Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Vásárlók megtévesztése?
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Élelmiszerek
1, 2, 3
Joooe
Ercsike: ahhoz, hogy felvágva árusítsa, meg kell felelni bizonyos feltételeknek, aminek a szimpla utcai árusok általában nem. Ezért nem is lékelhetnek (meg nem is árulhatják felvágva).
toreki
(tibu @ 2006.08.01, 08:16) *
Nem lehet lékelni... Az egyik utcai kereskedő érdeklődésünkre elmondta...
Nemrég volt róla TV műsor is. Lehet lékelni, de akkor a dinnyét is és a kést is le kell mostni. Az eladónak így inkább egyszerűbb azt mondania, hogy az ÁNTSZ megtiltotta.
Ercsike
Sajnos nem voltam ott a vásárlásnál ezért nem tudom, hogy megmosta e vagy sem. Amúgy jó kis fórum lenne a piacról itt a fogyvéden biggrin.gif . Erről az esetről jutott eszembe, hogy vannak olyan árusok akik Adidas Nike és egyéb márkás ruhanemüt árulnak és hát sejthetitek, hogy az nem az amit a boltban lehet kapni ilyen esetben hol lehet bejelentést tenni?
toreki
Például VPOP. Ők rendszeresen gyűjtik az ilyen árukat.
somé
(toreki @ 2006.08.01, 15:59) *

Például VPOP. Ők rendszeresen gyűjtik az ilyen árukat.

Akkor a józsefvárosi piac felét ki lehetne üríteni....devil.gif
Éppen idevág,most találtam:"...Az árusok 80 százaléka nem adott nyugtát a józsefvárosi piacon, az APEH és a pénzügyőrség közös razziáján.
Az adóhatóság 90 ellenőre vizsgálta a múlt héten, hogy az árusok adnak-e nyugtát, illetve számlát, honnan származik az áru, illetve szabályos-e a foglalkoztatás. Az akcióban 22 millió forint értékű hamis ruházati terméket, napszemüveget, elektromos sokkolókat, viperákat, vb-logós focilabdát, és mobiltelefon tokokat foglaltak le..."
Ercsike
Tegnap történt velem:
Bementem az egyik supermarket-be és venni akartam egy jégkrémet. A jégkrémre tűzőkapoccsal 309 Ft-os ár volt téve, na és tudjátok van egy olyan tábla ahol a jégkrémek képei árai is szerepelnek ott meg 299 Ft volt. Nem sokat számít nekem ez 10 Ft ezért nem kívántam élni azzal hogy 299 Ft-ért adják oda. Na, de a lényeg, hogy kedvességből mondtam az eladónak hogy figyeljenek oda mert szép kis büntit kaphatnak ezért. Az eladón látszott a megrémülés és 299 Ft-ért kaptam meg a jégkrémet. A poén hogy nekem le sem esett csak otthon, hogy a nő az alacsonyabb áron adta oda nekem pedig tényleg nem a 10 Ft volt a célom, hanem a figyelem felhívás! biggrin.gif
Captain Crash
Ercsike: Biztosan rajtad marad az "S" betűs pólód. wink.gif
Ercsike
(Captain Crash @ 2006.08.03, 10:06) *

Ercsike: Biztosan rajtad marad az "S" betűs pólód. wink.gif

Húha szőke vagyok ezt most nemértem sad.gif whistling1.gif
Captain Crash
tíí-tirititííí-tí-tí-tí tí-tirititíí-tititíííí .... tiriti tiriti titti tititíííí biggrin.gif

