Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Nyitva Tartás
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Élelmiszerek
kult
2008. január 8-án 19 óra 27 perckor próbáltunk vásárolni a Bp. III. Kiscelli u. 14. alatti CBA élelmiszerüzletben. Az üzlet hivatalosan 19 óra 30 percig van nyitva, ezért is siettünk, hogy odaérjünk zárás előtt. A bejárati ajtó nyitva volt, ám az üzletet gyakorlatilag zárva találtuk: a pultok lezárva, eladó egy szál sem, a háttérből pedig ismétlődő „Köszönjük a vásárlást, viszontlátásra” kiáltozás hallatszott. Egy perc múlva a villanyt is lekapcsolták az egész üzletben. Gondoltam, megkeresem az üzletvezetőt, ha már a dolog így alakult, s megemlítettem neki, hogy még mindig csak 19 óra 29 perc van. Engem megcáfolandó elővette az óráját, ami szintén 19.29-et mutatott. Miután felhívtam a figyelmet a fogyasztóvédelemre, gyorsan visszakapcsolták a villanyt, majd nyugodt vásárlásra buzdítottak. Ehhez képest az összes (húsos, felvágottas, kenyeres, tejtermékes) pultból minden áru el volt pakolva, eladó egy szál sem, és nem csak a pultoknál, hanem az egész üzletben sem, az üzletvezetőt is csak a raktár mélyéről sikerült előkeríteni. Magyarul a köbvetkező történt: 19 óra 30 helyett simán bezártak este 7-kor, csak nyitva felejtették a bejárati ajtót, és a 7 után betévedt vevőket minősíthetetlen stílusban kirúgták. Azt nem értem, hogy akkor miért nem írják ki, hogy este 7-ig vannak nyitva, és az egész probléma megszűnik.

CBA III. kerület, Kiscelli utca 14., Budapest, 2008. január 8. – a magyar üzletlánc, hát ez tényleg magyar
Ariadne
Azt ugyan nem vágom, hogy ha 19.27-kor értetek oda, akkor miből gondolod, hogy már 7-kor bezárnak valójában, de szerintem írd meg a CBA központi címére ezt a panaszt, biztos vagyok benne, hogy foglalkozni fognak vele. wink.gif
koes
Sziasztok!

A mai napon történtek után kezdtem el foglalkozni ezzel a fogyasztók védelme dologgal, mert nem hagyott nyugodni az a hozzáállás, amiben ma részem volt. Elmesélném a történetet, és kérném a segítségeteket abban, hogy tehetnék-e valamit.

Hétfő délelőtt elmentem a CLINIQUE WestEnd-i üzletébe, hogy kikérjem az eladók tanácsát az arcápolási szereikről. Igen alaposan megnézegettem a termékeket, de még csak érdeklődés szempontjából, mert igen drágák. Nagyjából 25 ezer Ft értékben összeválogattam magamban a különböző krémeket és sminktermékeket, melyek nagyon érdekeltek.
Ma, vasárnap elhatároztam, hogy elmegyek megvenni a kinézett dolgokat. Odaértem az üzlethez 17:54-kor, és láttam, hogy bár van bent még 2 vásárló, az üvegajtók csukva vannak. Így bekopogtam, de az egyik eladó (ugyanaz, amelyik hétfőn volt) intett a pult mögül, hogy már zárva vannak. Sajnálkozva vettem tudomásul, de még ott álltam értetlenül (az órámat nézve - 17:55), erre odajött az ajtóhoz, és mondtam neki, hogy megvenném a krémeket, amiket hétfőn kinéztem. A hölgy végig sem hallgatva hátrált vissza, mondva, hogy már "zárva vagyunk" és "gyere vissza hétfőn".
Ekkor elindultam onnan, hogy erről ennyit, de aztán valami erőt vett rajtam és visszamentem. Ekkor már a vásárlók elmentek, csak a két eladó volt a pult mögött. Ott álltam az üvegajtónál, és vártam, amíg végre tudomásul veszik, hogy ott állok, és megkérdeztem, hogy hol találok nyitva Clinique üzletet. Odajön, mondja, hogy sehol, mert ma mindegyik csak hatig van nyitva. Ekkor együtt ránéztünk az Ő órájára, amin még „csak” 17:57 volt, erre mondom, hogy még nincs is hat óra. Kérdezem, hogy ha csak egy szettet vennék meg (... azt, amelyik magában is 10 ezer Ft), azt se adja-e oda? Erre mondja, hogy nem, mert már lezárták a pénztárgépet, és hogy holnap nyitva lesznek, menjek akkor. És hátat fordított.

