Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
A Hűségnyilatkozat Csapdája
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
Castor
Nagyon csalódtam az Invitel-ben mint szolgáltatóban!

A felállás a következő.

Idén márciusban kötöttem ADSL előfizetést 2 év hűségidőszak vállalása mellett 1024/128 sebességgel.
Ez a sebesség igen kevésnek bizonyult, mivel a kis feltöltés miatt sok problémám volt a nagyobb e-mail file-okkal, ezért változtattam 4M/256k-ra.

Eredetileg 8000 Ft-ot (kerekítve) fizettem, utána 10000 Ft-ot fizetek.

Időközben az új belépőket olyan ajánlatokkal kecsegtették, mint az ajándék laptop meg hasonlók.
Ezt még le is nyelném, de a pofátlanság az volt, amikor lejjebb vitték a havidíjat.
Ez azt jelenti, hogy én sokkal többet fizetek ugyanazért a szolgáltatásért!!!

Most ezek miatt szívesen felmondanám, de nem tehetem, mert köt a hűségidőszak, holott más szolgáltatóknál már sokkal jobb feltételek vannak.

Abban az esetben, ha csökkentenék a havidíjat, vagy netán kedvezményes laptop-vásárlást (bár ajándékba se volna rosz), vagy nagyobb sebességet biztosítanának.

Addig szép, hogy nekik ez veszteség, de akkor legalább akciósan válthatnék feljebb (8Mbit-esre, új feltételek szerint)

[b]Az lenne a kérdésem, nincs e valamilyen kiskapu a hűségidőszak felmondására?[/b]

ninja.gif

Ha más nem lesz, a hűségidőszak lejárta után ugyis lemondom, de az biztos, hogy nem reklámozom jó oldalukról őket, mert ilyen pofátlanság mellett az nincs.
Mozigépész
Ez van a mai világban, mindenki ezt csinálja. De ha igazán jó ajánlatra vársz, akkor várj életed végéig, mivel mindig jobb és jobb akciók lesznek! mad.gif Csak utánna meg ne sajnáld, hogy nem léptél be előbb! biggrin.gif
Sajnos csak az új belépés számít minden szekcióban, így a mobil piacon is, mert ezzel lehet a piaci verseny statisztikáit javítani! bash.gif
asdf
Haaat, a szamos ok egyike, miert nem celszeru soha 2 evet alairni, foleg netre, ahol lefele mennek az arak (illetve inkabb mentek, most kb. elertuk az aljat a drotos verzioban).
Az ajandek notebookot megneztem, az en olvasatom szerint nem ajandek az, jo kis budapestbankos reszletre lehet megkapni, ennek fejeben vagy olcsobb a noti, vagy alacsonyabb a havidij, mindenesetre en 3 evi reszletben nem adnek ki 170 ropit egy benq notebookert wink.gif
TheElf
Ezen felül: Mondjuk egy ADSL esetén a létesítés költsége belekerül X forintba (szándékosan nem számot írok), te eldöntöd: VAGY fizetsz egy nagyobb blépési díja, ami fedezi ennek a jelentős részét, és a havi díj is nagyobb, hogy a maradék rész is gyorsan megtérüljön. VAGY aláírsz egy hűségnyilatkozatot és majd jó hosszú idő alatt megtérül a befektetés.

Eltelik két hónap.

Lemegy a használt hálózati eszközök ára pár %kal. Az adatforgalom is olcsóbb lesz. De leginkább jön egy ünnep, és így tudják egyszerre sok bekötés lesz. A szerelők munkaideje jobban kihasználható, egy előfizetőnek sokkal kevesebb munkaórát kell kifizetnie (bérek, járulékok, adók). Ergo: Kevesebb a költség, lehet a terméket olcsóbban adni egy ideig.

Ez növeli a forgalmat, nagyobb tételben lehet vásárolni, még jobb a munkaerő kihasználtsága, stb. ergo az akció nem csak, hogy lehetséges, de bőven meg is térül.

De ez nem jelenti azt, hogy a KORÁBBAN létesített ADSL létesítése visszamenőleg olcsóbb lett akár a szolgáltatónak, akár másnak. Ergo: ahhoz, hogy megtérüljön az bizony törvényszerűen marad drága.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.