Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Bontott, Hiányos Lego - Kinek Kell Várni?
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
soostibi
Játékboltban karácsonyban vettünk ajándék gyanánt fiúnknak egy nem túl olcsó Lego játékot még december elején talán. Szenteste fiúnk és a mi legnagyobb megdöbbenéséünkre a dobozban az alkatrészeket tartalmazó nylon zacskók fel voltak bontva, a játék némiképp össze volt állítva, azaz már valaki használta. Kívülről ez nem látszott, mert a külső doboz le volt ragasztószalaggal ragasztva és nem lehetett a dobozba belelátni.

No, nem baj, ha megvan minden alkatrész. Gyorsan össze is próbáltuk állítani az egészet, de kiderült, hogy számos lényegi alkatrész is hiányzott, így nem is lehetett összeépíteni.

Nejem visszavitte 27-én a játékot a boltba, persze ott tagadták azt, hogy erről ők tudtak volna. Azt mondták, hogy felveszik a kapcsolatot a Lego Hungariával, hogy hogyan lehetne ezt kicserélni, mivel nekik nem volt ilyen készlet raktáron. Mivel a Lego Hungaria csak január 7-én lesz nyitva, így arra kértek, hogy várjunk addig és majd telefonálnak.

Kérdéseink: vajon ilyen esetben nem lett volna-e kötelességük nekik visszafizetni a vételárat? Miért kell nekünk várni? Nem a kereskedőnek kellene ilyenkor kockázatot vállalni, hogy hogyan tudja rendeni a kérdést a Lego Hungáriával?

Szerintem a LH el fogja őket hajtani, ilyenkor milyen lehetőségeink lesznek, ha nem lesznek hajlandóak kártalanítani bennünket? Egyáltalán, hogyan tudnánk azt bizonyítani, hogy tényleg bontott és hiányos volt a játék?
torma99
Előszöris , amikor legközelebb legót vesztek a gyereknek, alaposan nézzétek meg a dobozt, hogy nem sérült e meg. Nekem számos készletem van (vén fejjel is legómániás vagyok) eddig még 1 készlettel találkoztam ahol a doboz le volt ragasztva ragszallaggal, de profin, nem úgy ahogy mondjuk magyarisztánban szokás ,nem lehetett észrevenni ,de a dobozon semmi külsérelmi nyom nem volt látható, tehát okés volt a cucc.

Mivel rengeteg legóm van ezért adok egy tanácsot. Nem tudom hová valósi vagy, de ha pestre akkor pm-ben tudok küldeni olyan helyet ahol érdemes legót vásárolni 1. mert nincs ilyen h valaki kibontja 2. mert 20-30-40%-kal olcsóbb mint mondjuk a teszkó ,vagy osan (és egyéb szar helyek ahol a legóra olyan extraprofitot nyomnak hogy csak na), vagy bármelyik játékbolt, ahol persze hogy kísértésbe eshet egy eladó...
Szerintem egyébként olyan készletet sikerült megvásárolnod, amit a boltban már összeraktak, esetleg kint volt a kirakatban és bevették.
Az LH tényleg el fogja őket hajtani, mert ha teszem azt valami 20+ ezres készletből hiányozna 1-2 darab, esetleg sérült lenne (mondjuk ilyen olvadt hibás elem) akkor nagy valószínűséggel elküldenék neked, de így nem fognak lépni, max méltányosságból ,de erre ne számíts.

Szerény véleményem szerint ah elyzet az, hogy a boltban ahol vetted kegyetlenül átk*rtak a palánkon, mivel figyelmetlen voltál/ vagy nem ismered a legós csomagolási szokásokat.
Egyébként pont láttam egy ilyen hasonlóan gyanús dobozt a szentendrei úti osanban amit tuti nem vettem volna meg soha smile.gif.
Nem vagyok a lego hungária embere ,de azért remélem ennek ellenére nem csalódtál a legóban / a gyermeked sem.

Én a boltnál azonnal írnék a panaszkönyvbe, mert nem hiszem hogy a gyárból a kiskerig tartó úton valamelyik matróz/kamionsofőr nekiállt volna szétszedni a plombált szállítmányt és összerakni valamit. Nekem a bolt a gyanús, de ha valami gerinctelen helyen vetted (mint ahogy gyanítom) sosem fogják elismerni, hogy ők hibáztak. Az a minimum lett volna hogy cserélnek egyből, főleg hogy nagy értékű készlet (tehát komoly vásárló aki esetleg húsvétkor,jövőre is felkeresheti őket) ről volt szó.
Áhhh egy szónak is száz a vége mindig mindent nagyon alaposan megnézni, ragszalagos legót nem megvásárolni. Jah és a dobozon a kis perforált félköröket nézni, valamint ha a késsel, szikével való felbontást alkalmazták ,akkor pedig a doboz élénél lévő deformálódást, az extra ragasztó okozta egyenetlenségeket kell figyleni. (lehet paranoiás vagyok de sajnos ott tartunk, hogy ezekre mind oda kell figyelni ,a legkisebb készlettől a legnagyobbig)

bocsika végigolvastam még1szer és látom hogy azért nem cseréltek mert nem volt raktáron, de akartak cserélni? mert akkor fogadd el a cserét ha a gyerkőc beleélte magát abba a készletbe, pénzvisszafizetés mindig necces dolog.
TheElf
torma99: Fórumra is írhatod te hol veszed a legót, mert lehet, hogy másnak is hasznos lesz smile.gif És 20-30% mondjuk egy Mindstorms készlet árán már nem kis pénz smile.gif + ha ott van valami gond, akkor nem kis bosszúság...
Iván
Jó tudni, hogy vannak itt LEGO mániákusok smile.gif), egy jó bolt van a Déli pályaudvarral szemben, igaz mivel régit gyűjtők arra ott a bricklink.

Részemről nem találkoztam még ragasztószalagos dobozzal, sőt hiányossal sem, inkább volt hogy egy kis többlet volt a dobozban (2 plexi a bukóhoz, stb.)
Egyébként lehet hogy valahol a raktárban szórakozott valaki, azt meg senki sem fogja beismerni.
soostibi
Ez a doboz speciel épp nem ilyen félkörös-beszakítós fajta volt, hanem normálisan, doboz-szerűen nyíló és visszacsukható, azaz nem ragasztással lezárt, hanem gyárilag is ragasztószalagos. Ráadásul a polcon 1 db volt belőle, azon az árcédula ráragasztva. Az eladó mondta, hogy hoz a raktárból egy másikat. Így fel sem merült bennünk, hogy a raktárból bontottat hoz elő. Ha ezt a polcról vettük volna le, akkor persze megnézzük, hogy nem gányolták-e szét, de a raktárból kihozott doboznál ez fel sem merült.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.