Hát ennyi a történet.
Ezen a hülye dolgon azonban annyira elcsodálkoztam, annyira, hogy már ideges lettem. Hát nem érdekük, hogy eladjanak??!! Úgy kelljen könyörögnöm, hogy hadd vegyek már valamit 25 ezerért? Ráadásul még nem is volt záróra! És miféle érv az, hogy már lezárták a pénztárgépet, hiszen miért zárták le 5 perccel a zárás előtt??!! És miért csukják be az ajtót már jóval zárás előtt (hisz amikor odaértem már zárva volt, ki tudja mikortól)??!!! Ez az eladói hozzáállás teljesen kiakasztott, hiszen potenciális vevő voltam, az eladó hölgy emlékezhetett, mennyi mindent kinéztem magamnak 5 napja.

Azt mondta, menjek vissza holnap. Hát nem fogok! tongue2.gif

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valamilyen törvény erre a záróra dologra, és hogy a Vásárlók Könyvébe való írás segít-e valamit a lelkemen, és hogy lehet-e utólag beleírni, és az én esetemben is lehet-e, hisz végül nem is voltam vásárló. . .
Ha nem is segítene rajtam a beírás, legalább az üzletvezető megtudná, hogy azok miatt a bizonyos eladó hölgyek miatt bukott ma min. 25 ezer Ft-ot (és többet is fog, mert ezentúl a Váci utcai üzletbe megyek). Érdemes lenne átgondolni az alkalmazásukat ezek után, hisz ki tudja, hány potenciális vevőtől fosztották meg...és fogják megfosztani.

Előre is köszi!
Üdv! koes

asdf
Vasarlok konyve (szabadon hozzaferheto helyen kell lennie, tehat arra kene csak rakerdezned, hogy HOL van ha nem talalod, nem pedig, hogy adjak oda, ha nincs elerhetp helyen es ok adjak a pult alol, rogton ezt is be lehet jegyezni, mert szabalytalan, irni barki barmikor irhat bele, ezt meg nem akadalyozhatjak semmilyen indokkal, ebbeli tevekenyseged kozben pedig zavarniuk -idezem- tilos). Pecsetnek mar elore rajta kell lennie minden lapon, az elso peldany a tied, ennek masolatat pedig azt hiszem a helyi jegyzonek kell elkuldened, ugy remlik, o az illetekes elvtars ebben az ugyben.
ityam
És miféle érv az, hogy már lezárták a pénztárgépet, hiszen miért zárták le 5 perccel a zárás előtt??!! És miért csukják be az ajtót már jóval zárás előtt (hisz amikor odaértem már zárva volt, ki tudja mikortól)??!!!

nem tudom platoi kerdes volt e vagy sem de erre sejtem a valaszt. de gondolom te is.
Minden ember meg van gyozodve arrol hogy az o szabadideje szent es serthetetlen es hogy ezert o 6 kor elmegy a munkahelyerol ha 6 ig van a nyitvatartas.a problema csak azzal van hogy nem 1 masodperc elvegezni a zarast ez ezert o nem a szabadidejet aldozza fel a zarasra hanem a nyitvatartasi idot.
Egy boltban a zaras atlagosan kb 10-15 percet vesz igenybe. es ha vannak haromnegyedkor akkor akkor mar sokhelyen lattam hogy becsukjak az ajtot hogy a bent levo embereket befejezzek es utana mar ne zavarjak oket.