u.i: Ha valaki nem ismerte volna fel, akkor az égen röpködő, idén visszatért, kék-piros szerkóban feszítő, légidesszantos, S akcióhősről van szó....
somé
Újra:Pizza és a doboza.
"Közbenjárásomra",ami egyik helyen egy telefonhívásomba került -mint hamarosan kiderült-elegendő volt ahhoz,hogy módosítsanak a dolgokon.Szóval telefon felvesz,pizza rendel (az árral tisztában voltam),hölgy közli az árat(helyesen) és megtoldja annyival,hogy plusz a doboz,ami xx forint kiszállítás esetén.Erre én:ugye tisztában van azzal,hogy ez nem szabályos?Hölgy:hogyne lenne az,ez teljesen az.Mire én:érdekes módon a Fogyvédelem mást mondott ezzel kapcsolatban...hölgy erre már nem volt olyan biztos magában,végül is én szakítottam a "beszélgetést" azzal,hogy figyeljenek oda..Pár napja arra tévedtem,hogy-hogynem,a kinti árlistán az lett feltüntetve,hogy a feltüntetett árak az elvitel és a házhozszállítás költségét is tartalmazzák.Teljes siker.De ezt majd ellenőrzöm konkrét rendeléssel.
A másik pizzéria:(az egy szem pincért vettem célba)Ide személyesen ballagtam be,és mindjárt az árlistát kértem,pizzákra vonatkoztatva(van egyéb meleg étel is)Nos,olyan árlista éppen nincs... blink.gif Mondom mindegy,úgyis a kiszállítás érdekel,pontosabban mi van feltüntetve ezügyben.A doboz árával kapcsolatban azonnal válaszolt a pincér,hogy tudják pontosan azt,miszerint nem kérhetnének pénzt a dobozért,de mindenki így csinálja.Ez mondjuk igaz is,de persze ez nem "legális".Kérdezem:mi van akkor,ha rendelek pizzát,de a dobozt nem vagyok hajlandó kifizetni mert eleve számlát nem is kapok(ahogy eddig egyszer sem),ha viszont kapok(kérek) akkor hogyan van ez a tétel feltüntetve.Hebegés-habogás,vállvonogatás,majd fejvakarás után azt mondja a srác,hogy erre van nekik valami leírás,be is fordult a konyhára keresést imitálva,de ez kb 5-10 másodperc volt,és hogy most nem találja. biggrin.gif
Végül is úgy jöttem ki,hogy rákérdeztem,ill közöltem:akkor tudjátok,hogy ezt nem tehetitek.És még annyit,hogy ezt a főnöknek is úgyan így elmondom ha kell,sőt,a Vásárlók könyvébe is beírok ha kell.Hallgatás és sanda mosoly volt a válasz.
Na mondom magamban,jön még kutyára....
Ezek után nincs más dolgom,mint rendelés innen is,aztán meglátjuk..... box.gif
kedvi
Tudja valaki, hogy ven-e értelm erőlködni a "panaszkönyv"-be történő beírással, azon túl, hogy überkedves levelet kapok, melyben közlik, hogy bocsi és tényleg? zorro.gif
Ariadne
Ajánlom elolvasásra a 4 "Gyakori kérdések" témát, válasz ott... itt smile.gif
Ercsike
Tegnap néztem meg a hűtőt, hogy vajon van-e megás termék itthon és mit találtam egy tejcsit amit a corában vettünk. Nem volt semmi baja neki. Viszont felmerült bennem az, hogy lehet, hogy sokszor a hipermarketek nem is tehetnek a rossz minőségről?
Captain Crash
Tévedés ne essék, ők is kötelesek ellenőrizni a termék minsőgét. Amikor a piacon a kofát megbüntetik azért, mert lejárt minőségmegőrzési idejű terméket árultak, akkor a hipermarket se kivétel. Én biztos vagyok benne, hogy az a nagyfokú érdektelenség helyett sokkal fontosabb lenne a fogyasztók érdekeire koncentrálni, nem az anyagi javakra.
Epertorta
Én is alig ismertem néhány terméket a listáról. Szerencsére. biggrin.gif

A hipermarketek felelősségéről... Érdekes hozzászólást idézek az Indexről:

Tudjátok, min csodálkozom még nagyon?

A tegnapi hírekből kiderült, hogy a METRO kivételével szinte az összes nagy láncnak szállított a MEGA cégcsoport. És azt írják, hogy ezek az áruk szinte kivétel nélkül már ki lettek fizetve. Holott a hiperek is híresek arról, hogy 90 - 120 napra fizetnek a szállítóknak (szerződés szerint), de sokszor még azt se tartják be.

Hogy a fenébe fizethették ki a még boltba sem került árut???? Vajon milyen összefonódások lehetnek "felsőbb" szinten? Mire ez a kivételezés??? :-O

