Egyre több helyen futok bele abba, hogy nem adnak garanciajegyet a vásárolt termék mellé. És nem a sarki Gelkáról beszélek, hanem például legutóbb a Media Marktban vettem úgy XBOX-ot, hogy a vevőszolgálaton, ahol a garanciajegyeket szokták érvényesíteni, csak rámutattak a doboz oldalán található nagykereskedő nevét és címét tartalmazó kis matricára, és közölték, hogy ha bármi gond lenne a termékkel, akkor oda battyogjak be a MM-os számlámmal. Nekem ezzel igazából nincs is problémám (feltéve, hogy majd, amikor esetleg rákényszerülök meglátogatni a céget, nem hajtanak el), de felmerült bennem a kérdés, hogy mennyire jogszerű ez így.
Adalék még, hogy vettem (máshol) egy LG tévét is, és az LG garjegyen még írják is, hogy akár számla ellenében is megjavítják a szervizek a vásárolt terméket.
Nekem mindig is bajom volt a garancialevelekkel, és tudom, hogy más országokban sincs ilyen baromkodás, úgyhogy én személy szerint örülnék ha vásárlás után igazából kidobhatnék minden garjegyet, és csak a számlát kellene megtartanom.
Most akkor tehát kellenek azok a garjegyek vagy sem?
Köszi,
Matya