Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Vásárlók megtévesztése?
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Élelmiszerek
1, 2, 3
Trysii
(Ariadne @ 2007.07.04, 14:20) *

Főleg, hogy a kód a zacsiban volt. Akkor akár a chipseket is megnyalogathatták, és bocs? tongue.gif Tényleg fals dumának tűnik, de hátha tényleg utánanéznek...

Úgy értette a csaj, hogy valaki esetleg azzal szórakozott, hogy esetleg a "saját kódja" mellett lévőket is elküldte sms, noha azokkal nem is rendelkezett. Ez mondjuk inlogikus, mert ha mégis nyerne, akkor sem tudja bizonyítani, hogy ő a nyertes, hiszen másnál van a kódot tartalmazó kupon... vagy senkinél sem.
A másik lehetőség, hogy Mariska néni szeme már nem a régi, és valamelyik betűjét a kódnak eltévesztette, amikor beküldeni szándékozott a saját kódját, és véletlenül az enyémet küldte el..

Mindkét esetben én járok jól, hiszen nekem nem kellett volna sms-t küldeni, mégis én nyerhetek, hiszen nálam a kupon, akárki más is küldte el a kódomat. biggrin.gif
Ariadne
(Trysii @ 2007.07.04, 20:17) *

Mindkét esetben én járok jól, hiszen nekem nem kellett volna sms-t küldeni, mégis én nyerhetek, hiszen nálam a kupon, akárki más is küldte el a kódomat. biggrin.gif

De optimista vagy, irigyellek. biggrin.gif
asdf
Es a felado szaman jelentkeznek, hogy a kod kisereteben jelentkezzen a nyeremenyert, o nem tudja bemutatni, te nem is ertesulsz az egeszrol, igy egyikotok sem nyer. Legalabbis szerintem smile.gif
Captain Crash
Nekem pedig Lay's humbuknak tünik az egész. Könyörgöm, ha egy kódot kell beküldeni, akkor nincs két közel hasonló kód, mert akkor úgy generálom, hogy ne legyen még véletlen sem olyan, hogy a mellettelévőt könnyűszerrel kitalálhassák.
Trysii
(Captain Crash @ 2007.07.05, 16:52) *

Nekem pedig Lay's humbuknak tünik az egész. Könyörgöm, ha egy kódot kell beküldeni, akkor nincs két közel hasonló kód, mert akkor úgy generálom, hogy ne legyen még véletlen sem olyan, hogy a mellettelévőt könnyűszerrel kitalálhassák.

Naja, nem lenne túl nehéz, hiszen 7jegyű a kód, betűk, és számok egyaránt szerepelnek benne, összevissza.
Szóval, csak meg lesznek dádázva azok, akik lúdasak a dologban. bangin.gif
Ariadne
Aztán vigyázz, lehet valami chipsmaffia van a dolog mögött, és hirtelen egy tonna chips alatt találod magad... tongue.gif
Trysii
(Ariadne @ 2007.07.05, 19:26) *

Aztán vigyázz, lehet valami chipsmaffia van a dolog mögött, és hirtelen egy tonna chips alatt találod magad... tongue.gif

Azzal már meg is elégednék, mint kártérítéssel biggrin.gif El lehetne hallgattatni vele. tongue.gif
Trysii
Jajj, vannak fejlemények biggrin.gif
Kiderült, hogy teljesen hülyének néznek, mint fogyasztót... Mind a Lay's részéről, mind pedig a marketingtevékenységüket bonyolító Hammer Adversiting részéről.

A következő levelet kaptam a panaszaimra. / Elsőként az a levél, amit Hammer írt a Lay's -nek a panaszommal kapcsolatban/ Véletlenül ezt is továbbították nekem tongue.gif

Mindkét esetben 6 számjegyű kódot küldött be, az utolsó számjegy. Azzal esetleg meg lehetne nyugtatni, hogy a nyertes kód aznap már beérkezett mielőtt ő elkezdte volna küldeni.