És még egy felvetés: a hírek szerint az ominózus cég(ek) már márciusban is látótérbe került(ek) hasonló problémák miatt. Kaptak is büntetést, de persze röhögve nem fizették ki.
Ilyenkor nem lehetne addig felfüggeszteni a cég mindennemű tevékenységét, amíg ki nem köhögik a büntit? Tudom, biztosan törvénymódosítás kellene ilyen drasztikus intézkedéshez. De nagyon szükség lenne rá. Szerintem. wink.gif
Joooe
Hát ha fel is lehetne függeszteni, a felfüggesztő határozaton ugyanúgy röhögnének mint a bírságon.
Karhatalom kell ide devil.gif
Pjotr
Vettem tegnap fagyasztott pizzát, a fr***ba, elfelejtettem a márkát, de megvan a doboz...
A lényeg az, hogy nem gazdaságos pizza volt, hanrem neves gyártóé, sonkás, ez van nagy betükkel ráírva, amikor kibontottam, látszott, hogy sonka semmi, csak párizsi....
Az összetevők között már őszintébbek voltak, és odaírták, hogy baromfi felvágot....
Ekkora pofátlanságot....
Most gondolkozom, hogy GVH vagy FVF lenne az illetékes.
asdf
Nekem a fagyaszott pizzas dolognal mindig ott kapnek kedvet a gvh-hoz, amikor van az a szep kep a termek csomagolasan /pl. uszik a sajtban/, majd pedig kibontod, es a pirosat epphogy ellepi par ponton egy kis sajtdaralek. Egyszer rohogtem is ezen, vmi 330g-os pizzan ra volt irva az osszetevoknel, hogy sajt 3% azaz kemeny 1 deka wink.gif Varom is, hogy a Juszt musorban mikor csinalnak egy ilyen tesztet, hogy mennyi koze van a csomagolason levo kepnek a valosaghoz pizzaknal...
Captain Crash
A pizza nekem is gyomorbavágó kérdés, egy próbát mindenképpen megérne, hogy mit lehet tenni az ügy érdekében. smile.gif De a legjobban azzal tudunk tenni valamit - igaz hosszú távon - ha nem vásárolunk olyan terméket, ami nem felelt meg. Ezzel egyetértetek?
Például, ha pizzát akar enni az ember, akkor valószínüleg jobb rendelni, bár ez is rizikós. Mégjobb, ha maga készíti el az ember. Akik nem szeretnek készíteni tésztát, azoknak van előkészített tészta, amit csak ki kell nyújtani, és onnantól az ember fantáziája...hmmm, és milyen finom tud úgy lenni...
Illetve, a nők...szóval, ha nincs barátnő, sürgősen kell találni olyat, aki tud főzni! smile.gif
toreki
CC: Vagy megtanulni főzni. Vagy nők nékül éhenhalnál? biggrin.gif
Captain Crash
toreki: smile.gif Látszik, hogy nem ismersz...
Pjotr
AMit szeretek a Lidl-ben lehet kapni nagy téglalap alapú pizzát, ebből szoktam megvenni a simát (van szalámis is, de az a szalámi bűn rossz) és azt pakolom meg minden jóval, nekem mind a szósz, mind a tészta izlik.
(ez már nagyon off, te tegnap elött is lidlből vacsoráztam, vannak ott jó dolgok: olyan bagett amit készre kell sütni, camamberttel, fekete erdei sonkával és Tokaji asszuval.... jó kis kaja....)
burzus
A TESCO január 12-25 -ig érvényes reklámújságban meghirdetett Party-Mix vegyes savanyúságot, "a készlet erejéig" megjegyzéssel. 12-én délelőtt 2 alkalomal 13-án egy alkalommal kerestem a terméket, nem volt. A polcon, ahol a kedvezményes ár is fel volt tüntetve, nagyobb kiszerelésű - teljes árú- savanyúság volt található.
Vásárlók könyvébe beírtam, február 8-i dátummal válasz röviden: termékkifuttatás, minimális készlet, ezt jelezték!
Nem tudom ezt elfogadni, mert nem volt kapható ez a meghirdetett termék!
Ha pedig olyan minimális készlet állt rendelkezésre, hogy az első órában elfogyott, akkor nem lett volna szabad egy két hétig tartó akciós úságban hirdetni.
Ez bizony a Fogyasztók MEGTÉVESZTÉSE!
Hatóság egyértelműen tudná ellenőrizni, hiszen az árúháznak bizonylattal kell tudnia bizonyítani, hogy volt, de csak 10 üveg, ami a nyitás első percében elfogyott.
Kihez lehet fordulni konkrétan, mert a TESCO ezt rendszeresen csinálja GVH vagy FVF?
Pjotr
GVH rendszeresen bírságolják ezért a tescót...
Captain Crash
GVH-nál kell bejelentést tenni. A honlapjukról letölthető az űrlap a bejelentéshez. Olvass el figyelmesen mindent és töltsd ki. smile.gif
asdf
En inkabb egy sima mezei level+panaszkonyv masolatat nyomnam a gvh-nak. Le van irva az oldalon, hogy mi a kulonbseg, az egyiket panasznak veszik, a masikat bejelentesnek es a levelesbol indult dontes ellen nem lehet fellebbezni, vagy valami hasonlo. Azt az urlapot imho nem epeszu ember talalta ki smile.gif
toreki
Kötelezővé kellene tenni, hogy a "a készlet erejéig" helyett pontos darabszámot írjanak. Aztán mennénk nyitáskor megszámolni. biggrin.gif
kugela
Sziasztok!
Úgy tűnik, hogy ez még nem került itt szóba, bár csak átfutottam a hozzászólásokat.
A Dini dobozos tejtől akadtam ki annyira mára, hogy balhét fogok csinálni.
Sajnos mindig van a hűtőben, mivel a családtagokat meggyőzi, hogy a legolcsóbb. Pedig az nem lehet normális, hogy egy (nem tartós) tej a lejárati ideje után még hetekig vígan iható legyen... Nem ez az egyetlen furcsa tulajdonsága persze. Érezni valamilyen port, ahogy issza az ember. Stb.
Az errefelé belinkelt élelmiszerekre vonatkozó előírások közt próbáltam keresni, de egyelőre konkrétan a tejre vonatkozó részt még nem találtam... Bár nem hiszem, hogy ez a folyadék befér bármilyen tej-definícióba.
Egyelőre ennyi, majd tudósítok a tejportejek ellen vívott harcomról később. :)
biomanó
Sziasztok!

