Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Internetes Pénzkeresés
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > E-Kereskedelem
Marri
A napokban az alábbi ajánlatot kaptam emailben. Szeretném megtudni hogy ilyen üzletre milyen jogszabályok, mely paragrafusok vonatkoznak? Lehet-e ilyen üzletet a törvényes keretek között működtetni?

Én úgy látom, hogy ez az üzlet az online játékok MLM-esítésére törekszik, azokat elvíve a szerencsejátékok irányába. Vannak ilyen üzletekre szabályozások?

Mivel feltételezem nem csak én kaptam ilyen jellegű emailt, fontosnak tartom, hogy mások is lássák, hogy milyen problémák merülhetnek fel.

" Üdvözlünk ezen az igen különleges tájékoztatón, mely új korszakot nyit az Internetes pénzkeresés világában is.
Bárhogyan is döntesz, azt mindenképpen Most tedd meg!
Egyike lehetsz azoknak a kiváltságosoknak, akik megkapják a belső
információ előnyét ebben az üzletben, a hivatalos elő-csatlakozási
lehetőséggel.Építsd ki saját, online szórakoztató üzletedet!
Indulás: 2008. Január 21 !!!
Most az ingyenes regisztrációval, behozhatatlan üzleti előnyhöz juthatsz! A növekedés üteme elképesztő!
A következő időszakban megosztjuk minden regisztrált tagunkkal az "első kézből kapott információinkat", valamint a tudást, és mindent megmutatunk,amit tudnod kell arról, hogyan építsd ki saját online szórakoztató üzletedet , ahol ismerőseiddel és barátaiddal történő játék és örömszerzés egyben a te üzleted is lesz. Ekkora előnnyel indulni,már-már biztos sikernek számít!
Egy üzlet, amely vonzó lesz minden korú és rangú embernek, és amely képes lesz arra, hogy több millió emberhez jusson el nap, mint nap.
Ez az üzlet most nem igényel pénzügyi értelemben vett befektetést. Nem kell rábírnod az embereket arra, hogy megváltoztassák viselkedésüket,elképzelésüket a világról, csak folytassák azt, amit a amúgy is imádnak csinálni (a játékot).
Egy új eszköz, amellyel az Internetes pénzkeresés egyúttal örömet is szerez! Miről szól ez az üzlet, ez a "legújabb" Internetes pénzkeresési lehetőség?
Mi ez az eszköz egyáltalán?
Mi az, ami alig három hét alatt, több mint kétszázezer embert késztetettarra a világon, hogy ő is csatlakozzon és izgatottan várja a nagy indulást,hogy mielőbb részesülhessen a "jövő" Internetes szórakozásából, ami a Te állandó jövedelmedet jelentheti?
Miről is szól ?
közösségépítésről, barátok megtalálásáról, csakúgy, mint a Youtube,MySpace, iWiW, stb. esetében,
- a tagok közötti többféle interaktív kommunikációról,
- az időszakos játék okozta örömről és szórakozásról, mely része lesz a közösségi oldalnak.
- arról, hogy megadja egy átlagos ember számára a lehetőséget, hogyjelentős havi bevételt generáljon önmagának a közösségi oldal és az időszakosan lejátszott játékok bevételéből.
Vagyis:magába foglalja a három legizgalmasabb internet-jelenséget:
1. az Online Játékokat
2. a Web 2.0-át használó, úgynevezett Social (Közösségi) Marketinget
3. a Network Marketing (Hálózati Értékesítés) egy teljesen új formáját,
amelyet úgy lehetne körülírni: Social Marketing/Network Marketing 2.0.
Neked csak a szórakozás kell?
Képzeld el, hogy egy olyan közösség része vagy, amelynek keretein belülkihívhatod a barátodat, csoportod valamely tagját, vagy a közösség bármely másik tagját egy játékra, legyen az pool, backgammon, puzzle, és még sorolhatnánk, vagy részt vehetsz több játékost magába foglaló(multi-player) játékban, vagy akár tornákon, ahol több ezer ember játszik egyszerre bajnoki rendszerben. Így egyre több kapcsolat alakul majd ki a tagok között, ráadásul ezzel egyidőben szereznek örömet maguknak és zórakoznak.
Ingyenesen játszhatsz és fejlesztheted a képességeidet azokban a
játékokban, amelyekben szeretnéd, és amikor már jónak érzed magad,ellenfeleket hívhatsz ki és pénzdíjakat nyerhetsz meg.
Neked a jövedelmed is fontos?
Ha idejében (most) leesik Neked is a tantusz, akkor könnyedén lehet ez az álandó, főjövedelem forrásod. A kifizetési terv oly egyszerü hogy azoknak is lehetővé teszi ezt, akik más MLM programokban ikertelenek voltak, ráadásul olyan hosszan, amilyen hosszan csak építeni kvánják saját üzletüket.
Ha most regisztrálsz,
- nem kell pénzügyileg elkötelezned magad
- máris építheted csoportod, egyben a jöv?det
- megkapod a frissítéseket és információkat
- kiértékelheted a lehetőséget, így megalapozott döntést hozhatsz a projekt élesítése pillanatában.
Ha ezen túl vagy, azonnal választ kaphatsz az alábbiakra:
-Miért ennyire különleges ez az új piac?
-Hogyan lesz képes ez a piac másodpercenként 412 USD hasznot termelni?
-Mi történik ma a világban, ami ezt az üzletet a fellegekbe fogja emelni?
-Mi az, és hogyan m?ködik az az új eszköz, amellyel az internetes
pénzkeresés egyúttal örömet is fog szerezni?
-Hogyan építsd fel lépésről épésre saját online üzletedet?
-Mi az a háttér ami garantálja a sikeredet?
-És még számtalan kérdésami csak felvetőthet benned.
Mi most a "csúcsot" építjük! A jövő online játék-birodalmának sok ezerkisebb, nagyobb üzletközpontjának vezető (tulajdonosai)fognak most kikerülni közülünk.
Minden esélyed meg van ahhoz, hogy Te is sikeres légy!
Nem kell még, hogy mindenben tisztán láss, nem kell hogy szakértője légy ennek az iparágnak, hiszen mi, akik már csatlakoztunk sem vagyunk azok.
Ez az üzlet, ebben az időszakban, a gyorsak, a "bátrak", az elszántak, az ujdonságtól nem félők lehetősége
Azoké, akik szembe mernek nézni az ismeretlennel, akik nem félnek a váratlan eseményektől akadályoktól.
Azoké, akik nyitott szemmel járnak a világban és akár csak néhány
apróságból is képesek észrevenni a mellettük éppen elszállni készülő lehetőségeket.
A regisztrációd után még mindig lesz lehetőséged
eldönteni, hogy mit kezdesz a szerencséddel. Folyamatosan rendelkezni fogsz inden információval, eszközzel és támogatással. Ott leszünk a kezdeti épéseknél, egészen addig, míg szükségét érzed.
A szolgáltatatását népszerüsitő oldalak világszerte június elején jelentek meg - a nagy világnyelvek mindegyikén. A szolgáltatás multilevel marketing elven müködik és lényege, hogy a regisztrált felhasználó egy saját, online játékokat tartalmazó weboldalt üzemeltessen az doménjén elül. Az online játékokkal pénzért játszó felhasználók játékdíjának egy része a szájt tulajdonosához kerül. A multilevelmarketing (MLM) az értékesítés olyan szervezeti formája, ahol a isztributor nem csak termékeket ad el (jelen esetben online, pénzért átszható játékokat), hanem saját értékesítési alhálózatot is szervez,amelynek pénzforgalma után is jutaléka jogosult.
"- játékdíj-jutalék: ahányszor lejátszanak egy játékot, te pénzt kapsz utánuk.
szes, személyesen szponzorált tagod belépési díjából pénzt kapsz,
aki aktívvá válik
- 100 % Matching Bónusz minden, személyesen szponzorált, aktív társult
tagod után
- 3-5 százalék közötti jutalék hetedik szintig
- 1-3 százalékos részesedés minden, mélyebben lévő szinted után"
Ha érdekel ez a lehetőség jelezz vissza és küldök regisztrációs lapot. "
Marri
Az interneten találtam egy kis infót még az emailben beharangozott nagy üzletről a következő oldalon:
http://www.uvme.biz/flash_tools/payplan_72dpi.pdf

