(ma-tor @ 2008.03.25, 16:36)

A Spar nevű üzletbe 0,5 kg-os rozsos szeletelt kenyeret szerettem volna vásárolni. Ezt a típusú kenyeret 10 napra dátumozzák előre. A pulton 27.-éig felhasználható kenyér volt. Az eladó a kérésemre azt válaszolta, hogy amíg az a 8 db kenyér el nem fogy addig nem rakhat ki frisset.
Szerintem ez kifogásolható üzleti hozzáállás, mivel így soha nem jut friss kenyérhez az ember. Úgy érzem elvárható lenne 300 Ft-os terméknél.
ez hasonló ahhoz amikor ha kérsz felvágottat, de már a sarkához/széléhez közeledik, akkor azt is oda kell adnia, mert addig nem kezdhet újat. Még ilyet...
Nem vagyok húskészítő, de nem lehetne olyat, hogy nem szűkül le a 2 végére a felvágott, hanem egyforma széles mindenhol?
Más:
Helyszín: Duna Plaza, Match. Nem velem történt, csak előttem a sorban. Vásárolt a pár - azaz szeretetett volna - 2 db akciós (állítólag) Carte d'Or dobozos jégkrémet, ami kb. 750Ft-ért volt beárazva a hűtőben, ahonnan elvette. Persze a vonalkód leolvasásánál ez az ár hirtelen 1200-1300Ft-ra ugrott, ami majdnem a duplája.
Tudomásom szerint annyiért kell adniuk, amennyiért ki van írva, de így a pár nem vihette el, drágábban meg nem kellett nekik. Érthető! én is közbeszóltam, hogy pedig annyiért kell adni amennyiért ki van írva, de a pénztáros nekik is, nekem is azt mondta, hogy nincs az akciós újságban benne. Kérdem én, ki foglalkozik azzal? én személy szerint, nem. ... és mi köze van az újságnak a pulton lévő árakhoz.
Kérdeztem még a pénztárost, hogy miért nem vihetik el annyiért, és azt mondta, hogy akkor ő fizesse ki a különbözetet. Mondtam neki, hogy nem, hanem majd a kereskedő! A lényeg, hogy az áru ottmaradt.
Mit lehetne ilyenkor tenni, hogy lehetne elvinni mégis 750-ért a jégkrémet??? Csak akkor tudnám ha vmilyen szervtől vagyok, a többi esetben, meg mindenki át van ejtve? Pereskedni ezért meg nyilván nem fog senki.
Egyébként velem is történt már meg többször is. Mit mondanak: elfelejtettük még átárazni. és akkor szépen így veszik le az embereket. Ha nem számít a plusz ktsg. , és nagyon szükségünk van, éppen akkor arra termékre, akkor meg fogjuk venni. Mi húzzuk a szánkat, a kereskedő, meg röhög magában. Az a legszomorúbb, amikor csak később veszik észre, vagy észre sem veszik. Pl. tescos, stb. nagy bevásárlás... és akkor, most itt-ott 2-3e Ft bebukás van 30e Ft-nál, az szinte természetes, és észre se veszi a vásárló. Szomorú!