Egy döbbenetes incidens történetét szeretném elmesélni Nektek, ami ma esett meg velem a Mammut Üzletház BIORITMUS nevű közkedvelt bio-boltjában.
Előzményként tudni kell, hogy tudatos és elkötelezett bio-termék fogyasztóként az üzletnek megnyitása óta visszatérő vásárlója vagyok. Ismerem és szeretem az itt forgalmazott termékeket, és heti rendszerességgel ide jártam a beszerzésükért az egész család számára. Ráadásul bizonyos dolgokat csak itt találtam meg, a színvonalas és széles termékválasztéknak köszönhetően.
A legutóbbi alkalommal éppen elkezdtem volna a vásárlást, amikor hozzám lépett az egyik alkalmazott és tudomásomra hozta, miszerint „nem szeretné”, ha itt vásárolnék, mert észrevették, hogy hiányoznak bizonyos termékek ottjártam után. Hirtelen szóhoz sem jutottam a döbbenettől, hogy ezt így hogy gondolja… Meg milyen alapon vádol meg ilyesmivel? Jó, hogy nem nevez rögtön tolvajnak…
Mondtam neki, hogy határozottan visszautasítom az alaptalan rágalmazást, továbbá nem fogom annyiban hagyni a többi, éppen a boltban tartózkodó vásárló füle hallatára tanúsított becsületsértő és megalázó bánásmódot.
Rövid hezitálás után, amíg összeszedtem a gondolataimat, és picit lecsillapodtam, úgy döntöttem, hogy mindezek ellenére megvásárolom, amiért odamentem. Viszont azóta sem tudom megérteni, hogy hogyan engedheti meg magának egy alkalmazott az ilyen magatartást és „ügyfélkezelést”.
Holnap személyesen fogom megkeresni az üzletvezetőt (aki ez alkalommal természetesen nem volt a boltban), hogy felelősségre vonjam a történtekért. Közben pedig fontolgatom a továbbiakat…
Ha nem vásárolok többet ott, akkor az beismerésnek vagy ami még rosszabb, megfutamodásnak tűnik. Ha ezután is oda járok, akkor vállalom a nyílt konfrontációt miközben továbbra is növelem a bevételüket sorozatos és becsületes vásárlásaimmal. Ezt hívják úgy, hogy patthelyzet.

huh.gif Mit lehet tenni szerintetek ilyen helyzetben?
Mozigépész
(kugela @ 2007.03.13, 00:36) *

Sziasztok!
Úgy tűnik, hogy ez még nem került itt szóba, bár csak átfutottam a hozzászólásokat.
Sajnos mindig van a hűtőben, mivel a családtagokat meggyőzi, hogy a legolcsóbb. Pedig az nem lehet normális, hogy egy (nem tartós) tej a lejárati ideje után még hetekig vígan iható legyen... Nem ez az egyetlen furcsa tulajdonsága persze. Érezni valamilyen port, ahogy issza az ember. Stb.
Az errefelé belinkelt élelmiszerekre vonatkozó előírások közt próbáltam keresni, de egyelőre konkrétan a tejre vonatkozó részt még nem találtam... Bár nem hiszem, hogy ez a folyadék befér bármilyen tej-definícióba.
Egyelőre ennyi, majd tudósítok a tejportejek ellen vívott harcomról később. smile.gif

