Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Vásárlók Könyve
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
mikeyyy
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem van, hogy egyszerű vásárlóként van-e jogom beleolvasni egy boltban kihelyezett vásárlók könyvébe? Tehát nem írok bele semmit, csak megnézem, hogy mások mit írtak bele...

Köszi,
Miki
bartaszili
Mivel mindenki számára jól látható, és nem utolsó sorban elérhető helyen kell, hogy legyen - IGEN!
Én az egyik SPAR-ban olvastam pld. 2 oldalnyi dícséretet biggrin.gif
Ezt nevezik ritkaságnak. Be kéne küldeni egy múzeumba, hogy állítsák ki!
mikeyyy
Ez teljesen biztos?
Csak azért mert, a Mekiben tegnapelőtt elvették tőlem, olyan címszóval, hogy írni írhatok bele, de nem olvasgathatom.
És az, hogy jól látható helyen kell legyen, arra is vonatkozhat, hogy a vevő könnyen megtalálja, ha írni akar bele (és olvasásra nem). smile.gif
lazurdeak
(mikeyyy @ 2008.02.05, 09:23) *

Ez teljesen biztos?
Csak azért mert, a Mekiben tegnapelőtt elvették tőlem, olyan címszóval, hogy írni írhatok bele, de nem olvasgathatom.
És az, hogy jól látható helyen kell legyen, arra is vonatkozhat, hogy a vevő könnyen megtalálja, ha írni akar bele (és olvasásra nem). smile.gif

Én úgy tudom, a vásárlók könyvét az üzletben könnyen hozzáférhető helyen kell elhelyezni, illetve felhívásra át kell adni. A vásárló a Vásárlók könyvét az üzlet dolgozóinak megkérdezése nélkül bármikor elveheti és abba az üzlet, illetőleg a vállalat munkájával kapcsolatos közérdekű bejelentését, javaslatát, panaszát és egyéb észrevételét bejegyezheti. A hatóság azokat a kereskedőket is szankcionálhatja, akiknél a vásárlók könyve nem található meg vagy kihelyezése szabálytalan.

De ha nem adják oda olvasásra, kérd el írásra. És pl. írd bele, hogy nem elérhető helyen tartják, javasold, hogy tartsák be a vonatkozó rendelkezéseket... Közben meg olvasgasd nyugodtan.
mikeyyy
A vásárlók könyve könnyen elérhető helyen volt, ezért is kezdtem el olvasgatni. smile.gif
És erre jöttek oda megkérdezni, hogy valami gond van-e. Én meg mondtam, hogy semmi probléma, csak olvasgatom. Erre megkértek, hogy rakjam vissza, mert olvasgatni nem lehet.
Egyébként ez utóbbi is megindokolható, mert ugyebár személyes adatok is vannak a vásárlók könyvében (név, lakcím).
Csak nem tudom hogy jogilag mi a hivatalos álláspont ezzel kapcsolatban. Mert ugyebár elvileg jogosult lehetnék arra, hogy megnézzem az adott hellyel kapcsolatban eddig benyújtott panaszokat, hogy tudjam mire számítsak. Ha nagyon negatív visszajelzések vannak, akkor inkább meg se próbáljak ott venni/fogyasztani semmit. smile.gif
bartaszili
Ez hülyeség. Honnan tudod eldönteni anélkül, hogy ismernéd a konkrét ügyet, hogy megállja-e a helyét a bejegyzés? Szenyózhatnak mondjuk a konkurenciáék is a mekivel. Mit írhatnak bele egy mekiben?
"Koszos volt a retyó..."
"Nem kaptam meg a krumplimat 30 másodpercen belül..."
"Megsütötte a számat a KV..."
Amennyire én ismerem őket ritka dolog lehet az, amibe beleköthet bárki.
clap2.gif
szekeresbarnabas
Üdv!

Olyan kérdésem lenne, ha bármiféle panaszom van, akkor van valami fajta hivatalos formája a panaszkönyvbe való bejegyzésnek? Ez alatt a következőt értem. A panasz tárgya, személyes adatokból mit kell megadni? Van valakinek valami tapaszalat? Illetve ha ezt a könyvet az előadó nem kivánja nekem oda adni, vagy nem jól látható helyen van mi a teendő?

Példának itt egy szituáció: Garancia papíron semmi adat a termék idejének garanciájáról csak egy kipontozott rész és az, hogy mikor vettem. A terméket 20 ezer forintért vásároltam náluk majdnem fél éve és szóban anno még 1 év garanciát mondtak rá, most már csak 3 hónapot. A cég még nem zárkozott el a cserétől de minden eshetőségre felszeretnék készülni.

story: http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ind...ost&p=31640

eshetőség 1 : vásárlói könyvet nem találom/ nem kapom meg
eshetőség 2 : vásárlói könyvet megkapom, de mit és hogyan írjak bele?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.