A következő történt velem a T-Online T-Home Tv szolgáltatásának megrendelése kapcsán.
Az ősz folyamán többször is megkerestek telefonon a T Online munkatársai, és ajánlották új szolgáltatásukat, a T-Home Tv-t. Mivel kecsegtető volt az ajánlat, melyet már a televíziós reklámokban is minden nap láttunk, így október végén kijött a lakásunkra egy úr bővebb tájékoztatást adni. Kérdésünkre elmondta, hogy két televízióra is lehet kérni a szolgáltatást, csak a második vevőegység bérleti díját fizetni kell. Belementünk a szerződéskötésbe, mivel ugyanannyi havi díjért jobb minőségű vételt ígért mindkét televíziónkra. Megkérdezte, hogy milyen internet csomagunk van? Azt mondta, hogy a meglévő „Start” csomagunkat le KELL cserélnünk, mert az letöltési korlátos, és a tv adások letöltéséhez az nem elegendő. Így egy internetcsomag váltó szerződést is aláírtunk egy éves hűségnyilatkozattal, „Optimum” csomagra de ezt csak a T Home Tv miatt kértük, hiszen nem használtuk az internetet annyit, hogy korlátlan letöltésre lett volna szükségünk. Azt mondta, hogy ez a csomag olcsóbb lesz, mert a meglévő „Start” csomag 5500 Ft, az új „Optimum” csomag pedig 4500 Ft lesz. Ez az összeg szerepelt a szerződésen is. Az ajánlat szerint két hónapig ingyen használhattuk volna a szolgáltatást. Az aláírt szerződésekből nem hagyott nálunk példányt, azt mondta, hogy a központban a cég is aláírja, és postán fogják kiküldeni pár napon belül a mi példányunkat. (Eddig nem küldtek szerződést)
Aztán két hét múlva kijött a szerelő, hogy bekösse a szolgáltatást. Már az ajtóban közölte, hogy nem fog menni az aktiválás, mert ezen a környéken már nem működik megfelelően, mivel túl messze vagyunk a központtól. Két televízión pedig végképp lehetetlen. Előtte már a központban valamit állítottak a rendszeren, így nem volt internet kapcsolat sem. Akkor a szerelő telefonálgatott, és újra lett internet. Aztán a következő nap telefonvonalunk nem volt. Napokig telefonálgattam, hogy a hibát kijavítsák. A hibafelvevők mindig ígérték, hogy 24 órán belül értesítenek, de ezt egyszer sem tették meg. Sőt a harmadik telefonbejelentésem alkalmával azt mondták, hogy az én készülékem rossz, mert a vonallal nincs semmi baj. De szerintem, ha én nem telefonálok, akkor ők nem kerestek volna. Több napos telefonálgatás után, kijött egy szerelő és megbizonyosodott róla, hogy tényleg nem a készülékben, hanem a vonalban van a hiba, és többszöri próbálkozásra végre sikerült a központban visszaállítani a telefon kapcsolatunkat.
Ezek után, mivel a T Home tv-t nem kötötték be, feltételeztem, hogy minden marad a régiben. Ennek ellenére a november havi számlán szerepelt a T Home tv előfizetési díja, a vevő egység díja, az „Optimum” csomag, ráadásul nem 4500, hanem 5900 Ft-os havidíjjal. Gondoltam, személyesen intézem el, így bementem a T-Pont üzletbe, mert az van megjelölve, mint ügyfélszolgálat. Ott közölték, hogy személyes reklamációra nincs mód, csak telefonon, vagy e mail-ben tudom a problémámat bejelenteni. Így telefonon is bejelentettem és e mail-t is írtam december 6-án. Kértem, hogy töröljék a T Home tv díjait a számlámról, és állítsák vissza az eredeti internet csomagomat. Erre kaptam egy válaszlevelet, hogy a panaszom feldolgozás alatt áll, és a számlareklamációs csoport írásban fog értesíteni az elbírálásról.. ( még semmilyen értesítést nem kaptam) Az internet csomaggal kapcsolatban pedig azt írták, hogy a váltás nem volt feltétele a T Home tv előfizetésnek, így azt nem törlik. Visszaírtam, hogy nekem a szerződéskötéskor azt mondták, hogy „KELL” váltanom, a letöltési korlát miatt. Azóta nem kaptam semmilyen értesítést, választ. Most a decemberi számlámon ismételten szerepel a T Home tv stb. Ismételten bementem a T Pontba, hogy, mondják meg hol lehet személyesen intézkedni. Azt mondták, sehol, de az ügyintéző felhívta a kolleganőjét, akivel beszélhettem telefonon. Azt mondta, hogy még nem telt el a 30 napos elbírálási határidő, azért szerepel ismételten a T Home tv díja. Kérdem én, mit kell ezen elbírálni??? Világos, hogy olyan szolgáltatást számláztak, amit be sem kötöttek! Fizessem be a magas számlát, és majd valamikor visszaszámlázzák?
A magasabb internet díjra pedig azt mondta, hogy mivel nem vagyok új belépő, nem adják 4500 Ft-ért, csak 5900 Ft-ért. Akkor miért az alacsonyabb áron kínálták? Miért nem állítják vissza az eredeti előfizetésemet? A munkatársuk mondta, hogy váltanom kell, és csak a tv miatt tettem? Így még egy évig magukhoz láncolnak, a piacinál magasabb árért? Még az is lehet, hogy mivel azt mondtam, hogy ez nekem nem kell, szerződésszegés miatt kiszámlázzák nekem a büntetést és a hátralévő egy év előfizetési díját? Nem én vagyok a szerződésszegő, hanem ők!
Mivel elég hosszú lett a levelem, összefoglalom a T Online-nal szembeni panaszaimat:
• Olyan helyen kínálják a szolgáltatásukat, ahol nem működik.
• Félretájékoztatják az ügyfeleket a szolgáltatásról és a díjakról egyaránt.
• A hibabejelentésre nem reagálnak a megadott időn belül.
• A hibaelhárítás nehézkes.
• Nincs személyes ügyintézésre mód.
• Nem adnak a szerződésről példányt.
• Kiszámlázzák a be sem kötött szolgáltatás díját.
• Tisztességtelen módszerekkel kötik le az ügyfeleket.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Vigyázat Mindenki!!! Óvakodjatok a T ONLINE-tól!!!