Nem igazán értem a problémádat, ki mond ilyet, hogy a lejárat után is jó még egy hétig? Bocs ez az egyik szakmám, tehát konyítok hozzá valamit, de nem tiszta amiről írsz. sad.gif
kaktusz
(Mozigépész @ 2007.03.14, 00:07) *

(kugela @ 2007.03.13, 00:36) *

Sziasztok!
Egyelőre ennyi, majd tudósítok a tejportejek ellen vívott harcomról később. smile.gif

Nem igazán értem a problémádat, ki mond ilyet, hogy a lejárat után is jó még egy hétig? Bocs ez az egyik szakmám, tehát konyítok hozzá valamit, de nem tiszta amiről írsz. sad.gif

Ha jól értem, az a problémája, hogy egy a tej felbontás után is iható, még egy hét múlva is, a szavatossági időn túl is. Amiből az következik, hogy sok köze nem lehet az igazi tejhez.
Captain Crash
smile.gif Hivatalos nevén minőségmegőrzési idő. Valóban gyanús lehet, hogy sokáig iható, ugyanakkor nem tartós. Szerintem ilyen esetben a legjobb más terméket választani. wink.gif
Mozigépész
Egy kis tudnivaló a tejekről.
A tejpor is tejből készül, viszont míg a valódi rövid ideig hőkezelt tej 5-7 napos szavatosságú, addig a tejporból készült tovább eltartható, hisz az alapanyag por, nincs benne csíra, ami okozná a tej romlását. Az a nyitott doboz miatt fog a levegőből belekerülni.
Viszont, anno talán emlékezik valaki, volt olyan termék, hogy reggeli tejital. Na az készült "adalékokból" kevés tej hozzáadásával, és ezért nem lehetett forgalmazni tej néven.
Mid ezeket csak laborban lehet bevizsgálni, hogy pontosan mi is az a tejnek nevezett valami.
szeszélyes
(vorsi @ 2004.09.03, 19:27) *

Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit is lehet ilyen ügyben tenni.
Ma rendeltem pizzát egy bizonyos cégtől (nevet egyelőre nem említenék). A Netpincéren keresztül ment a vásárlás, ahol is egy akció keretében vettem meg (15.00-17.30-ig -15% a pizza árából) szállítási költséggel együtt 1579,-Ft-ért. Az első meglepetés akkor ért (azon felül, hogy majdnem két órába került a kiszállítása), amikor 1840,-Ft-ot kértek el érte. Sajnos a párom vette át, mert én éppen nem voltam otthon (én így nem vettem volna át). Most azzal, hogy az Interneten nem a valós ár van feltüntetve mit lehet tenni? Mert kaptam is egy e-mailt a Netpincértől amiben visszaigazolják, hogy rendeltem, mégpedig 1579,-Ft-ért. A párom szerint a futár azzal védekezett, hogy szeptember 1-től az árak drágultak. Ezt nekem honnan kellene tudnom? Ráadásul még az árból a 15%-ot sem vonták le. Nem a 260,-Ft idegesít, hanem az, hogy átverik az embert.
Erre kérnék valamilyen tanácsot.

szeszélyes
Megtévesztés? Ott kezdem , hogy egy ideje tejérzékenységem lett, ezért nem fogyaszthatok tejből készült élelmiszert. Helyette kávéba kókusztejport vagy kókusztej konzervet használok. Sajnos a kókusztejportól időnként ugyanúgy hasmenésem van , mint a tejtől. Lehet , hogy valódi tejpor van benne? Ahhoz képest persze sokkal drágább. A valódi kókusztól (pl . reszelék) és a konzervtől semmi bajom sincs, csak a zacskós por alakútól , de az összetételében nincs szó tejporról , akkor nem is venném meg. Hogy lehet azt ellnőrizni, hogy melyikben lehet valódi tejpor és melyikben nincs, mert a szervezetem jelzi csak akkor már késő.
kugela
(kaktusz @ 2007.03.14, 10:31) *

Ha jól értem, az a problémája, hogy egy a tej felbontás után is iható, még egy hét múlva is, a szavatossági időn túl is. Amiből az következik, hogy sok köze nem lehet az igazi tejhez.

Így értettem, igen..

(Captain Crash @ 2007.03.14, 10:47) *

smile.gif Hivatalos nevén minőségmegőrzési idő. Valóban gyanús lehet, hogy sokáig iható, ugyanakkor nem tartós. Szerintem ilyen esetben a legjobb más terméket választani. wink.gif

Akkor meg minek a fogyasztóvédelem mint olyan? [Költői kérdés.]