Hű de utálom ezeket a pilotajáték hálózatokat. Én képtelen vagyok átolvasni, mert már ahogy ránézek a koncepciós vázlatokra már a hányinger kerülget.

Néhány kapcsolódó oldal, azt hiszem, akik csatlakoznak azoknak jön létre ilyen oldala és ez alá épül a saját hálózatuk:
http://www.uvmeguru.com/ujdonsag.php?r=374244
http://www.uvmeguru.com/uvme.php?r=367998
http://www.uvmeguru.com/uvme.php?r=190438
http://www.uvmeguru.com/uvme.php?r=233292
uvmeboy
Mindenkit üdvözlök, főleg Marri-t!

Köszönjük a negatív reklámot, a uVme már ebben a fázisban van, ami elég biztató, ha azt vesszük:)))

Sokan vélekednek úgy, hogy ma már az emberek különbséget tudnak MLM (többszintű értékesítés, hálózati értékesítés, stb) és "pilóta játék" között. Ha mégsem, akkor az nagyon nagy tájékozatlanságról tanuskodik, ebben a témában az illetőről. Ami persze nem baj, mindaddíg, míg nem alkot ilyenben véleményt, főleg úgy hogy alaposabban utána járt volna. Erre szokták mondani, hogy "Inkább halgattál volna". Bocs, de ettől szolidabb megjegyzés nem jutott eszembe.