És ami ebből "hivatalos" válaszként érkezett hozzám a Lay's-től:

A kolleganőm szabadságra ment, ezért hozzám került a panasza. Leellenőriztettük az Ön által beküldött kódokat, amiket a rendszer természetesen tárol. Kiderült, hogy az utolsó számjegy rendre kimaradt az sms-ből.
Sajnos ez esetben a rendszer tényleg visszaírja, a figyelmeztető üzenetet, hogy tájékoztassa a fogyasztót arról, hogy esetleg nem jól ütötte be a kódot.
Viszont azon/azokon a napokon amikor Ön beküldte a kódokat, addigra már megvolt a napi nyertes. Ugyanis előre, közjegyző által kisorsolt időpontok szerint lehetett nyerni.
Remélem, a következő promóciónkon több szerencsével jár

Most azt hiszem, elég egyértelmű a helyzet, hogy palira akarnak venni... Még jó, hogy megőriztem az összes SMS-t a telefonomban, ahol az elküldött kódok természetesen mind 7 jegyűek. Másrészről meg ha egy promóció, nyereményjáték éjfélig tart, és reggel 9-kor jelentkezek rá, akkor hogy késhetek le az aznapi sorsolásról? Hogyan is sorsolhatnának előbb? Most már itt lenne az ideje, hogy a Gazdasági Versenyhivatalnak is írjak egy kacifántos levelet. Ugye Ti is így gondoljátok? shifty.gif
asdf
Ez gondolom benne van a jatekszabalyzatban. hogy elore sorsoljak az idopontot. Ez annyit tesz, hogy julius 13-an a 8:34 utan beerkezo elso sms lesz a nyertes. A napi egy nyertes /ha eppen ennyi kell/ ezzel teljesitve is vagyon. Mindenesetre a 7-et kuldtel, 6 ert oda, ez eleg erdekes wink.gif Mar csak a poen kedveert is vegigvinnem wink.gif Vagy csak siman egy homarpost benne kepek a telefon kijelzojerol, plusz ala a szervezoceg valasza smile.gif
Ariadne
Úristen, milyen mondatszerkesztés ez már? crybaby.gif Hogy hagyhatnak valakit kommunikálni a vásárlókkal, ha nem tud fogalmazni?! Siralmas... Jól kitolok velük, nem is veszek Lay's chipset ezután. biggrin.gif
Trysii
(Ariadne @ 2007.07.13, 10:00) *

Úristen, milyen mondatszerkesztés ez már? crybaby.gif Hogy hagyhatnak valakit kommunikálni a vásárlókkal, ha nem tud fogalmazni?! Siralmas... Jól kitolok velük, nem is veszek Lay's chipset ezután. biggrin.gif

Pedig érdemes. smile.gif
Miután a fenti levélre válaszoltam, és közöltem velük, hogy ne nézzenek madárnak, akit csak úgy el lehet hajtani, mert bepanaszolom őket a GVH-nál, postafordultával már egész más hangvételű válasz érkezett, melyben azt közölték, hogy jobban utánanéztek a dolgoknak, és az volt a hiba oka, hogy az én telefonkészülékem másként kódolja az sms-eket, és emiatt nem mehetett át mind a 7 karakter.
Kárpótlásul a kellemetlenségekért felajánlottak 2 karton chipset /50 zacsi/, amit el is postáznak nekem, miután kiválasztottam, hogy milyen ízt szeretnék? biggrin.gif
Akárhogy is nézzük, itt a győztes ÉN vagyok! box.gif tongue2.gif
asdf
Mint sms kodolas temaban egykori balhem okan expert, azt kell mondjam, ez baromsag. Amig egy hetkarakteres, ekezetmentes uzenetet kell elkuldened addig barmilyen kodolas van, az ugy erkezik meg, ahogy el lett kuldve.
Trysii
(asdf @ 2007.07.23, 20:49) *

Mint sms kodolas temaban egykori balhem okan expert, azt kell mondjam, ez baromsag. Amig egy hetkarakteres, ekezetmentes uzenetet kell elkuldened addig barmilyen kodolas van, az ugy erkezik meg, ahogy el lett kuldve.

