(inferno08 @ 2008.01.21, 12:53)

Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy mi a teendő a következő esetben, hogy a legjobban jöjjek ki belőle: UPC Directem van, 2008. augusztusáig van hűségnyilatkozat, Családi csomag+HBO Maxpak. Egy új helyre költöztem, egy bérház fsz.-i lakásába, ahol semmi lehetőség nincs arra, hogy fel tudjam szerelni a tányért, mert nincs rálátás a műholdra. Az ÁSZF-ben tudomásom szerint az van, hogy beszerelésnél a szolgáltatás elérésének a feltételeit nekem biztosítanom kell, tehát rálátást a műholdra. Ez konkrétan a költözés esetében nincs leírva, csak az első beszerelésnél. Jelen esetben augusztusig fizethetek kb. havi 5400 Ft-ot a UPC-nek, vagy egy összegben több tízezer forintot, ha megszüntetem most, mindezt olyan szolgáltatásért, amit nem is veszek igénybe. Még az a megoldás van, hogy átadjam valakinek a szolgáltatást, de nem ismerek senkit, aki átvenné. Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valami más lehetőségem ezeken kívül?
Nincs. De ha ahol laktál, és be van szerelve, ott az "utódodnak" felajánlhatod, hogy mondjuk fele pénzért használhatja augusztusig, utána meg átiratod, vagy megszűntetteted.
Egyébként tapasztalatom szerint jobban jársz, ha csak fizeted a számlákat, és amint lehet, lemondod. Egyrészt olcsóbb, nem jár külön ügyintézéssel, és nem egy összegben kell kifizetned, hanem havonta.