Szóval, nem fogok regényt írni itt az MLM és a "pilóta játék" közötti különbségekről, mindössze a legfontosabb és főleg a legérthetőbb érvet mondom el:

Az MLM (Multi-Level-Marketing, azaz többszintű értékesítés), ami már önmagában is jelzi, hogy valamit értékesítunk, szolgáltatunk, vagyis a pénzmozgások mögött egyértelműen van "valami".
Egyébként pedig 100%-osan törvényes, kb. 40-szer hatékonyabb értékesítési típus mint a hagyományos eladás. Szokták még nevezni személyes ajánláson alapuló értékesítésnek is.

A pilótajátékot a föld nemzeteinek többsége a törvény erejével bünteti , egyrészt már emiatt sem lenne senki olyan eszement, hogy az Interneten, vagy bárhol is ország-világ előtt promótálja az olyan fajta tevékenységét. Másrészt pedig könnyű felismerni, mivel sem kézzel fogható termék, sem szolgáltatás, sem bármilyen igényt, ingert kielégítő dolog nincs, ha csak nem az emberi kapzsiság, ami táptalaja lehet a pilótajáték eseteleg tiltott felbukkanásának. Ez alatt azt értem, hogy ha egy kapzsi/hiszékeny embernek azt ajánlják, hogy a 100 ezer forintját egy hónap alatt úgy megforgatják, hogy lesz belőle 1 millió forint, akkor eszét veszti, és hanyat-homlok adja is a pénzt. Egy normális, józan paraszti ésszel megáldott ember, akinek még egy érettségije sincsen már hoszzú idő óta be sem dőlne ilyen, és hasonló kétes ügyletnek.

Lehetne még ragozni, de aki érti, az ennyiből is érti.

S ha már sikerült eloszlatni a kételyt, még akkor is van egy dolog a uVme-vel kapcsolatosan:

A uVme ügyességi online játékoknak, az ég adta világon semmi, de semmi köze nincs a szerencse játékokhoz. Sem a legális, és főleg nem a tiltott változatához.

Hogy akkor mihez van köze?

Nos, röviden, az internet a leggyorsabban növekvő piaci szereplő a világtörténelemben, de van egy online szektor, amely 4X olyan gyorsan növekszik, mint az internet. Ez az Online Skill Games, azaz az Online Ügyességi Játékok piaca.
Mi is az az ügyességen alapuló játék az IGDA (Independent Game Developers Association – Függtelen Játékszolgáltatók Szövetsége) megfogalmazásában?

"skill based game (ügyességen alapuló játék) minden olyan webes játék, melyet tournament- (torna-) rendszerben játszanak, mindegyik játékos pénzt fizet belépési díj gyanánt, és a torna győztese(i) pénzt vagy előre meghatározott jutalmat kap(nak). Ezek a játékok azért hallgatnak ilyen névre, mert minden egyes versengés kimenetele a játékosok képességein és mutatott teljesítményén alapul, a szerencsejáték-elemek teljesen kiszorulnak vagy a létező legminimálisabbra csökkennek. Ez egy kritikus pont, mert így ezek törvényesek, és nem esnek a tiltott szerencsejáték körébe."

Mielőtt égre-földre leszidunk valamit, talán jobban kellene tájékozódnunk, s ha nem is tetszik a dolog, attól még nem biztos hogy a "dologban" van a hiba.

Ennyit szerettem volna elmondani, és szívesen elérvelgetek még ha szükséges. Ha viszont valaki kedvet kapott egy felhőtlen kikapcsolódást jelentő globális közösséghez csatlakozni mindezek után, én elérhető vagyok bármikor.

üdv:
uVme Online Játékok és Közösségek
http://www.freeweb.hu/zotya64/
Mozigépész
(uvmeboy @ 2008.01.14, 18:33) *

Köszönjük a negatív reklámot, a uVme már ebben a fázisban van, ami elég biztató, ha azt vesszük:)))

Csak annyit, hogy a MLM-et ismerem régóta, lehetne jó is, de legtöbbször nem az! Szolgáltatsz, kinek milyen áron, stb. (itt is akkor jársz jól, ha beszervezel magad alá embereket, stb...) Ez fogyasztóvédelem fóruma, inkább azzal foglalkozunk!
uvmeboy
kedves Mozigépész!

Tiszteletben tartom a véleményedet, csak véletlenül találtam erre a bejegyzésre, csak és kifejezetten az erre való reagálás miatt reggeltem be. Tudom sok ellensége van az MLM-nek, nem is kívánok, nem is tudok mindenkivel "kesztyűt húzni", mert szerintem az nem megoldás.

