Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Diákbérlet
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
Soldier
Alábbit elküldtem a mávnak is, még várom a választ:

Panasz a máv-start zrt.-nek

Mai napon Gödöllő - Rákos szakaszon **** jelzésű ellenőrük megbüntetett 6600 Ft-ra.
A vonalon 3 éve jártam naponta-kétnaponta. Feltéve, hogy jött vonat, utóbbi napokban különösen...
Mindig megvettem a havi diákbérletet, így most is. Jelenleg Budapest XVII. kerületében lakom albérletben, és innen járok az egyetemre, Gödöllőre.
A büntetés indoka volt, hogy nem rendelkeztem igazolással, mely alapján jogosult lennék a lakóhelyemtől eltérő útvonalon, vagy annak egy részén ilyen bérlettel utazni.
A panaszom oka:
- ilyen igazolásról engem nem tájékoztattak, mióta itt utazom
- a jegyár-különbözet 600 Ft, miközben a diákjegy adott szakaszra 150 Ft összesen (BKSZ-bérletet használtam eddig)
- nem ajánlotta fel a jegyellenőr, hogy fizethetek a helyszínen (még soha nem büntettek meg engem, nem tudtam, hogy ezt mindig lehet)
- Rákos állomáson megkérdeztem, és nem tudták kiadni a hiányzó igazolást, mert nem volt ott az illetékes személy.

A büntetést olyan lakcímre írta az ellenőr, ahol nem lakom, nem is fogom megkapni, és nem szerepel hivatalosan bejelentve.
A máv ezzel elvesztett egy régi utast, ezentúl Hévvel fogok járni helyette, időben és pénzben kb. ugyanannyi.
Ez nem oldja meg az anyagi és strukturális problémákat a mávnál, sőt mélyíti azokat, mert szerintm nem én vagyok az egyetlen károsultja ennek az üzletpolitikának.
A bírságot nem fogom megfizetni, mert méltánytalan és szabálytalan volt, és nem fogok csekket sem kapni.

Panaszomat megjelentetem Magyarország legolvasottabb fogyasztóvédelmi fórumán is.

Egy volt utas

2008.02.12.

Ha valakinek van kompetenciája ehhez, mit tehete, kérem írjon vissza.
Mindenkinek jobb utazásokat kívánok!
ityam
(Soldier @ 2008.02.12, 19:28) *

Alábbit elküldtem a mávnak is, még várom a választ:

Panasz a máv-start zrt.-nek

Mai napon Gödöllő - Rákos szakaszon **** jelzésű ellenőrük megbüntetett 6600 Ft-ra.
A vonalon 3 éve jártam naponta-kétnaponta. Feltéve, hogy jött vonat, utóbbi napokban különösen...
Mindig megvettem a havi diákbérletet, így most is. Jelenleg Budapest XVII. kerületében lakom albérletben, és innen járok az egyetemre, Gödöllőre.
A büntetés indoka volt, hogy nem rendelkeztem igazolással, mely alapján jogosult lennék a lakóhelyemtől eltérő útvonalon, vagy annak egy részén ilyen bérlettel utazni.
A panaszom oka:
- ilyen igazolásról engem nem tájékoztattak, mióta itt utazom
- a jegyár-különbözet 600 Ft, miközben a diákjegy adott szakaszra 150 Ft összesen (BKSZ-bérletet használtam eddig)
- nem ajánlotta fel a jegyellenőr, hogy fizethetek a helyszínen (még soha nem büntettek meg engem, nem tudtam, hogy ezt mindig lehet)
- Rákos állomáson megkérdeztem, és nem tudták kiadni a hiányzó igazolást, mert nem volt ott az illetékes személy.

A büntetést olyan lakcímre írta az ellenőr, ahol nem lakom, nem is fogom megkapni, és nem szerepel hivatalosan bejelentve.
A máv ezzel elvesztett egy régi utast, ezentúl Hévvel fogok járni helyette, időben és pénzben kb. ugyanannyi.
Ez nem oldja meg az anyagi és strukturális problémákat a mávnál, sőt mélyíti azokat, mert szerintm nem én vagyok az egyetlen károsultja ennek az üzletpolitikának.
A bírságot nem fogom megfizetni, mert méltánytalan és szabálytalan volt, és nem fogok csekket sem kapni.

Panaszomat megjelentetem Magyarország legolvasottabb fogyasztóvédelmi fórumán is.

Egy volt utas

2008.02.12.

