2 sztorim is lenne élelmiszerekkel kapscolatban.
1. Vásároltam a Tesco-ban egy csomag puha tortilla-t /ha valaki nem ismerné, ez olyan, mint a palacsintatészta, csak nem édes, és főként mexikói ételek készítésére használják

/. Minőségmegőrzési ideje legalább másfél hónap volt. Pár nappal később kibontottam, és már az illata sem volt túl megnyerő, aztán kiderült, hogy azért, mert a benne található 6 db tortillából az egyiken egy gyufásdoboz nagyságú lyuk tátongott, amelyet a penész rágott bele, megfertőzfe ezzel a másik kettőt is, amely között találtam. Különösen dühítő volt, hogy nem tudtam emiatt megvacsorázni, az meg kiváltképp, hogy csak emiatt mentem a vásárláskor az áruházba, semmi egyebet nem vettem.
Természetesen másnap feldúlva megérkeztem a Tesco vevőszolgálatára, és reklamációt kezdeményeztem.. volna... Ugyanis a blokkot nem őriztem meg, hiszen élelmiszer lévén, jóhiszeműen azt gondoltam hogy az embernek nem kell hetekig, hónapokig, vagy akár évekig őrizgetni a blokkot, attól függően, hogy milyen minőségmegőrzési idővel rendelkező terméket vásárol. Pedig kell! Hiába dugtam a vevőszolgálatos orra alá a penészes tortilla-t, s kérdeztem, hogy maga megenné-e ezt, mikor még javában van egy hónap a minőségmegőrzési időből? A válasz természetesen nemleges volt, de ez nem sokat változtatott a helyzeten, folyton csak azt hajtogatta, hogy számla nélkül nem tudja kicserélni a terméket, akármennyire szeretném is. Természetesen lehivattam az osztályvezetőt is, neki is elsírtama bajaimat, de vele sem jutottam előrébb. No számla, No problémamegoldás. A penészes tortilla-t meg otthagytam a vevőszolgálatosnak, mert nekem nem kellett.
- bizonyos szinten logikus is, hiszen bárhol vásárolhattam a terméket, nem tudom igazolni, hogy náluk vettem Hiába mondtam meg, hogy mennyire volt leakciózva.
Természetesen beírtam a Vásárlók könyvébe is a problémámat, de azon kívül, hogy a válaszlevélben ugyanezeket írták, amiket a vevőszolgálatos mondott /biztos összebeszéltek

/ egyéb intézkedés nem történt. Ja, és remélik, hogy továbbra is vásárlójuk maradok.
MEGOLDÁS:
Utólag visszagondolva hülye voltam, mert ahelyett, hogy reklamáltam, vennem kellett volna egy ugyanilyen terméket, ugyanabban az áruházban, és az új számlával kellett volna az egy héttel korábban vásárolt, penészes tortilla-val reklamálni. Akkor biztos kicserélik. Igaz, hogy ez esetben két csomag ilyenem lett volna, kettő áráért, de legalább nem egyet sem, egynek az áráért.
2. Mostanában többször előfordul, hogy olyan tejet, vagy tejfölt vásárolunk a Plus-ban, amely "felbontás után kuka" kategória, holott minőségmegőrzési dátuma szerint még 3-5 napig jónak kellett volna lennie. Minak 2 ilyen tejet borítottunk ki ugyanazon a napon, felbontás után. Ez mitől lehet? Általában az ilyen tejföl, tej doboza kissé jobban felpüffed. Arra gondolok, hogy nem megfelelő szállítás, tárolás következtében "buggyan meg a tejtermék", mert mondjuk sokáig tart, amíg a teherautóból a hűtőbe kerül, és nem bírja a 30-35 fokokat, amely tűző napon még több.
Egyszer visszavittem egy ilyen, kibontott tejfölt számla nélkül, és simán kicserélték, mert jó fejek voltak, és gondolom, mert ismertek már látásból. Szóltam nekik, hogy nézzék meg a többit is, mert biztos több ilyen is van, ha nekem 2 jutott...
MEGOLDÁS:
Gondolom, azon kívül nem sok mindent tehetek, minthogy gyűjtögetem a számlákat a szekrényben, vagy fiókban, és szükség esetén előtúrom azt, amelyik kell... Akár hónapokra visszamenőleg