Ahogy más uVme-től távol álló fórumon és közösségben, úgy itt sincs szándékom promótálni, ugyanis lehet ezt is korrektül végezni, meg vannak ennek is a megfelelő lehetőségei, helyei, ahol szívesen fogadják. Én ahhoz tartom magam.

Megértheted azonban, hogy mindent nem lehet azért szó nélkül hagyni. Az én elvem az, hogy mindíg hallgassuk meg a másik felet is, ha van hozzáfűzni valója.

Részemről ennyi, remélem nem bántottam meg senkit.

üdv:
uvmeboy
Marri
(Mozigépész @ 2008.01.14, 22:27) *

Csak annyit, hogy a MLM-et ismerem régóta, lehetne jó is, de legtöbbször nem az! Szolgáltatsz, kinek milyen áron, stb. (itt is akkor jársz jól, ha beszervezel magad alá embereket, stb...) Ez fogyasztóvédelem fóruma, inkább azzal foglalkozunk!

Figyelj! És adózol is az így szerzett jövedelmen, kapsz jövedelem igazolást, vezetsz nyilvántartást és ad számlát is a rendszer a fogyasztóinak? Beleillik a törvényi keretekbe?
uvmeboy
(Marri @ 2008.01.15, 19:38) *

(Mozigépész @ 2008.01.14, 22:27) *

Figyelj! És adózol is az így szerzett jövedelmen, kapsz jövedelem igazolást, vezetsz nyilvántartást és ad számlát is a rendszer a fogyasztóinak? Beleillik a törvényi keretekbe?

Kedves Marri!
Emlékeztetlek rá, hogy ez az egész téma nem fogyasztóvédelmi probléma, elég egyértelműen a tudtunkra lett hozva, illetve én ezt eddig is tudtam.
Amit pedig most utoljára kérdeztél, az végképp nem ide tartozik, vidd át a témádat inkább az APEH Hivatalos Fórumára, ott legalább témába fog vágni, és igérem választ is kapsz rá.
Részemről további választ ezzel kapcsolatosan itt ne várj.
üdv
Stelo Malgranda
Kedves Marri!

Átnéztem és olvastam, amiket betettél linkeket, a pdf-et is.
Csak annyiból adok igazat Uvmeboy-nak, hogy ez az APEH-hez tartozna.

De, ha, már felvetetted itt a kérdéseid és a kételyeid.

Nem tudom, emlékezik e még valaki ilyen cégekre: Amway, Topperware, Herba life?
Megpróbáltak mindegyikbe beszervezni, de sikertelenül, ép az MLM miatt, meg nem mellékesen az iszonyatos árak miatt.

A pilóta játék az, hogy, ha valakinek pénzt utalsz át, fogadsz el több embertől, amiből jókora bevételre teszel szert.

De, erről szól az MLM is. Csak itt jutaléknak, bónusznak nevezik.
A pdf-ből egyértelműen kiderül, hogy, fizetni kell a játékokért, és attól függően, melyik szinten vagy, annak megfelelően kapod a részesedést.
Pl: 0-100 font között 25%

Amit most nem árulnak el: mindegyik MLM építgetésnél köteleztek a vállalkozói kiváltására. Volt, ahol a haladék 2-3 hónap volt, de, volt olyan is, ahol, a belépéseddel egyidejűleg el kellett indítanod a vállalkozói igazolvány kiváltását.
Ami pedig még érdekesebb, hogy, úgy tudom külföldi cég esetén két helyen is kell adózni.
Kell külföldön, és kell itthon.

Így a fenti kiragadott példa alapján a 100 fontból 25 font (8375 Ft) a tied.
De, mi a biztosíték arra, hogy, aki alád regisztál, minimum ennyi összegért fog játszani?
Semmi az ég világon. Arról nem is beszélve, hogy, ki fog egy játékra ekkora összeget költeni, csupán a semmiért?
Ha, nem semmiért, akkor pedig szerencse játék. De, mekkorák a nyeremények? Mekkora a nyerési esély? Valószínű épp akkora, mint a lotton.

Sajnos, hogy, az MLM építők az emberek kapzsiságára építenek...

uvmeboy
(Stelo Malgranda @ 2008.01.15, 21:16) *

Kedves Marri!

Átnéztem és olvastam, amiket betettél linkeket, a pdf-et is.
Csak annyiból adok igazat Uvmeboy-nak, hogy ez az APEH-hez tartozna.

De, ha, már felvetetted itt a kérdéseid és a kételyeid.

Nem tudom, emlékezik e még valaki ilyen cégekre: Amway, Topperware, Herba life?
Megpróbáltak mindegyikbe beszervezni, de sikertelenül, ép az MLM miatt, meg nem mellékesen az iszonyatos árak miatt.

