Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
meghírdetett ár
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
ATTTI
http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=6447

Az alábbi címen tegnap 59.- azaz ötvenkilenc forintos áron hirdették meg a terméket, ahonnan én vételi ajánlatot tettem az alábbi szöveggel:
> Vételi ajánlat a következő termékre: Pioneer TS-C1700
> Akciós ár: 59,990.- helyett 59.-
> -----------------------
>
> Amennyiben az aktuális piaci ár Magyar Forintban értendő élek a vételi
lehetőséggel és levelem megrendelésnek minősül!
>
A válasz:
----- Original Message -----
From: "ittveddmeg" <info@ittveddmeg.hu>
To: <m********a@freemail.hu>
Sent: Thursday, September 02, 2004 11:21 AM
Subject: Re: Vételi ajánlat: Pioneer TS-C1700

> Hali
>
> hát igen ez lett írva, 12% kedvezményt tudok adni a listaárból.
> Üdvözlettel:
> N*** L*****
> ittveddmeg.hu Kft.
> Tel.: 2380622
> greetzy@ittveddmeg.hu
> www.ittveddmeg.hu
> www.alkudozz.hu
> www.sporolj.hu
> www.limlom.hu
> www.autohirdetesek.hu
> www.gepkonyvek.hu
>

Mennyire lehet ilyet megengedni a kereskedelemben?
Köteles-e odaadni a terméket a meghirdetett árért?
(az eredeti oldalt elmentettem képformátumban, ugyanis már módosították az árat)

Válaszokat, hozzászólásokat érdekllődve várom.
FVF
HA végigolvasod az oldalt, előfordult már ilyen hiba. Bosszantó, de mivel feltünő értékaránytalanságról van szó, én nem kezdenék hepciáskodni, mert nincs az a bíróság, aki igazat adna nekem. Főleg akkor, ha elnézést kérnek a hibáért és javítják.
ATTTI
Ha jól emlékszem nem őríztem libátt eggyütt a levél írójával, tehát a HALI kicsit durva nem?
Átolvastam mégegyszer a levelét én nem láttam benne, hogy elnézést kért volna.
Ez van a fogy. véd. is az eladót védi...
Shia-ko
Nem őt védi, de a törvény őt is, így ha perre mész, kedvezményt fognak megítélni, de nem a kiírt árat, mert abból egyértelműen kiderül, hogy elírás. sad.gif
Hogy az általa felajánlottnál többet ítél-e a bíróság, az már más kérdés.
FVF
Emberek, emberek! Azért ne menjünk el abba az irányba, hogy elkezdjünk visszaélni a jog adta lehetőségekkel! Nem szeretek ilyen ex-katedra véleményeket tenni, de aki azt gondolja, hogy egy komoly műszaki berendezés 49 illetve itt 59 Ft-ba kerül, az vagy teljesen bolond, vagy vissza akar élni a jogaival, vagy remete, aki nem ebben a világban él, de az meg nem jut internethez.

Az, hogy nem kért bocsánatot, az a kereskedőt minősíti, a stílusa szintén. De ez nem törvénysértő. A tudatos fogyasztó ilyenkor felhívja arra a figyelmét, hogy ilyen stílus mellett többet reklámot olvasni sem jár az oldalra. Mást azonban nem tehet.

Az olyan sommás - és jelen esetben csak a megértés teljes hiányát és oktondiságot mutató fogyasztót jellemző - véleményeket pedig kikérem magamnak, hogy a fogyasztóvédelem a kereskedőt védi. Bár kikérnem sem kell azt hiszem, hiszen elég végigolvasni pár hozzászólást, s kiderül, mi a helyzet.
TheElf
(FVF @ 2004 Sep 7, 11:18 AM)
Az olyan sommás - és jelen esetben csak a megértés teljes hiányát és oktondiságot mutató fogyasztót jellemző - véleményeket pedig kikérem magamnak, hogy a fogyasztóvédelem a kereskedőt védi. Bár kikérnem sem kell azt hiszem, hiszen elég végigolvasni pár hozzászólást, s kiderül, mi a helyzet.

Ugyan, a fogyasztóvédelem szerintem tényleg a kereskedőt védi, nem a csalót, hanem a tisztességes kereskedőt, a csalni próbáló konkurenciával szemben megteremti a tisztességes kereskedő bizonságát. Kellően nagy összegű bírságok esetén mindjárt nem tud a trükközni próbáló olcsóbb lenni és a tisztességes kereskedő él meg jobban. Szerintem ezt pl. nem kell kikérni magadnak smile.gif A fogyasztó és a tisztességes kereskedő érdekei ugyanis nagyon gyakran esnek egybe.
FVF
Teljesen igazad van:)
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.