Hát, akkor ők sem értenek nagyon hozzá... majd amiatt is panaszt teszek, hogy bénák a programozóik biggrin.gif
Ariadne
(Trysii @ 2007.07.23, 19:20) *

Kárpótlásul a kellemetlenségekért felajánlottak 2 karton chipset /50 zacsi/, amit el is postáznak nekem, miután kiválasztottam, hogy milyen ízt szeretnék? biggrin.gif

Aaaaahh, azt hiszem, mégiscsak veszek Lay's chipset ezután, és játszom is velük mindig... tongue.gif Meggyőztek. biggrin.gif
asdf
Azt hittem, hogy mesz, veszel chipset, es ugyanezt eljatszod veluk smile.gif
Ariadne
(asdf @ 2007.07.24, 15:01) *

Azt hittem, hogy mesz, veszel chipset, es ugyanezt eljatszod veluk smile.gif

Most hogy mondod... tongue.gif
rider
génmódosított élelmiszerek
az európai piacon ugye nem engedtek be soha génmódosított élelmiszerekt?
bluebee
Sajnos már az EU-ban is vannak engedélyezett GMO-k, az interneten többet is megtalálsz róluk, pl.
http://www.gmofree-europe.org.

Reménykedjünk, hogy nem engedik elterjedni őket.
Trysii
(Trysii @ 2007.07.23, 19:20) *

Tisztelettel, és nagy megelégedéssel közlöm a kedves Fórumlakó, jogvédő Honfitársakkal, hogy néhány perce megérkezett a Lay's-től az 50 zacskó chips kárpótlásul a nekem okozott kellemetlenségek miatt.
GYŐZELEM!!! tongue2.gif grog.gif

Sose NE adjátok fel! box.gif
bluebee
Akkor küldjél belőle majd erre is, plíz! biggrin.gif
És gratulálok én is!
FVF
Csak vigyázz, hogy ne telítődjél sóval és zsírral:)
Trysii
A vonalaimra vigyázok, de megrészegített a siker biggrin.gif clap2.gif
Ariadne
(Trysii @ 2007.08.06, 20:44) *

A vonalaimra vigyázok, de megrészegített a siker biggrin.gif clap2.gif

Még jó, hogy nem unikummal jártál így, akkor részegítene igazán. biggrin.gif
FVF
No én annak örülnék igazán:)
cirmike
Szerintem meg ne egyetek "csipszet" tök egészségtelen 1 zacskóban van kb. 1 szem krumpli +fél kilo só olaj és különböző adalékok 1kg krumpli áráért.Azért a nyereményjáték,hogy minél többet vegyél nem azért,hogy nyerj.Jó reggelt bangin.gif
Trysii
(cirmike @ 2007.08.07, 18:30) *

Szerintem meg ne egyetek "csipszet" tök egészségtelen 1 zacskóban van kb. 1 szem krumpli +fél kilo só olaj és különböző adalékok 1kg krumpli áráért.Azért a nyereményjáték,hogy minél többet vegyél nem azért,hogy nyerj.Jó reggelt bangin.gif

Szerintem nincs benne egy egész krumpli... az nehezebb lenne, mint 90g biggrin.gif
Ariadne
(cirmike @ 2007.08.07, 18:30) *

Lehet, hogy egészségtelen, viszont finooom... tongue.gif Ritkán élek vele, de akkor mindig olyan veszek, amiben tényleg látszik a krumpli szelet, nem csak valami krumplitartalmú katyvaszból öntik formára, azért van jópár ilyen fajta. Áááá, országomat egy zacsi hagymás-tejfölös Chióért... Vagy inkább Lay's-ért, az finomabb. biggrin.gif
Trysii
(Ariadne @ 2007.08.08, 10:42) *

Vagy inkább Lay's-ért, az finomabb. biggrin.gif

Pont olyat kértem/kaptam. Bizony kellemes ropogtatnivaló, de közel sem olyan jó, mint a Vico mustáros chips Párizsban sad.gif
Captain Crash
Vagy Hawaii-on egy jó kis zsíroskenyér... csak hogy a miheztartás végett! biggrin.gif
Ariadne
(Trysii @ 2007.08.08, 16:55) *

Pont olyat kértem/kaptam. Bizony kellemes ropogtatnivaló, de közel sem olyan jó, mint a Vico mustáros chips Párizsban sad.gif

Akkor szabadulj meg gyorsan attól a sok fujj Lay'stől. Szívesen elszállítom megsemmisítésre. naughty.gif tongue.gif

Francia (pontosabban belga) ételperverziókról szólva kóstoljátok meg, ha lehetőségetek lesz, a Cote d'Or karamellizált sósmogyorós tejcsokiját, frankofon országokban kapható. Megdöbbentő élmény. Nem rossz, csak egészen meglepő. smile.gif
Trysii
(Ariadne @ 2007.08.08, 18:23) *

