Alábbit elküldtem a mávnak is, még várom a választ:
Panasz a máv-start zrt.-nek
Mai napon Gödöllő - Rákos szakaszon **** jelzésű ellenőrük megbüntetett 6600 Ft-ra.
A vonalon 3 éve jártam naponta-kétnaponta. Feltéve, hogy jött vonat, utóbbi napokban különösen...
Mindig megvettem a havi diákbérletet, így most is. Jelenleg Budapest XVII. kerületében lakom albérletben, és innen járok az egyetemre, Gödöllőre.
A büntetés indoka volt, hogy nem rendelkeztem igazolással, mely alapján jogosult lennék a lakóhelyemtől eltérő útvonalon, vagy annak egy részén ilyen bérlettel utazni.
A panaszom oka:
- ilyen igazolásról engem nem tájékoztattak, mióta itt utazom
- a jegyár-különbözet 600 Ft, miközben a diákjegy adott szakaszra 150 Ft összesen (BKSZ-bérletet használtam eddig)
- nem ajánlotta fel a jegyellenőr, hogy fizethetek a helyszínen (még soha nem büntettek meg engem, nem tudtam, hogy ezt mindig lehet)
- Rákos állomáson megkérdeztem, és nem tudták kiadni a hiányzó igazolást, mert nem volt ott az illetékes személy.
A büntetést olyan lakcímre írta az ellenőr, ahol nem lakom, nem is fogom megkapni, és nem szerepel hivatalosan bejelentve.
A máv ezzel elvesztett egy régi utast, ezentúl Hévvel fogok járni helyette, időben és pénzben kb. ugyanannyi.
Ez nem oldja meg az anyagi és strukturális problémákat a mávnál, sőt mélyíti azokat, mert szerintm nem én vagyok az egyetlen károsultja ennek az üzletpolitikának.
A bírságot nem fogom megfizetni, mert méltánytalan és szabálytalan volt, és nem fogok csekket sem kapni.
Panaszomat megjelentetem Magyarország legolvasottabb fogyasztóvédelmi fórumán is.
Egy volt utas
2008.02.12.
Ha valakinek van kompetenciája ehhez, mit tehete, kérem írjon vissza.
Mindenkinek jobb utazásokat kívánok!