Ha teged felbosszantottak es revenget akarsz akkor erdemes beirni a vasarlok konyvebe. arrol biztos ertesul az uzletvezeto/tulajdonos es utana valszeg az fogja bosszantani az eladokat.

Amugy csak hogy en is leirjak egy ilyen "bosszanto" esetet. Ennek mar van vagy 8-10 eve. Egyedul mentem a gyerekorvosi rendelobe zaras elott kb 1 oraval es hat ugyebar nagyon sokan voltak. teltek multak a percek es nem haladt sehogy sem a sor aztan negyed oraval a zaras elott ugy voltam vele hogy en lelepek(ugyis csak egy igazolasert kellett visszamennem ami miatt amugy is merges voltam de most az lenyegtelen). Akarok kimenni a bejarati ajton es lass csodat bezartak es nem lehetett sehogy kimenni. az orvos a hatso ajton engedte ki az ellatott emberkeket.Persze mivel amugy is ideges voltam elkezdtem a ne kopogtassanak feliraton jo nagyokat dorombolni hogy en most akarok kimenni!!!
szal ha ezt eljaccak egy orvosi rendeloben akkor mar nem lehet azon csodalkozni hogy ezt megcsinaljak egy egyszeru boltban is.
mondjuk az orvosnak legyen annyi mentsege hogy o biztos hogy ott volt meg zaras utan fel oraval is.

Hogy a temahoz is szoljak valamit: en ugy hallottam(en nem neztem meg!!) hogy ugy van leirva a jogszabalyokban hogy a nyitvatartasi idoben bejovo embert ki kell szolgalni. nem tudom hogy ez igy van e de ha igy van akkor tudnak azzal vedekezni hogy te nem jottel be mert mar zarva volt az ajto biggrin.gif
persze ez igy eleg abszurd.

Hogy egy sajat velemenyt is irjak ehhez a szep hosszu hozzaszolashoz. A francert kell 5 percel a zaras elott barkinek is eszebejutni hogy o ezt meg ezt akar venni. En mint elado tudom hogy milyen a zarashoz kozeledni es ruhellek addigra mar bent lenni es tudom hogy milyen jo vegre elszabadulni onnan. Ezert mar en sem szoktam zaras elott semmit vasarolni/nezegetni/kerdezgetni a boltokban, mert robalok egyudterezni a sorstarsakkal. En ugy gondolom hogy jo lenne ha nem csak en gondolkodnek igy.
Tudom elfogult vagyok.

Es mielott megkerdezitek hogy ugye en is be szoktam zarni zaras elott valamennyivel elmondom hogy nem. de ora 00kor mar nekem minden papirom ki van nyomtatva penz becsakozva hogy en 02kor le tudjak lepni. de a penztargepet meg a kartyas terminalt csak 00kor zarom hogyha valaki veletlenul beteved(nalunk nem szoktak mondjuk) akkor tudjak meg szamlazni.De en is eleg mogorvan szoktam mar ilyenkor nezni ha valaki beteved.
En mondjuk azert sietek hogy elerjem a felkor indulo vonatom mert nincs kedvem plusz egy orat uldogelni hogy megvarjam a kovetkezo vonatot.A westendben is valszeg sokan ugy vannak vele hogy valamilyen szallitoeszkozre sietnek mert este eleg ritkan jarnak mar mind a tavolsagi buszok mind a vonatok. Persze nem csak azok zarnak be koran akik a vonatra/buszra sietnek.... de azokat legalabb jobban meg lehet erteni.
Blade
Én is jártam már így, nem is akárhol: a Kálvin térnél levő nagy bicikliboltban 10 perccel a zárás előtt hajtottak el azzal, hogy már lezárták a pénztárakat. Én pedig rohantam, szabálytalanul parkoltam, csak hogy még odaérjek...
Persze, lehet úgy is szemlélni, hogy az eladó is csak ember, és neki nem veszik bele a 8 órájába a zárást.
Mindenesetre nekem, mint vásárlónak nem volt túl bíztató ez az élmény, így tuti hogy még egyszer az életben abba a boltba nem megyek. Van konkurrencia, és nem mindenütt ilyen a hozzáállás.
Ha pedig az eladó és a bolt viszonyát nézzük, akkor vagy a zárási idő bele van számolva az eladó munkaidejébe (és ha azzal csal, akkor kirúgom a ... ), vagy ha nincs beleszámolva, akkor becsapták a bértárgyaláson, mikor felvették.
Mozigépész
Dolgoztam boltba, és pénztárosként is, és akkor is úgy volt a munkaidő, hogy a zárás után fél óra még volt a munkaidőből a takarításra, pénztárzárásra.
koes
Sziasztok! Köszi a hozzászólásokat!!!