(Trysii @ 2007.08.08, 16:55) *

Akkor szabadulj meg gyorsan attól a sok fujj Lay'stől. Szívesen elszállítom megsemmisítésre. naughty.gif tongue.gif

Francia (pontosabban belga) ételperverziókról szólva kóstoljátok meg, ha lehetőségetek lesz, a Cote d'Or karamellizált sósmogyorós tejcsokiját, frankofon országokban kapható. Megdöbbentő élmény. Nem rossz, csak egészen meglepő. smile.gif

A chipseket már majdnem mindet megsemmisítette a család smile.gif

A karamellizált mogyorós csokihoz volt szerencsénk, tényleg nagyon különleges, abból is elfogadnék 2 kartonnal biggrin.gif
Picur
A kifőzdékben mindennaposnak mondható dobozdíjra is ugyanaz vonatkozik mint a pizzásdobozra? Tehát elvileg nem kérhetnénk érte külön pénzt?
Ha otthonra rendelek pizzát akkor mondhatjuk, hogy oda "szolgálják fel". Viszont ha a pultnál állva kérek elvitelre ételt akkor érthetőnek tűnik a dobozdíj.
Tippem szerint, ha én megyek a kifőzdébe akkor kell fizetni a dobozért, de ha ugyanazt kihozzák nekem akkor már nem. unsure.gif
Mi az igazság? smile.gif
liti
Mai nap úgy döntöttem, hogy nem főzök semmit, inkább vásárolok egy fagyasztott pizzát.

A rengeteg féle 3-400 forintos kategória között rátaláltam egy nagyobb, 500 forintos sonkás-gombás Guseppe pizzára. Be a kosárba. Itthon szépen kicsomagolom és döbbenten látom, hogy a gyönyörű fényképhez képest elég szegényes a sonka és a gomba! Mindegy, ebben az országban ez megszokott., bár találkoztam olyannal is amiben nem volt átverés. Hűtő ki, és egy kis kolbász + sajt helyre hozza - gondoltam. Amikor ismét közelítek a pizza felé, azt hittem rosszul látok, légisen szeletelt párizsi díszeleg a pizzán. Biztosan valami gyenge gépsonka- én naív!
Megkostolom, ez bizony párizsi! Doboz ki a kukábol és olvasom az összetevőket: baromfihúsos felvágott!!!!
Rendben. Elöl nagybetükkel SONKÁS-GOMBÁS PIZZA, hátul apróbetükkel: gépsonka és baromfihúsos felvágott.
OK! Ezt is elfogadom, magyarországon mindenki palimadár minden szart ellehet adni. De kérdem én: hol a gépsonka????
Egyenként végig néztem a párizsikat, de egyik sem hasonlítottt gépsonkára. Ez egy kicsit durva! A gombának nevezett
gombaszárakról nem is beszélve. Tudom hogy általában az élelmiszereket az éppen még ehető, nem mérgező katagóriában
gyártyák és forgalmazzák, de a párizsis pizza dobozán ne sonka díszelegjen, és főleg ne legyen ráírva nagy betűkel. bash.gif
Blade
Sajnos jogilag ezt elég nehéz rájuk verni: ugyanis a dobozon szereplő összetevőkből tényeg volt (valamennyi...) a pizzán, és meg lehetett sütni, nem volt mérgező, tehát naggyából megfelelt az azonos rendeltetésű termékeknek.
Sajnos ma már mindent alaposan meg kell nézni: a csomagoláson levő fényképek szinte soha nem arról készülnek, amit bele tesznek, az csak marketing, senki ne várja, hogy úgy nézzen ki, ami benne van.
Van egy haverom, aki kiadványszerkesztéssel és nyomdatechnikával foglalkozott. Ő mesélte, hogy hogy csináltak borotvahabból, kakaóból meg festékből somlóit, és azt fényképezték le a "termék" helyett, mert az úgy nézett ki, mint... blink.gif
Az én módszerem, hogy veszek valamiből ami érdekel 1 darabot, megvizsgálom, és csak akkor veszek mégegyszer, ha megfelelt. Ha kevésbé lennék gátlásos, bizonsan megbontanám a csomagolást, hogy legalább lássam, mi is van benne...
Ha én lennék a marketinges, a fagyasztott pizzát egy jóval nagyobb dobozba csomagolnám, és természetesen a csomagoláson (kis betűkkel) a valós méretet írnám rá, mert különben megbüntetnek. Nagy betűkkel csak az lenne rajta, hogy "Extra nagy méret", vagy "XXL", mert hogy azzal igazából nem állítottam semmit.
Megnézném, hogy 10 vásárlóból hányan dőlnek be ennek a trükknek... tongue2.gif
ma-tor
A Spar nevű üzletbe 0,5 kg-os rozsos szeletelt kenyeret szerettem volna vásárolni. Ezt a típusú kenyeret 10 napra dátumozzák előre. A pulton 27.-éig felhasználható kenyér volt. Az eladó a kérésemre azt válaszolta, hogy amíg az a 8 db kenyér el nem fogy addig nem rakhat ki frisset.

