Sziasztok!
Az alábbi problémában keresek megoldást:
Testvéremék előszerződést írtak alá egy új építésű lakásra. A cég nevét egyenlőre nem emlegetném, amúgy komoly, nagy beruházásokat csináltak már, tehát itt nem ez a gond.
Véletlenül szúrtuk ki a méretarányos tervrajzokon, hogy kicsik a radiátorok. Ezért elkezdtünk utána járni a dolgoknak. Én is egy 6 éves új építésű lakásban lakom, a fűtés szuper, a lakás kifűthető, gondom soha nem volt. Ez példának azért is jó, mert a két lakás paraméterei abszolút hasonlóak. Ezért bekértem az "én" építtetőmtől a radiátorok teljesítményét, mert nekünk nem volt ilyen rajzunk, míg a Testvéremék megkapták. Döbbenten tapasztaltuk, hogy még a harmadát sem terevzték az ő kb 3. nm-rel kisebb lakásukba, mint az enyémbe! Ismerőseinktől (szakemberek) megtudtk, hogy hogyan is számítják ki egy lakásra a fűtés teljesítményt. Számolni kezdtünk. Eredmény: Nálam: nm * belmagasság = légköbméter * 50= lakásra jutó fűtés teljesítmény, aminél nálam még többet is raktak végül be, több, mint 1000 kw-tal. Testvéremék esetében a fenti szorzó 50 helyett 17!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Állítólag erre SEM létezik olyan jogszabály, ami védené a vevőt, hogy ne menjen rá majd a fizetése arra, hogy fűt mint az őrült, de nem tudja kifűteni a lakását! Azaz a "kedves" építtető cég azt mondta, hogy mindent kérhetnek, de fizessék ki!!!! Én meg kiakadok azon, hogy amikor befizetsz egy x milliós lakást, akkor olyan alapvető dologért, hogy a fűtésed megfelelő legyen, vajon miért is kell külön fizetned????????? Mellesleg míg nálam 8 db radiátor van, náluk 4 db van tervezve.
Felvettük egy gépésszel a kapcsolatot, aki megerősítette a problémát, és szakvéleményt ad, de sajnos ez sem jelent semmit, mert az építtető ettől még nem fog hasra esni!!!!!!!!
Tud valaki valamilyen megoldást????? (azon kívül, hogy álljanak el a szerződéstől.....mert sajnos én is azt mondtam, hogy egy ilyen céggel nem állnék le, mert ha a fűtést ilyen pofátlanul kispórolják, akkor mi jön még??????)
Köszönöm!
matiro