(Mozigépész @ 2007.03.14, 19:10) *

A tejpor is tejből készül, viszont míg a valódi rövid ideig hőkezelt tej 5-7 napos szavatosságú, addig a tejporból készült tovább eltartható, hisz az alapanyag por, nincs benne csíra, ami okozná a tej romlását. Az a nyitott doboz miatt fog a levegőből belekerülni.

Köszi!
Nem derült ki számomra a különböző rendeletekből, hogy szabad-e tejporból készült tejet valamit tej néven forgalmazni. Szabad?

[Valami furcsa tejpor lehet egyébként, mert abban is kéne tejcukornak lennie...]
Captain Crash
(kugela @ 2007.04.11, 18:50) *
A hatóság sok feladatot ellát, de a legnagyobb szankció akkor is az, ha a kereslet megszűnik valami iránt. Ha nem látod, hogy mi a szerepe egy hatóságnak és mi a szerepe a fogyasztói magatartásnak, akkor inkább előbb gondolkodj el ezen, mint ilyen költői kérdéseket fogalmazz meg! Nem abban az időben élünk, amikor egy hatóság mindent elintéz neked.
Egyébként valamit tettél is az ügy érdekében, vagy azóta is ugyanott tart az ügy?
Crystie
(kugela @ 2007.04.11, 18:50) *

(kaktusz @ 2007.03.14, 10:31) *

Így értettem, igen..

(Captain Crash @ 2007.03.14, 10:47) *

(Mozigépész @ 2007.03.14, 19:10) *

Köszi!
Nem derült ki számomra a különböző rendeletekből, hogy szabad-e tejporból készült tejet valamit tej néven forgalmazni. Szabad?

[Valami furcsa tejpor lehet egyébként, mert abban is kéne tejcukornak lennie...]

Ha jol figyeltem 2-3 éve amikor rendelet született a megnevezésre, akkor a tiltás nem a tejporból készült tejre vonatkozott, hanem asszem az állati illetve növényi eredetű zsirtartalmára. A növényi zsirt tartalamzo "tejet" kell tejitalként, "tejfölt" frissfölként, stb forgalmazni.
Nem minden tejben van tejcukor, létezik laktoz /tejcukor/ mentes tej, tejtermék, tejkészitmény amit a tejcukorra érzékenyek is fogyaszthatnak. Javitsatok ki, ha tévedtem.
Trysii
2 sztorim is lenne élelmiszerekkel kapscolatban.

1. Vásároltam a Tesco-ban egy csomag puha tortilla-t /ha valaki nem ismerné, ez olyan, mint a palacsintatészta, csak nem édes, és főként mexikói ételek készítésére használják smile.gif /. Minőségmegőrzési ideje legalább másfél hónap volt. Pár nappal később kibontottam, és már az illata sem volt túl megnyerő, aztán kiderült, hogy azért, mert a benne található 6 db tortillából az egyiken egy gyufásdoboz nagyságú lyuk tátongott, amelyet a penész rágott bele, megfertőzfe ezzel a másik kettőt is, amely között találtam. Különösen dühítő volt, hogy nem tudtam emiatt megvacsorázni, az meg kiváltképp, hogy csak emiatt mentem a vásárláskor az áruházba, semmi egyebet nem vettem.
Természetesen másnap feldúlva megérkeztem a Tesco vevőszolgálatára, és reklamációt kezdeményeztem.. volna... Ugyanis a blokkot nem őriztem meg, hiszen élelmiszer lévén, jóhiszeműen azt gondoltam hogy az embernek nem kell hetekig, hónapokig, vagy akár évekig őrizgetni a blokkot, attól függően, hogy milyen minőségmegőrzési idővel rendelkező terméket vásárol. Pedig kell! Hiába dugtam a vevőszolgálatos orra alá a penészes tortilla-t, s kérdeztem, hogy maga megenné-e ezt, mikor még javában van egy hónap a minőségmegőrzési időből? A válasz természetesen nemleges volt, de ez nem sokat változtatott a helyzeten, folyton csak azt hajtogatta, hogy számla nélkül nem tudja kicserélni a terméket, akármennyire szeretném is. Természetesen lehivattam az osztályvezetőt is, neki is elsírtama bajaimat, de vele sem jutottam előrébb. No számla, No problémamegoldás. A penészes tortilla-t meg otthagytam a vevőszolgálatosnak, mert nekem nem kellett.
- bizonyos szinten logikus is, hiszen bárhol vásárolhattam a terméket, nem tudom igazolni, hogy náluk vettem Hiába mondtam meg, hogy mennyire volt leakciózva.
Természetesen beírtam a Vásárlók könyvébe is a problémámat, de azon kívül, hogy a válaszlevélben ugyanezeket írták, amiket a vevőszolgálatos mondott /biztos összebeszéltek biggrin.gif / egyéb intézkedés nem történt. Ja, és remélik, hogy továbbra is vásárlójuk maradok.