Szerintem ez kifogásolható üzleti hozzáállás, mivel így soha nem jut friss kenyérhez az ember. Úgy érzem elvárható lenne 300 Ft-os terméknél.
Lackoo
(ma-tor @ 2008.03.25, 16:36) *

A Spar nevű üzletbe 0,5 kg-os rozsos szeletelt kenyeret szerettem volna vásárolni. Ezt a típusú kenyeret 10 napra dátumozzák előre. A pulton 27.-éig felhasználható kenyér volt. Az eladó a kérésemre azt válaszolta, hogy amíg az a 8 db kenyér el nem fogy addig nem rakhat ki frisset.

Szerintem ez kifogásolható üzleti hozzáállás, mivel így soha nem jut friss kenyérhez az ember. Úgy érzem elvárható lenne 300 Ft-os terméknél.

ez hasonló ahhoz amikor ha kérsz felvágottat, de már a sarkához/széléhez közeledik, akkor azt is oda kell adnia, mert addig nem kezdhet újat. Még ilyet...
Nem vagyok húskészítő, de nem lehetne olyat, hogy nem szűkül le a 2 végére a felvágott, hanem egyforma széles mindenhol?

Más:
Helyszín: Duna Plaza, Match. Nem velem történt, csak előttem a sorban. Vásárolt a pár - azaz szeretetett volna - 2 db akciós (állítólag) Carte d'Or dobozos jégkrémet, ami kb. 750Ft-ért volt beárazva a hűtőben, ahonnan elvette. Persze a vonalkód leolvasásánál ez az ár hirtelen 1200-1300Ft-ra ugrott, ami majdnem a duplája.
Tudomásom szerint annyiért kell adniuk, amennyiért ki van írva, de így a pár nem vihette el, drágábban meg nem kellett nekik. Érthető! én is közbeszóltam, hogy pedig annyiért kell adni amennyiért ki van írva, de a pénztáros nekik is, nekem is azt mondta, hogy nincs az akciós újságban benne. Kérdem én, ki foglalkozik azzal? én személy szerint, nem. ... és mi köze van az újságnak a pulton lévő árakhoz.
Kérdeztem még a pénztárost, hogy miért nem vihetik el annyiért, és azt mondta, hogy akkor ő fizesse ki a különbözetet. Mondtam neki, hogy nem, hanem majd a kereskedő! A lényeg, hogy az áru ottmaradt.
Mit lehetne ilyenkor tenni, hogy lehetne elvinni mégis 750-ért a jégkrémet??? Csak akkor tudnám ha vmilyen szervtől vagyok, a többi esetben, meg mindenki át van ejtve? Pereskedni ezért meg nyilván nem fog senki.

Egyébként velem is történt már meg többször is. Mit mondanak: elfelejtettük még átárazni. és akkor szépen így veszik le az embereket. Ha nem számít a plusz ktsg. , és nagyon szükségünk van, éppen akkor arra termékre, akkor meg fogjuk venni. Mi húzzuk a szánkat, a kereskedő, meg röhög magában. Az a legszomorúbb, amikor csak később veszik észre, vagy észre sem veszik. Pl. tescos, stb. nagy bevásárlás... és akkor, most itt-ott 2-3e Ft bebukás van 30e Ft-nál, az szinte természetes, és észre se veszi a vásárló. Szomorú!
Captain Crash
Kettős, vagy többes árfeltüntetés esetén a legalacsonyabb, feltüntett áron köteles eladni a terméket, a fogyasztó a panaszával a vásárlók könyvébe tett bejegyzéssel a hatóságot értesítheti a jogsértés tényéről.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.