Ha valakinek van kompetenciája ehhez, mit tehete, kérem írjon vissza.
Mindenkinek jobb utazásokat kívánok!

nagyon nem vagyok benne a temaban de amit gondolok:
Gondolom levelezo(vagy esti) tagozaton vagy es nem nappalin, mivel ahogy en tudom a levelezo tagozotasoknak a diakigazolvanyanak a kedvezmenye csak a bejelentett lakhely es az iskola kozotti utvonalra ervenyes.
es lehetseges hogy diakberletet nem lehet venni erre az igazolvanyra, csak kedvezmenyes vonat/buszjegyet.

ha jo a sejtesem akkor az allomason akivel beszeltel emberke az nem volt a helyzet magaslatan es foggalma nem volt rola hogy mit kellene csinalnia es ezert kuldott el teged.

Szal szerintem neked a diakigazolvannyal volt a baj. hogy nem ervenyes a diakberletre.
a te olvasatodban nem tajekoztattak errol az o olvasatukban meg nem kerdezted hogy ervenyes e, ergo nezzel utana. Gondolom te mondtak hogy kersz egy diakberletes es ok meg adtak. gondolom nem ugy kerted hogy erre a diakigazolvanyra kerhetek egy ilyen berletet,es hogy esetleg kell e meg valami igazolas hozza?

szal a lenyeg a lenyegben hogy elvileg neked kellene tudnod hogy milyen kedvezmenyekre vagy jogosult es attol hogy ezt te nem tudod attol meg nem jar neked a kedvezmeny.

De mint mondtam en nem vagyok otthon a temaban es nem is tudom pontosan hogy melyik diakigazolvannyal pontosan milyen kedvezmeny veheto igenybe. A nappali tagozatosoknak en ugy tudom hogy lehet venni diakberletet. de a levelezos meg estin mar nem tudom.
Tanulmanyi osztalyon probalj meg erdeklodni az egyetemen.
Soldier
Hi Ityam!

NAPPALIS DIÁK VAGYOK - különben nem mennék naponta, és nem laknék albérletben Pesten.

AMIKOR JÖTT A KALLER, MÁR PEST BELTERÜLETÉN VOLTUNK, ÉS OTT ELEGENDŐ LETT VOLNA A BKSZ BÉRLET: HA FIGYELTEM VOLNA, MEG SEM MUTATOM A MÁV BÉRLETET, MERT FELESLEGES.

NAPONTA TÖBB SZÁZ DIÁK JÁR EZEN A VONALON, ÉS SOHA NEM KÉRTÉK MÉG TŐLÜK AZ IGAZOLÁST. DE EZ NEM SEGÍT RAJTAM? PERSZE.

Miért teljes árúra egészítette ki, ha a diákom érvényes volt????
Miért nem mondta, hogy kifizethetem a helyszínen???
Ráírt egy olyan címet a diákomról, ami nem hivatalos és sehol máshol nem szerepel, nem is lakom ott...
ityam
igy viszont erdekesebb.
A nappalisnal en ugy tudtam hogy azzal lehet barhova utazni a diakberlettel, bar aztan lehet hogy az egyetemi/foiskolai diakkal nem es ez csak az altalanos es kozepiskolaira vonatkozik? kerdezzed meg Tanulmanyi osztalyon azert biztos ami biztos.
Nem valoszinu hogy a kaller rosszul tudna de aztan ki tudja.

Ha esetleg a nappalissal is csak a lakhelyed es a suli kozott utazhatsz es nem egyezik meg az alberleted cima azzal ami a diakra van irva akkor problemazhat a kaller.
Csak azt nem tudom hogy akkor az igazolast amit kertek toled azt kinek kellene adni. de szerintem azt is tanulmanyi osztalyon mond hogy alberletben laksz es nem az a cim van a diakra irva es hogy errol tudnak e valami igazolast adni hogy nem jo cim van a diakon.
De az allomason ahol te akartal igazolast kerni ott nem tudom mi alapjan adhatnak.

a tobbi kerdesedre passzolom a valaszt.
asdf
Ha mondjuk miskolc a bejelentett lakhelyed, ez van a diakodon is, akkor ha bp-godollo utvonalon ha nincs igazolasod, hogy marpedig ezes ezen indok alapjan te igy utazol, akkor rakosnal jogos a bunti. Hogy ki, hogyan es hol allit ki ilyet, azt a csuda tudja, de az biztos, hogy kell. Ha nem tudsz rola, akkor is. Evvan.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.