni, szives elnezeset kerjuk, olel, csokol: users computer
asdf: Pont ugyanaz mint a csak drágább esetén a GVH feltehetően pármillás bírsággal indít, fogyasztó megtévesztése miatt, ezen felül kártérítési kötelezettségük is ugyanígy lenne. Sokkal több nem. Kevesebb sem.
Mielőtt azt mondaná bárki is: hogy szegény kereskedőt miért büntetik ennyire, miértkell neki vesztességel eladni... Nem kell: Készletet kellett tartani, ezt ő vállalta.
Ha az ilyen felelőtlen ígérgetés sikeres lenne, akkor azzal sok embernek okozna kárt:
1. Az adott vásárlónak (aki olcsóbban is vásárolhatott volna, ha idejében megy máshova)
2. A vetélytársaknak ahol az emberünk vásárolt volna
Ezzel viszont torzul a verseny, a tisztességes visszaszorul, a tisztességtelen előnyre tesz szert:
3. hosszútávon az összes vásárlónak a tizstességtelen magatartás előretörése miatta
4. az összes tisztességes kereskedőnek az így szerzett erőfölény miatt
Ezzel viszont:
5. csökken a fogyasztók vásárlási kedve, így az iparág is rosszul jár
6. az ország is elesik adóbevételektől. (ÁFA, stb)
A GVH feladata a tisztességes verseny felett felügyelve, szigorú bírságokat kiszabva, a piacot ilyen technikáktól szükség esetén erővel megtisztítva elérni, hogy ilyesmire ne kerüljön sor.
SnowCat
2007.12.16, 21:30
(asdf @ 2007.12.16, 16:15)

Mi a default szankcio, ha azt mondja a bolt (illetve mondta volna), hogy kedves ugyfel, megrendeleset sajna nem tudjuk teljesiteni, szives elnezeset kerjuk, olel, csokol: users computer
Énis félek ettől... Sőt, őszintén nagyon kevés esélyt adok annak, hogy a termékkel a táskámban távozok a boltból.
Ha nem teljesítik a szerződésünk rájuk eső felét, akkor háát versenyhivatal bejelentőlapját már kinyomtattam, majd kérek tőlük tollat kitölteni.
Bár azért még mielőtt feladom a fönőkséggel is szeretnék beszélni. Egy másik ügyben egy email a vezérigazgatónak sűrű bocsánatkérést, és ingyen terméket eredményezett, ugyan az egy kis cég volt, ott jobban odafigyelnek az emberre (eddigi tapasztalataim szerint)
Módosítás:
Tényleg, ha azt mondom hogy szeretnék egy felettesével beszélni elküldhet a francba, vagy erre is van valami korlátozás amire hivatkozhatok? (mittomén, hátha)
(TheElf @ 2007.12.16, 20:34)

asdf: Pont ugyanaz mint a csak drágább esetén a GVH feltehetően pármillás bírsággal indít, fogyasztó megtévesztése miatt...
Jajj, ne viccelj mar. Amikor tonnanyi reklamujsagban hazudas utan a hipermarketlancok kapnak nevetseges parmillakat, es most mar neha tizmillara is felmegy a sokadik eset utan, akkor egyetlen partiznegyzetmeteres uzlet elso ilyen szabalysertese utan parmillas bunti? Csodalkoznek. Egy bunti nelkuli ejnybejnyenek szazszor tobb eselyt adnek.
SnowCat
2007.12.17, 15:09
Na ma bementem megbeszélni a dolgot, elküldtek főnökséghez (ami másik boltjukba volt szal utazhattam át oda) ott meg annyit sikerült kiharcolni hogy beszerzési áron ideadják (mert hogy az egészet eleve azzal magyarázták hogy felment a nagykerben is az ára). Így a +10ezer helyett csak +4 lett...
Nem mentem volna bele, de mindjárt itt a karácsony és hát mást nemigazán tehettem... nah mind1, félsiker