A pilóta játék az, hogy, ha valakinek pénzt utalsz át, fogadsz el több embertől, amiből jókora bevételre teszel szert.

De, erről szól az MLM is. Csak itt jutaléknak, bónusznak nevezik.
A pdf-ből egyértelműen kiderül, hogy, fizetni kell a játékokért, és attól függően, melyik szinten vagy, annak megfelelően kapod a részesedést.
Pl: 0-100 font között 25%

Amit most nem árulnak el: mindegyik MLM építgetésnél köteleztek a vállalkozói kiváltására. Volt, ahol a haladék 2-3 hónap volt, de, volt olyan is, ahol, a belépéseddel egyidejűleg el kellett indítanod a vállalkozói igazolvány kiváltását.
Ami pedig még érdekesebb, hogy, úgy tudom külföldi cég esetén két helyen is kell adózni.
Kell külföldön, és kell itthon.

Így a fenti kiragadott példa alapján a 100 fontból 25 font (8375 Ft) a tied.
De, mi a biztosíték arra, hogy, aki alád regisztál, minimum ennyi összegért fog játszani?
Semmi az ég világon. Arról nem is beszélve, hogy, ki fog egy játékra ekkora összeget költeni, csupán a semmiért?
Ha, nem semmiért, akkor pedig szerencse játék. De, mekkorák a nyeremények? Mekkora a nyerési esély? Valószínű épp akkora, mint a lotton.

Sajnos, hogy, az MLM építők az emberek kapzsiságára építenek...

Úristen! bash.gif Ez a topic kezd elmenni az mlm-es kudarctörténetek szappan-operájába!!! clap2.gif
Most már azt is elhiszem, hogy aki azt híreszteli hogy az iwiw tagsági díjat készül szedni, komolyan is gondolta az állítását.
Külföldön is adózni, itthon is adózni ... clap2.gif vak vezet világtalant ... clap2.gif , szerintem itt már én nem is kellek, hála a jó istennek!!!! clap2.gif

Nos, komolyra fordítva szót, a legizgalmasabb dolog ami ezzel a topiccal történhet, az az, hogy az arra jogosult lezárja.
Stelo Malgranda
Uvmeboy!

Mielőtt kiugrálnád fél életed itt, nem ártana ha, tisztában lennél azzal, mait tagadsz.

A cég, ahol mondjuk úgy minkát vállalsz, külföldi tulajdonú.
Külföldről kapod a pénzt.
No, akkor olvass, és okulj!

Külföldről származó jövedelem adózása
2003. március 21., péntek, 7:04

A magyar állampolgárok külföldi adókötelezettségének meghatározásához először azt kell megállapítani, hogy van-e az adott országgal a kettős adózás elkerüléséről szóló egyezményünk. Ezek az egyezmények ugyanis azt határozzák meg, hogy a két szerződő állam közül melyik adóztathatja az egyes jogcímeken megszerzett jövedelmet, valamint megszabják, hogyan kell a kettős adózást elkerülni. Amennyiben van egyezmény, akkor az abban foglaltak az irányadók - és csak ezt követően kell vizsgálni a magyar adózási szabályokat -, ha nincs, akkor a jövedelem Magyarországon és külföldön is adózik.

Adókötelezettségi egyezmény hiányában

A külföldről származó jövedelemmel kapcsolatos adókötelezettséget is az szja-törvény alapján kell megállapítani, azonban a nemzetközi szerződés (azaz a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmények) rendelkezései elsőbbséget élveznek. Kettős adózás elkerüléséről szóló egyezmény hiányában a viszonosság elvét lehet alkalmazni. A viszonosság kérdésében a pénzügyminiszternek a külügyminiszterrel egyeztetett álláspontja az irányadó. A nemzetközi egyezményekben nem érintett adókötelezettségekre az szja-törvény szabályait kell alkalmazni.

Amennyiben nincs kettős adózást kizáró egyezményünk az adott országgal, a magyar illetőségű személyt akkor is adókötelezettség terheli Magyarországon, ha a külföldről származó jövedelme után már adózott külföldön. Ugyanazt a jövedelmet mindkét ország nem adóztathatja egymásra tekintet nélkül. Ezért a külföldön fizetett adó alapján adókedvezmény vehető igénybe, illetve az beszámítható az itthon fizetendő adóba. Ilyenkor a külföldről származó jövedelmet hozzá kell adni az adott évi összjövedelemhez, ki kell számítani a teljes jövedelemre jutó adó összegét, s ebből kell levonni a külföldön már megfizetett adót. Ha az adóalany külföldön nem fizetett adót, a külföldi jövedelem forintra átszámított összege után ugyanúgy kell kiszámítani az adót, mintha belföldről származna.