MEGOLDÁS:
Utólag visszagondolva hülye voltam, mert ahelyett, hogy reklamáltam, vennem kellett volna egy ugyanilyen terméket, ugyanabban az áruházban, és az új számlával kellett volna az egy héttel korábban vásárolt, penészes tortilla-val reklamálni. Akkor biztos kicserélik. Igaz, hogy ez esetben két csomag ilyenem lett volna, kettő áráért, de legalább nem egyet sem, egynek az áráért. biggrin.gif

2. Mostanában többször előfordul, hogy olyan tejet, vagy tejfölt vásárolunk a Plus-ban, amely "felbontás után kuka" kategória, holott minőségmegőrzési dátuma szerint még 3-5 napig jónak kellett volna lennie. Minak 2 ilyen tejet borítottunk ki ugyanazon a napon, felbontás után. Ez mitől lehet? Általában az ilyen tejföl, tej doboza kissé jobban felpüffed. Arra gondolok, hogy nem megfelelő szállítás, tárolás következtében "buggyan meg a tejtermék", mert mondjuk sokáig tart, amíg a teherautóból a hűtőbe kerül, és nem bírja a 30-35 fokokat, amely tűző napon még több.
Egyszer visszavittem egy ilyen, kibontott tejfölt számla nélkül, és simán kicserélték, mert jó fejek voltak, és gondolom, mert ismertek már látásból. Szóltam nekik, hogy nézzék meg a többit is, mert biztos több ilyen is van, ha nekem 2 jutott...

MEGOLDÁS:
Gondolom, azon kívül nem sok mindent tehetek, minthogy gyűjtögetem a számlákat a szekrényben, vagy fiókban, és szükség esetén előtúrom azt, amelyik kell... Akár hónapokra visszamenőleg bash.gif
Pjotr
Sajnos a számlában tökéletsen igazuk volt, valahogy igazolnod, kell, hogy valóban ott, náluk vásároltad a terméket.
Ariadne
De a még egyet veszek és annak a számlájával megoldás nem rossz. Nem szabályos, de a célnak megfelel... biggrin.gif

Ezzel a tejfölös dologgal én is találkoztam már, sőt, volt már olyan hely is, ahol szerintem fagyasztották néha a tejfölt, mert teljesen darabos lett. Csak ez akkoriban volt, amikor még nem voltam vad fogyasztóvédő, ezért egyszerűen kidobtam. smile.gif Nekem egyszerű a megoldásom az ilyes helyzetekre: nem vásárolok ott többet, legalábbis ilyen cuccot.
Blade
(biomanó @ 2007.03.14, 00:31) *

Egy döbbenetes incidens történetét szeretném elmesélni Nektek, ami ma esett meg velem a Mammut Üzletház BIORITMUS nevű közkedvelt bio-boltjában.
...
huh.gif Mit lehet tenni szerintetek ilyen helyzetben?

Hát ne vásárolj náluk többet. És írd meg a Homárra is, úgy többen értesülnek róla. Ez szerintem elég büntetés nekik. biggrin.gif
Trysii
Lay's chips zacsijában lévő kuponról beküldtem a kódot, amivel iPod-ot lehet nyerni. Egyértelmű karakterek voltak, és mindent ugyanúgy nagybetűvel, szóközök nélkül írtam, éppen annyi karaktert, amennyit kell.
VálaszSMS fél másodpercen belül érkezett:
A beküldött kódot nem ismerjük fel, vagy nem létezik. A helyes kód 7 számjegyű, a kuponon található, és Kód1 a neve. Próbálkozz azzal, és leeshet az iPod! Lays

Erre felhívtam az ügyfélszolgálatot, mert ma éjfélig érvényes az akció. Ott azt mondta az ember, hogy ellenőrizzem, hogy nincs-e szóköz, betűeltérés, kisbetű-nagybetű különbség, ilyesmi. Mondtam, hogy nincs, erre azt válaszolta, hogy hétfőn hívjam az ügyfélszolgálatot újra, és akkor beszéljem meg a dolgot.
Erre én felvilágosítottam, hogy az akció csak ma éjfélig tart, mire az a válasz érkezett, hogy ez esetben nem tud tanácsot adni.
A beszélgetés végeztével ismét elküldtem a kódot, még nagyobb körültekintéssel, de akármennyire is írtam be ugyanazt a kódot még egyszer, csak nem jött más válaszüzenet... Megint nem jó a kód.
Szerencsére megőriztem a telefonban az SMS-eket, talán azzal majd reklamálhatok, hogy micsoda disznóságok mennek végbe a Lay-s háza táján.