"Ityam" hozzászólására válaszolva még ezt hozzáteszem a történethez:

Több mint 4 éve dolgozom a T-mobile-nál. Nagyon vevőorientált cég, és ezt meg is követelik, legalább is ott, ahol én dolgozom. Vidéken van, busszal vagy vonattal járok, és ha úgy adódik, hát a következő, egy órával későbbi járattal jövök vissza, így ismerős az érzés, amikor valaki az utolsó percben toppan be. Azonban van egy fontossági sorrend...és ezt az ügyfelet is mosolygós arccal szolgálom ki.

Záróra előtt soha nem kapcsolom ki a számítógépet, nem zárom le a kasszát, nem számolom a pénzt...
Zárás alatt, ha jön valaki, látja, hogy ott vagyok, így hát természetesen kiszolgálom. Esetleg ha nem sürgős, egyeztetek vele egy másik időpontot. Fontos a vevő elégedettsége.

Magamból kiindulva nem ezt vártam, amikor odaértem a Clinique-hez...de nagyon más a hozzáállásuk ehhez az egészhez...

Üdv:Eszti
rolleyes.gif
bartaszili
Én együttérzek azokkal a kollégákkal, akiknek szintén nem fizetik ki a túlóráját.
Lehet, hogy embertelen, meg vevői szemmel felháborító, de minden munkáltató tudja, hogy kiszolgáltatott a munkavállaló... általában ebből indulnak ezek a dolgok, sajnos.
koes
Sziasztok!

Szeretném elmesélni, hogy a CLINIQUE nagyon korrektül reagált a reklamációmra. Válaszlevelükben elnézést kérve megírták, hogy ez valóban nem felelt meg a cég elvárásainak, és kedvesen próbáltak kiengesztelni.

A célom ezzel a történettel nem a márka és a cég lejáratása volt, ezentúl is hű vásárlója leszek, és az eladó hölgy talán okulhatott az ügyből.

Üdv,koes

rolleyes.gif
virag82
(bartaszili @ 2008.02.01, 22:11) *

Én együttérzek azokkal a kollégákkal, akiknek szintén nem fizetik ki a túlóráját.
Lehet, hogy embertelen, meg vevői szemmel felháborító, de minden munkáltató tudja, hogy kiszolgáltatott a munkavállaló... általában ebből indulnak ezek a dolgok, sajnos.

1. A nyitvatartas es a zaras fogalma nem fer ossze.
2. Nyitvatartasi idon belul konkret cellal erkezo vevot nem fel ora kiszolgalni. (errol szolt az iras)
3. 10-18-ig vannak nyitva, amibol lejon a kedves elado ebedideje is, tehat nem tisztem sajnalni azert, mert elfogadta a munkat. (bar nyilvan nyitas elott kell erkeznie par perccel, es zaras utan is meg tolt idot a munkahelyen, de ez benne van.)
4. A westendes qlinique-ben van olyan elado, akinek amugy is bicskanyitogato stilusa van (na az is kerdes, hogy ilyen embert miert vesznek fel ugyfelkozpontu helyre)
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.