Halihó Mindenkinek!
Épp a mai nap ért megint egy hasonló kellemetlen dolog. Az Etna II. Ristorante & Pizzeria-tól (1087 Baross tér 10.) rendeltem most másodszor szórólap alapján, telefonon ételt. Először nekem is soknak tűnt a fizetendő összeg, de "kellemes" arogáns hangon felhívta a figyelmem a futár: Hogy nem látom? Ott van a szórólap legalján bolhavese betűkkel, hogy ételenként a csomagolás ára 60,- Ft. Mivel három ilyen tételt rendeltem, ami csomagolva volt, kénytelen voltam kifizetni, hiszen feltüntették a szórólapon.(Megjegyzem, kissé én is furcsállottam, hogy a csomagolásért fizetni kell, de sajnos nem tudtam erről a jogszabályról, amit FVF lentebb említett.)
A mai nap megint rendeltem ettől a cégtől és mily meglepő, megint többet kellett volna fizetnem. A különbség most abból adódott, hogy rendeltem egy pizzát, egy plusz gomba-feltéttel és egy colat. A szórólapjuk szerint: plusz feltétek: 50-100,- Ft között vannak, de nincs részletezve, hogy mi mennyi. Kiszámoltam szépen az apróimat. A prospektus szerint 1650,- Ft plusz feltéttel és a 60,- Ft csomagolási ktsg. Ehhez képest 1860,- Ft-ot kellett volna fizetnem. Nem is néztem a számlát, amit kihozott, csak a kezébe nyomtam a prosi szerint kiszámolt összeget és átvettem az ételt. A korábban már nálunk járt futár utánam szól, hogy ez kevesebb, mint amennyi a számlán van. Mondom: -Az nem létezik! A prosi szerint ennyi. - Á, akkor az egy régi prosi, majd hoz egyet az autóból. (Olyan régi nem lehetett, mert egy hete járt nálunk...) Az "új" alapján összeszámoltuk. Az csak annyi, amennyit én számoltam. Erre arrogánsan megint sziszeg a foga alatt, hogy a múltkor is mennyit problémáztam. Fizessem ki, ami a számlán van! Mondom, nem. Várjon meg, felhívom a központot. (Háromszor elmondtam neki, hogy várjon meg, ugyanis a múltkor amikor a központot felhívtam, lelépett a kajámmal együtt, úgy kellett a központnak rimánkodni, hogy ugyanmár küldje vissza a kajámat, mert "csak" két órát vártam eddig, hogy megérkezzen és már nagyon dühítő, amit ezek csinálnak) Szóval, most megvárta, amíg bent telefonálok. (A kaját, azért ügyesen elvettem, mielőtt meglép megint vele és cserébe kifizettem az 1650,- +60,- Ft-ot.
Szóval, hívom őket... Innen következett a gyönyör...

Kérdezem, mi ez a többletszámlázás? Itt valami nem stimmel. Először azt mondja, hogy összecserélhették. Mondom: Jó, akkor felejtsük el azt a 150,- Ft különbséget és menjen a futár Isten hírével. Erre Ő: Nem, nem! Tessék kifizetni, ami a számlán van! Mondom: Miért? Számolgat, számolgat... Egyszer csak: Mert a feltétnek az ára: 200,- Ft. Nem akarok hinni a fülemnek! De, hiszen mondom, hogy a prospektuson 50 és 100,- Ft között van a feltét ára. Erre Ő: Csak nem gondolom, hogy 200,- Ft-ból kijön a feltét ára? A múltkor is az olajbogyóért ennyit kért másnál. Küldjem vissza a pizzát és kérjem gomba nélkül, ha soknak tartom az árát.
Na, erre felment bennem a pumpa! Mielőtt levágtam volna a kagylót, mondtam: Borravalót majd akkor adok, ha úgy gondolom, hogy megérdemli! A pizzát meg nem küldöm vissza, nem fogok megint erre a 3 napos szottyadt pizzára várni, amit paprikás vízzel bekentek, hogy frissnek tűnjön, hajtsa be a 150,- Ft-ját, ha tudja..
Megyek ki a futárhoz, de már látom, hogy a mobilon adja le a központos neki a drótot, hogy mit beszéltünk. A futár meg csak erősködik nekem, hogy fizessem ki az árát, vagy adjam vissza a pizzát. Mondtam neki, hogy nagyon gyorsan menjen innen. Egy kis idő után, hogy látta nem eredményes az arrogáns stílusa, eloldalgott.
A slussz poén: Nézem otthon a két prospektus közötti különbséget. Az árak mindenhol ugyanazok, csak egy kis bökkenő van. A legújabbon, amit most hozott, már nem szerepel a csomagolási díj, úgyhogy 60,- Ft-tal mégis megvágott a pizzéria....
Nem azon a pár forinton múlik, de azért spórolok ahol lehet, mivel decemberre ikreket várunk és most költöztünk saját lakásba, amit fel kell még újítanunk. Szóval, megvan a helye minden fillérnek. Az idegeskedésről, meg arról az arrogáns stílusról már nem is beszélek...
Mellesleg, ha egy nap min. 20 rendelése van, és mindenkit csak 200,- Ft-tal vág meg, ahogy engem is akart, az már egész jó kis mellékkereset. Nem?
Hát, ezek után biztos, hogy nem tőlük fogok rendelni, és elvesztettek egypár vevőt, mivel az ismerőseimnek is elmondom, hogy onnan ne rendeljenek semmit... Nem hosszútávú játékosok a piacon, az biztos!
Ez elég kis fórum ahhoz, hogy sok éhes ember bele ne fusson ezekbe a csapdákba. Mit lehetne ez ellen a számomra és gondolom sokak számára, -akik már voltak ilyen helyzetben- sérelmes esetek ellen tenni?