Azt már meg sem említem, hogy a kuponon feltűntetett akciós időtartam (2006. április 1. - 2006. június 30.) merőben eltér a zacskóra ragasztott tájékoztató szalagon írottaktól, illetve csak részben. (2007. 04.01- 2007.06.30 szerepel a szalag elülső, és 2006.04.01 - 2006.06.30 a hátulsó oldalán.) smile.gif

Mondjuk erre a hibára felhívták a kedves fogyasztók figyelmét a honlapjukon. biggrin.gif
Trysii
(Trysii @ 2007.06.30, 10:53) *

Lay's chips zacsijában lévő kuponról beküldtem a kódot, amivel iPod-ot lehet nyerni. Egyértelmű karakterek voltak, és mindent ugyanúgy nagybetűvel, szóközök nélkül írtam, éppen annyi karaktert, amennyit kell.
VálaszSMS fél másodpercen belül érkezett:
A beküldött kódot nem ismerjük fel, vagy nem létezik. A helyes kód 7 számjegyű, a kuponon található, és Kód1 a neve. Próbálkozz azzal, és leeshet az iPod! Lays

Erre felhívtam az ügyfélszolgálatot, mert ma éjfélig érvényes az akció. Ott azt mondta az ember, hogy ellenőrizzem, hogy nincs-e szóköz, betűeltérés, kisbetű-nagybetű különbség, ilyesmi. Mondtam, hogy nincs, erre azt válaszolta, hogy hétfőn hívjam az ügyfélszolgálatot újra, és akkor beszéljem meg a dolgot.
Erre én felvilágosítottam, hogy az akció csak ma éjfélig tart, mire az a válasz érkezett, hogy ez esetben nem tud tanácsot adni.
A beszélgetés végeztével ismét elküldtem a kódot, még nagyobb körültekintéssel, de akármennyire is írtam be ugyanazt a kódot még egyszer, csak nem jött más válaszüzenet... Megint nem jó a kód.
Szerencsére megőriztem a telefonban az SMS-eket, talán azzal majd reklamálhatok, hogy micsoda disznóságok mennek végbe a Lay-s háza táján.

Azt már meg sem említem, hogy a kuponon feltűntetett akciós időtartam (2006. április 1. - 2006. június 30.) merőben eltér a zacskóra ragasztott tájékoztató szalagon írottaktól, illetve csak részben. (2007. 04.01- 2007.06.30 szerepel a szalag elülső, és 2006.04.01 - 2006.06.30 a hátulsó oldalán.) smile.gif

Mondjuk erre a hibára felhívták a kedves fogyasztók figyelmét a honlapjukon. biggrin.gif

Elküldtem egy másik zacskóból származó másik kódot is, de ugyanúgy nem fogadta el a rendszer... aztán elküldtem ugyanezt egy másik telefonról is. Az eredmény ugyanaz. Most telefonálok az ügyfélszolgálatra, és lesz kapsz! bangin.gif box.gif
Ariadne
No mi lett? Ez tényleg megtévesztésnek tűnik, és az ordas fajtából...
Trysii
(Ariadne @ 2007.07.02, 14:19) *

No mi lett? Ez tényleg megtévesztésnek tűnik, és az ordas fajtából...

Beszéltem az illetékessel, azt mondta, hogy valószínűleg valaki más szórakozásból, vagy véletlenül elküldhette az általám próbált kódokat, és emiatt nem fogadta el a rendszer, majd kérte, hogy írjam meg a részleteket email-ben, mikor, melyik kódot, és milyen számról küldtem, hogy leellenőrizhessék.
Az e-mailben persze odabiggyeszettem búcsúzóul, hogy amennyiben nem tudják orvosolni a problémámat, kénytelen leszek a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordulni a panaszommal a vásárlók megtévesztése miatt. box.gif
Captain Crash
Valaki más szórakozásból? És mégis hogyan? Nem az a lényege annak szerencsétlen kódnak, hogy szórakozásból sem lehet kitalálni, ez nekem nagyon fals dumának tűnik!
Ariadne
Főleg, hogy a kód a zacsiban volt. Akkor akár a chipseket is megnyalogathatták, és bocs? tongue.gif Tényleg fals dumának tűnik, de hátha tényleg utánanéznek...
Captain Crash
Nyalogatni? Nem azt nem szokták, csak megköpdösik... biggrin.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.