Van egy visszatérő problémám a "helyi elektronyos szógáltatóval", akit szándékosan nem nevezek nevén.
Albérletbe kényszerült vagyok, tehát nem az én nevemen fut a számlázás. Beköltözéskor be volt jelentve az óraállás. Jöttek a résszámlák, aztán észrevettem, hogy átnyom minket a szolgáltató a kedvezményes és nem kedvezményes időre eső fogyasztás manipulálásával. Megreklamáltam. Igazat adtak nekem, de a saját szájízük szerint fogalmaztak... Majd elküldtek egy csomó javított számlát, amit 7nap 7éjszaka bogarásztam, mire megvilágosodtam. Minden OK. Egyszer csak elmaradoztak a számlák, aztán jöttek a fizetési felszólítások, sokszor csak azokat bíram befizetni a rendes számla híjján. Majd látom, hogy kb. 5ezerrel mínuszba van mindig. Hiába a számos email, már nem állnak szóba velem, mert elküldtem őket az anyjukba a legutóbbi emailben, amikor már 20x nem arra válaszoltak, amit kérdeztem.
A számlakavarásuk és az agymosott ügyintézők miatt nem lehet nyomonkövetni miből mikor és hogyan adódott a folytonos tartozás. Most jött egy felszólítás, hogy 2007 júliusára tartozom megint valami 5000 közeli értékkel. Visszanéztem a befizetési jegyzékemet, és láttam, hogy azt rendeztem akkor. Egy szó nélkül befizettem. Ezévben még nem kaptunk számlát, de kíváncsi vagyok nagyon!
Én eladó vagyok, és egyértelműek az előírások arra, hogy hogyan kell kinézzen az a számla, amit kiállítok a vevőnek. Egy agyilag lestrapált is simán elmegy rajta. Rájuk semmi sem vonatkozik? Képesek 3x leszámlázni ugyan azt a fogyasztást részátfedésekkel, más jogcímen, más egységáron... Nem is sorolom.