Az adó bevallása

Amennyiben a kettős adózást kizáró egyezmény lehetővé teszi a külföldön adóztatott jövedelem beszámítását, akkor ezt a jövedelmet a személyijövedelemadó-bevallásban is fel kell tüntetni. Ha az egyezmény beszámítási módszerről rendelkezik, akkor a külföldről és belföldről származó jövedelmek után kiszámított adó csökkenthető a külföldön igazoltan megfizetett adó forintra átszámított összegével.

Amennyiben a jövedelem a külföldi államban adóztatható, és az egyezmény a mentesítési módszert írja elő, akkor Magyarország mentesíti ezt a jövedelmet az adóztatás alól. Ha az egyezmény a mentesítés mellett lehetővé teszi a mentességet élvező jövedelem figyelembevételét a többi, Magyarországon adóköteles jövedelmet terhelő adó kiszámításánál, akkor a külföldön adózott jövedelem után Magyarországon nem kell adót fizetni, a többi adóköteles jövedelem azonban magasabb adósáv szerint fog adózni.

Nem kell bevallást készítenie a külföldön munkát vállaló magánszemélynek, ha kizárólag olyan jövedelemmel rendelkezik, amely a kettős adózás elkerüléséről szóló egyezmény értelmében Magyarországon nem adóztatható.

Ha a külföldön munkát végző magánszemély jövedelme olyan országból származik, amellyel nincs a kettős adózás elkerülésére vonatkozó egyezményünk, a külföldről származó jövedelmét a magyar adóbevallásában akkor is fel kell tüntetnie, ha nincs más jövedelme.

Ha a külföldön szerzett jövedelem után a kifizetéskor vagy azt követően adót kellett fizetni, akkor a személyi jövedelemadóból le lehet vonni a külföldön igazoltan megfizetett forintra átszámított adót. A levont összeg azonban nem haladhatja meg a külföldön adózott jövedelem átlagos adókulccsal számított adóját. Az átlagos adókulcsot úgy kell meghatározni, hogy az összes jövedelem után kiszámított adót el kell osztani a külföldi jövedelemmel, és az eredményt meg kell szorozni százzal.

A külföldön megfizetett adót az év utolsó napján érvényes, az MNB által jegyzett deviza-középárfolyamon kell forintra átszámítani. Ha az adott pénznemet az MNB nem jegyzi, akkor az MNB által a Magyar Közlönyben közzétett árfolyamokat kell figyelembe venni.

[origo]

Ariadne
Mekkora parasztvakítás, istenem! clap2.gif Jól látom, hogy semmilyen tényleges gazdasági tevékenységről nincs szó, és az új belépők pénze tartja el a rendszert? Egyszer ha lesz időm, kikeresem, mik az ún. pliótajáték jellemzői, de sejtésem szerint ez vígan belefér. Nevetséges, hogy emberek bedőlnek ilyeneknek...
Mozigépész
(Ariadne @ 2008.01.18, 14:38) *

Mekkora parasztvakítás, istenem! clap2.gif Jól látom, hogy semmilyen tényleges gazdasági tevékenységről nincs szó, és az új belépők pénze tartja el a rendszert? Egyszer ha lesz időm, kikeresem, mik az ún. pliótajáték jellemzői, de sejtésem szerint ez vígan belefér. Nevetséges, hogy emberek bedőlnek ilyeneknek...

De mennyire! Még védik is! Talán mert a piramis csúcsán vannak? clap2.gif
Epertorta
Itt egy hasznos link a témában :

http://www.tavmunkainfo.hu/antiMLM.htm

Ami közös az MLM és a piramisjáték esetében, hogy a hierarchiában alacsonyabb szinten álló tagok pénzt juttatnak a magasabb szinteken levők felé, és ahogy a rendszer egyre lejjebb épül, elvileg mindenki jövedelemhez jut mindaddig, amíg van lehetőség új tagok toborzására. Egyszerű logaritmusszámítással kimutatható azonban, hogy az így épülő piramis hosszú távon nem működhet, mivel X lépcső után egyszerűen elfogy a potenciális bevonható emberek száma. Ha nincs több befizető, a rendszer összeomlik, és az alsó szinten levő tömegeknek már nincs aki fizessen, ők a vesztesek.

