SnowCat
2008.01.27, 10:37
Helló.
Már közel 10 éve vagyok externet előfizető, de az elmúlt egy évben egyte több probléma jön elő.
Már többször eljátszották azt hogy egyszercsak nem működik az internet, betelefonálok, és kiderül hogy lekapcsolták mert nem fizettem be a csekkeket, ami nem igaz, már többször elküldtem nekik beszkennelve az általuk nem talált csekket, egyből vissza is kapcsolták.
De ezt most harmadszorra csinálták meg, és őszíntén szólva elegem van. Nem kéne legalább figyelmezteniük hogy "hahó nem fizetted be, le kapcsolunk x nap mulva ha nem fizeted be addig"?
És ami miatt pláne nem értem hogy most azt mondta a munkatárs hogy a februári, és a májusi csekk nincs befizetve. Vagyis lassan egy éves csekk (mongyuk most már elküldtem nekik az összes tavalyi csekket beszkennelve, de kezdem unni hogy csakúgy lekapcsolgatnak.
Mit tudok ilyenkor tenni?
Azt mondták hétfőn telefonáljak be megint mert akkor lesz bent az illetékes, mivel tudok úgymond "fenyegetőzni" hogy ne kapcsolják le mégegyszer figyelmeztetés nélkül (és főleg nem jogosan, mert mindíg rájöttek hogy, télleg befizettem)?
A segítséget előre is köszi
Edit:
Most a követkeő történt, tengap este nem ment a net, mentem aludni. reggel se ment, felhívtam őket, mondták hogy nincs befizetve minden, hétfőn hívjam fel a pénzügyeseket, addig ideiglenesen visszakapcsolnak.
Ez volt olyan 9 körül reggel.
Erre most (fél11kor) jön az E-mail hogy felszólítanak hogy fizessek be 24e forint-ot 15 napon amivel elmaradtam.... De ha kikapcsolják a netemet és utána küldik el a felszólítást akkor én honnan kéne megtudjam hogy mivan??
(Bár őszintén szerintem azért küldte ki gyorsan a srác, mert eléggé kiemeltem hogy felszólítás és határidő nélkül nemhiszem hogy csakúgy lekapcsolhatnak)
Felszolitas es hatarido nelkul szerintem sem, mindenesetre mivel neked ott van befizetve az osszes csekked, ezert ha mondjuk egy napig nem volt neted kerj jovairast

Ha nem vagy husegben, akkor meg hagyd ott szolgaltatovaltassal a francba oket (mar ha nem okoz gondot a valami@externet.hu-s mailcimed elvesztese, ilyenek miatt nem celszeru azt amugy publikussa tenni

, be kell allitani, hogy ha jon valami level toluk, az meglegyen, de amugy en nem hasznalnam soha semmire).
SnowCat
2008.01.27, 11:38
(asdf @ 2008.01.27, 11:17)

Felszolitas es hatarido nelkul szerintem sem, mindenesetre mivel neked ott van befizetve az osszes csekked, ezert ha mondjuk egy napig nem volt neted kerj jovairast

Ha nem vagy husegben, akkor meg hagyd ott szolgaltatovaltassal a francba oket (mar ha nem okoz gondot a valami@externet.hu-s mailcimed elvesztese, ilyenek miatt nem celszeru azt amugy publikussa tenni

