Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Ki A Felelős A Bútor Minőségi Problémáiért?
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
eslu
Vásároltam 2007.11.14-én egy 3 részes bőr ülőgarniturát, raktárból, csomagolva (tehát csk így látam), 5% kedvezménnyel. A leszállítás kérdésében segítséget kértem az üzletől, mire alá írattak velem egy papírt miszerint én megbízom az XYZ nevű szállító céget a bútorok leszállításával (az üzletnek csak napok múlva lett volna saját kapacitása a szállításra).
A bútorokat még az nap este ~21.00-kor leszállították, az 5% kedvezménnyel egyenértékű tarifán.
A bútorokat (ekkor a csomagolások már sérültek voltak) a szállítók felcincálták a lakásomba (a földön, betonon tolták húzták, stb.).
A lakásban a bútorokat kicsimogolva észleltem a kisebb sérüléseket, karcolásokat, lehorzsolásokat.
Az átvételi papírra ráírtam, hogy átvettem a garniturát kisebb sérülésekkel.
Másnap felhívtam az üzletet, hogy mit lehet kezdeni a sérülésekkel. Erre ők azt mondták, hogy be kell menni és kitölteni egy formanyomtatványt. 11. 16-án bementem, kitöltöttem és tájékoztattak, hogy 2 héten belül ki fog jönni hozzám a szakszerviz képviselője, várjak.
11.28-án kijött a szervizes és felvette a hibák jegyzőkönyvét, kényképeket készített. Felajánlott 10%-ot a vételárból kárpótlásul. Én nem fogadtam el mivel egy ilyen kategóriájú bútornál az ember elvárja az első osztályú minőséget (vagyis a 10% nem tünt kielégítőnek). Közölte velem, hogy a gyár 2-3 héten belül (írásban) felveszi velem a kapcsolatot.
2 hét után én hívtam fel a gyárat, ettől kezdve telefonon keresztül értekeztünk, írásos válszt a mai naapig nem kaptam (2008.01.04.). Viszont felhívtak 01.03-án hogy nem áll módukban kártéríteni, mivel én megbíztam ő általuk egy idegen szállító céget a leszállítással és ők aláírattattak velük egy papírt miszerint a bútort hibátlan állapotban hozták ki a raktárból. Ezáltal az Ő szerintük is durvának tartott hibák anyagi rendezését a szállító céggel kell megoldanom, mert a hibák csakis szállítás közben keletkezhettek.
Az üzlet nem kártérít mert nem ők szállították le (de velem nem írattak alá semmit , hogy a bútor szerintem is hibátlan lehetett), a szállító sem akar igazán kártéríteni, mivel körülményes volt a leszállítása és felcibálása a bútornak. Lehetnek itt összefonódások?
Mit lehet ilyenkor tenni?
Blade
(eslu @ 2008.01.04, 12:02) *

...
11.28-án kijött a szervizes és felvette a hibák jegyzőkönyvét, kényképeket készített. Felajánlott 10%-ot a vételárból kárpótlásul. Én nem fogadtam el mivel egy ilyen kategóriájú bútornál az ember elvárja az első osztályú minőséget (vagyis a 10% nem tünt kielégítőnek). Közölte velem, hogy a gyár 2-3 héten belül (írásban) felveszi velem a kapcsolatot.
2 hét után én hívtam fel a gyárat, ettől kezdve telefonon keresztül értekeztünk, írásos válszt a mai naapig nem kaptam (2008.01.04.). Viszont felhívtak 01.03-án hogy nem áll módukban kártéríteni, mivel én megbíztam ő általuk egy idegen szállító céget a leszállítással és ők aláírattattak velük egy papírt miszerint a bútort hibátlan állapotban hozták ki a raktárból. Ezáltal az Ő szerintük is durvának tartott hibák anyagi rendezését a szállító céggel kell megoldanom, mert a hibák csakis szállítás közben keletkezhettek.
Az üzlet nem kártérít mert nem ők szállították le (de velem nem írattak alá semmit , hogy a bútor szerintem is hibátlan lehetett), a szállító sem akar igazán kártéríteni, mivel körülményes volt a leszállítása és felcibálása a bútornak. Lehetnek itt összefonódások?
Mit lehet ilyenkor tenni?

Amennyiben nem voltak nagyon durvák, a használatot akadályozók a hibák, én elfogadtam volna azt a 10%-ot. Szerintem abszolut korrektül járt el a bolt, hogy kiküldtek valakit megvizsgálni, és mindentől függetlenül árleszállítási ajánlatot tettek.
A jelen helyzetben, mivel a forgalmazónak papírja van a hibátlan teljesítésről, egyedül a szállító céget perelheted. Ők nem hivatkzhatnak arra, hogy nehéz munka volt: elvállalták, te kifizetted, elvárható tőlük, hogy ne rongálják meg a bútort. Ha a személyes/tértivevényes felszólításra sem tárgyalnak veled kártérítésről, kénytelen leszel beperelni őket polgári peres úton. shuriken.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.