A klasszikus kérdés: mi különbözteti meg a legálisan működő MLM hálózatot a tiltott piramisjátéktól? A piramisjáték játékelméleti szempontból zárt rendszer, tehát összességében annyi pénzt nyernek a nyertesek, amennyit a vesztesek elveszítenek. Az MLM rendszerben forgalmazó ügynököknek azonban kettős feladata van: amellett, hogy új tagokat szerveznek be a hálózatba, a hálózat által forgalmazott termékek eladását is meg kell szervezniük. A piramisjátékkal szemben, ahol csak az új tagok befizetéseiből képződnek a csúcson állók bevételei, az MLM hálózatba így folyamatosan áramlik a termékek termelői és fogyasztói ára közötti különbözet, tehát elvileg lehetséges, hogy mindenki nyer vele. A kérdés az, hogy mi az arány a kétféle eladás (a bevont új tagoknak eladott ún. belépő-csomag, valamint a hálózaton kívüli vásárlók felé történő értékesítés) között. Amennyiben a termék nagyobb mennyiségben nem eladható (és ez bizony sok esetben így van, mivel ára gyakran jóval meghaladja a boltokban forgalmazott versenytársakat), azaz a forgalmazó bevétele kizárólag az új tagok toborzásából származik, gyakorlatilag egy zárt piramisrendszer alakul ki, ahol néhány lépcsőben elfogy az ország lakossága, és bekövetkezik az összeomlás.

Mozigépész
(Epertorta @ 2008.01.19, 17:58) *

Ami közös az MLM és a piramisjáték esetében, hogy a hierarchiában alacsonyabb szinten álló tagok pénzt juttatnak a magasabb szinteken levők felé, és ahogy a rendszer egyre lejjebb épül, elvileg mindenki jövedelemhez jut mindaddig, amíg van lehetőség új tagok toborzására. Egyszerű logaritmusszámítással kimutatható azonban, hogy az így épülő piramis hosszú távon nem működhet, mivel X lépcső után egyszerűen elfogy a potenciális bevonható emberek száma. Ha nincs több befizető, a rendszer összeomlik, és az alsó szinten levő tömegeknek már nincs aki fizessen, ők a vesztesek.

A klasszikus kérdés: mi különbözteti meg a legálisan működő MLM hálózatot a tiltott piramisjátéktól? A piramisjáték játékelméleti szempontból zárt rendszer, tehát összességében annyi pénzt nyernek a nyertesek, amennyit a vesztesek elveszítenek. Az MLM rendszerben forgalmazó ügynököknek azonban kettős feladata van: amellett, hogy új tagokat szerveznek be a hálózatba, a hálózat által forgalmazott termékek eladását is meg kell szervezniük. A piramisjátékkal szemben, ahol csak az új tagok befizetéseiből képződnek a csúcson állók bevételei, az MLM hálózatba így folyamatosan áramlik a termékek termelői és fogyasztói ára közötti különbözet, tehát elvileg lehetséges, hogy mindenki nyer vele. A kérdés az, hogy mi az arány a kétféle eladás (a bevont új tagoknak eladott ún. belépő-csomag, valamint a hálózaton kívüli vásárlók felé történő értékesítés) között. Amennyiben a termék nagyobb mennyiségben nem eladható (és ez bizony sok esetben így van, mivel ára gyakran jóval meghaladja a boltokban forgalmazott versenytársakat), azaz a forgalmazó bevétele kizárólag az új tagok toborzásából származik, gyakorlatilag egy zárt piramisrendszer alakul ki, ahol néhány lépcsőben elfogy az ország lakossága, és bekövetkezik az összeomlás.

Ez igaz, de az értékesítés nem hoz annyi "jutalom pontot", és + pénzt, mint a beszervezés! Ezért nem tetszik a dolog, voltam már ebben a cipőben. (igaz szerencsére elég régen)
uvmeboy
Kezd tetszeni ez a topic! eek.gif Úgyhogy mégis csak maradok és vissza-vissza nézek, de ígérem nem rombolom az itteni életet, véleményeket. grog.gif Egyszerűen csak tetszik a műsor.
uvmeboy
Játszünk inkább, ne vitázzunk! biggrin.gif
Blade
Kéretlen hirdetés ITT!
Ban, please... banned.gif
pirimidin
Üdv!
Nem találtam jobb topicot...
a kérdés: ha nyitok egy webáruházat, majd megszüntetem, utána a szolgáltató jogosult használni tovább a szlogenemet, feltöltött képeimet? (saját képek, saját készítésű termékekről)
Köszi!
asdf
Gondolom nem, hisz azok sajat szellemi termekeid, igy a hozzafuzodo jogok is a tieid (mar ha le nem mondtal rola). Bar a szolgaltatot nem ertem picit, milyen szolgaltato, mit szolgaltat?
pirimidin
(asdf @ 2008.03.23, 21:15) *

Gondolom nem, hisz azok sajat szellemi termekeid, igy a hozzafuzodo jogok is a tieid (mar ha le nem mondtal rola). Bar a szolgaltatot nem ertem picit, milyen szolgaltato, mit szolgaltat?