, be kell allitani, hogy ha jon valami level toluk, az meglegyen, de amugy en nem hasznalnam soha semmire).
Nincs hűség nyilatkozat, és mostmár tényleg kezd tele lenni velük a hócipőm, úgyhogy a szolgáltatóválltás az esélyes, még utána kell néznem mongyuk hogy hol lenne jobb.
Bár sajnálom mert velük kezdtünk netezni még 33.6-os modemmel olyan ~10 éve. Viszont azóta tényleg sokat romlott a szolgáltatás.
És majd holnap megemlítem nekik ,hogy azt az X órát amíg kikapcsolták a netemet vonják le a számlámból... ne csak én szívjak már mert ők a hülyék!
Mozigépész
2008.01.27, 15:44
Nekem is van hasonló esetem, bár a T nem enged be a mailom-hoz, ez sem jogos szerintem, de érdekes ha Ők küldenek levelet a tiltott postafiókomba, akkor azt megkapom.....
SnowCat
2008.01.29, 10:12
Egyre katasztrófálisabb az egész.
Amikor először beszéltem velük a számlázásra és a befizetésre elküldtem az egész év csekkjeit.
Hétfőn 8tól vizsgám volt, ezért hajnalban keltem hogy még tanuljak, de hoppá nem megy a net, megint telefonálok mondom mivan, és hogy tudom hogy majd beszélnem kell számlázással de ők csak 8kor lesznek, és srác azt mondta hogy igen, várjak nyolcig majd ők felkapcsolnak, aztán elmondtam hogy vizsgázni megyek 8ra és tanulni akarok addig, kell a net, erre mondta hogy ő (Pap Szilveszter) nem vállal felelőséget, ő nem kapcsolja fel, mire mondtam hogy tegnap ezt gond nélkül megcsinálta a kollegája, de hogy ő nem fogja, várjak 8ig...
Azt is megnézettem vele hogy egy éves csekkek, meg véletlenszerűen hiányzonak, és kérdeztem hogy ez nem "gyanus-e" erre hogy neki nem kell hogy gyanus legyen... Na mind1 az ő ugyében még a főnökeihez fordulok.
Elmentem vizsgázni (1,51 pont kellett volna még, igen ezért akartam átolvasni, mind1) És közben édesapám betelefonált, beszélt számlázással, mondta hogy elküldte mondták hogy ok és felkapcsolták. úgyhogy hétfőn mire hazaértem már ment a net.
Kedd: felkelek, ismét nem megy a net. Szokásos telefon, már tudták kivagyok meg mivan erre most mondja srác ,hogy externet@externet.hu-ra is küldjem el... nemtudom ezekszerint számlázás és befizetés@externet.hu már megszűnt vagy csak a nénikék a számlázási osztályon nem tudják kezelni a gépeket (talán ezért is kallódott el megint 2 befizetés mint tavaj)
Szóval katasztrófa ami itt van. Már írom a hivatalos panasz levelet, megy nekik póstán szépen, egyre hoszabb...
Edit:
Egy olyan másfél órája elküldtem externet@externet.hu-ra az emailt, válasz nem jött úgyhogy próbáltam felhívni őket az elmúlt 45 percben olyan 5ször, nemnagyon akarják felvenni... Úgylátszik már ismerik a számom, mudjuk sajnos már énis fejből ütöm be az ő számukat...
Mozigépész
2008.01.29, 22:07
(SnowCat @ 2008.01.29, 10:12)

Szóval katasztrófa ami itt van. Már írom a hivatalos panasz levelet, megy nekik póstán szépen, egyre hoszabb...
De ne csak ajánlottan! Tértivevényesen, hogy ne tudják letagadni!
SnowCat
2008.01.30, 05:20
(Mozigépész @ 2008.01.29, 22:07)

(SnowCat @ 2008.01.29, 10:12)

De ne csak ajánlottan! Tértivevényesen, hogy ne tudják letagadni!
Ok, meglesz! Köszi!
Mostmár végre el van intézve. Tegnap viszont csak akkor vették fel telefont amikor meguntam hogy 20*a telefonálok és senki nem veszi fel, ezért folyamatosan csörgettem a telefont 8 percig amikor felvették (direkt számoltam, úgylátszik ez a küszöb amikor már idegesítőbb a telefoncsörgés, mint amennyire lusta az illető akit hívnak) És mondták hogy igen, látják hogy tényleg be van fizetve, nem kapcsolnak mostmár le...
Ha hivatalos levélben panaszkodsz, akkor a tértivevényes levedet ne egy helyre küldd, hanem rögtön jöhet az, hogy másolatot kap a felügyeleti szerv is...
Mindenképpen hasznos leírni, hogy a szerződést itt ők hibásan teljesítik, és a hibás teljesítés kapcsán a PTK szerint a szavatossági jog mellett kártérítési kötelességük is van. Az ismétlődés, a hiba nem kijavítása, a nem odafigyelés, a telefonos kapcsolat esetén a semmit tenni nem akaró munkatárs, az ügyek azóta való elhúzódása alapján te nem tudsz mit tenni, csak feltételzni a rosszhiszeműséget, a szándékos szerződésszegő magatartást, és ennek a jogkövetkezményei tekintetében, amennyiben nem fizetnek kártérítést a kárigényed ügyét jogi útra tereled.
Figyelembe véve, hogy a jogsértésük bizonyítása szempontjából az ellenük indított különböző szervek eljárásának az eredménye a bizonyítási szabadság miatt felhasználható, te minden lehetséges fórumon kénytelen leszel az ügyet bejelenteni.