Egy webáruház volt.
Kértem, hogy szüntesse meg az áruházat. erre megszüntette a hozzáférésemet (megváltoztatta a jelszót), levette az elérhetőségeimet legalább, viszont minden más fent maradt.
Az én hibám, hogy megszüntetés előtt törölni kellett volna mindent, de hát ki gondolta?
(a gond igazából az, hogy sok érdeklődő megtalál a mostani webáruházamon keresztül, és számonkérnek, hogy ott miért nem reagálok, vagy pl kérik az ott szereplő terméket, ami már nem kapható, vagy ha éppen igen, akkor nem azon az áron.)
Hova fordulhatok ilyen esetben?
Írjak levelet a fogyasztóvédelemnek?
norbeeka
Kedves Malgranda!

Elmesélem, hogy mi a különbség a pilótajáték és az MLM között!
A pilótajáték mögött nincs semmiféle termék vagy szolgáltatás az MLM mögött ezzel szemben VAN! Nézzél utána, hogy a világ milliomosainak hány százaléka lett az MLM-ből! Ezt nem Én mondtam! Ezeket a dolgokat nagyon sok egyetemen oktatják a világon!
Viszont látásra!
uvmeboy
(Blade @ 2008.01.25, 12:19) *

Kéretlen hirdetés ITT!
Ban, please... banned.gif

Kedves Blade!
Jogos a felvetésed, és szerintem is érdekes lenne önálló indittatásból kéretlenül hírdetni ITT. Bár sokan gátlástalanul rondítanak be mindenhova a kis promóciójukkal. Én nem vagyok ennek a híve, ahol tehetem én is felszólalok ellene.
Mint előző hozzászólásaimból kivehető, ebbe a fórumba véletlenül keveredtem, mindössze egy tévhitet szerettem volna eloszlatni. Véletlenül találtam a keresőben a témaindító bejegyzést, ami a uVme-t össze kívánja mosni a pilótajátékokkal. Úgy gondolom, nem tettem semmi rosszat, hogy mint a "másik fél" képviselője, megpróbálkoztam a lehetetlennel, és egy eléggé mlm érzékeny közösségben megpróbáltam felvázolni, hogy a uVme nem az aminek első ránézésből hiszitek.
MLM ide, mlm oda, a uVme-nek az alapvető célkitűzése mégis csak az emberek szórakoztatása, amire rendkívül nagy igény van, és várhatóan ez az igény tovább növekedik. A uVme a teljes rendszerből jelenleg még csak a játékplatformot működteti, nem kevés népszerűséggel. Bárhol is legyen szó pénzről a uVme-ben, az csak önkéntes, szabad elhatározásból adódhat. Ha valaki nem akar pénzdíjakra játszani nem kötelező. Ha valaki nem akar uVme üzletépítő lenni, az sem kötelező. Mindkettő kipróbálható egy ingyenes, minden kötelezettséget mellőző próba időszakban. De ha mégis bármelyiket választja, a pénz áramlása, a pénz funkciója végig nyomon követhető. Senki egytlen filért sem fizet olyanért, amiért ne tudná azonnal, hogy mit kap érte. Véletlenül, vagy butaságból senki nem tud a uVme-be pénzt fizetni, bármi is legyen a célja vele. Nem jelenthet gondot a nyelvismeret hiánya sem, hiszen a magyar nyelvű támogatási rendszer, minden más nemzetet megelőzve épült ki. Részletekbe menő információ van magyar nyelven, képzett üzletépítők segítenek a tájékozódásban, elhatározásban. Erre csak egy példa, írja be bárki a keresőkbe: "uvme". A találati eredmények jelezni fogják, hogy magyar nyelven szinte mindent meg lehet ismerni róla.

Visszatérve pedig, én nem gondolom, hogy ez itt egy kéretlen reklám, mivel a téma indítása nem egy uVme érdekeltségű tagtól indult.
Meridian
(Mozigépész @ 2008.01.19, 23:33) *

(Epertorta @ 2008.01.19, 17:58) *

Ez igaz, de az értékesítés nem hoz annyi "jutalom pontot", és + pénzt, mint a beszervezés! Ezért nem tetszik a dolog, voltam már ebben a cipőben. (igaz szerencsére elég régen)

Sziasztok!

A beszervezés önmagában nem jelent pénzt. Pláne nem hosszútávon. A pénzt a vásárlás jelenti. Normális MLM-ben teljesen mindegy, hogy a tőleg vásárlók beléptek-e, és alattad vásárolnak - ezzel növelve a forgalmat, vagy hogy nem lépnek be, de mégis megveszik - közvetlenül Tőled - a termékeket. Mivel a cég az áruforgalom után fizet, így teljesen lényegtelen, hogy belépettként veszi-e meg, vagy külsősként. Sőt, ha nem lép be, és úgy vásárol Tőled, akkor rá lehet rakni az esetében az árrést is - ami plusz bevétel.
Persze vannak cégek, ahol nem a termék eladása után fizetnek, hanem a fő bevétel a beszervezés után jár. De azt úgy hívják: piramisjáték. rolleyes.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.