Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Gyermekjátékok
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
Golyó
Mióta gyermekeim vannak jelentős számú játékot vásároltam nekik.Drágábbat, olcsóbbat, mindenféle minőségűt. Az ár nyilván magában hordozza a mínőséget is amire számíthatok tartósság szempontjából. Ebből kiindulva törekszem az inkább középkategóriás vagy drága játékok vásárlására, feltételezve, hogy akkor jobb minőségüek. De az utóbbi 1 évben nem tudtam minőséget venni még drágán sem. (elemes autó 1 napig működött. kerékpár pedál még aznap eltört leesett, rajztábla rögtön szétesett és nem olcsó, hanem kimondottan drága dolgok voltak ezek) De ma megelégeltem, hogy nem tudok tartós örömötszerezni a gyerekeknek.
Tegnap egy játékkereskedésben vásároltam egy kis kerékpárt a kisfiamnak. Az első keréken kis pedál, ha nem tudja még tekerni lábtartó, békás csengő,általam is irányítható kivitelben.Ez sem volt olcsó kategória.(szegény ember csak minőséget vegyen elvből kiindulva)
Az első meglepetés fizetés után ért, mikor kértem a jótállást és közölték, hogy nincsen.Püff neki már kifizettem, akkor még azt hittem, hogy nem adhatom már vissza ilyen feltételekkel.
Hazavittem. A békás csengőt külön adták ide hozzá,beletettem a 3 elemet kipróbáltuk egyet brekegett és részéről befejezte a működést.A lábtartó rész egyik csavarja törött volt, persze csak otthon derült ki, azt leszereltük, hogy nehogy menet közben leessen.A gyerek elindult vele és 300 méter után kiderült, hogy a színes tárcsabetét kijár a helyéről hangosan krepegve...visszarakom..5 méter ...kijön a helyéről...visszarakom...5méter...megint lejön...krepeg..vissza.Levehetném róla...de könyörgöm,csengő, nem jó..levettem, lábtartó nem jó...levettem...keréktárcsa nem jó ...leveszem.Mégis mi marad akkor a kerékpáron? Ha 3 munkanapon belül visszaviszem, visszakérhetem az árát? Mert mostmár köszönöm inkább lemondanék.Milyen lehetőségeim vannak??Tudnátok erre az esetre vonatkozó tanácsot adni?
Blade
(Golyó @ 2008.02.24, 22:40) *

Mióta gyermekeim vannak jelentős számú játékot vásároltam nekik.Drágábbat, olcsóbbat, mindenféle minőségűt. Az ár nyilván magában hordozza a mínőséget is amire számíthatok tartósság szempontjából. Ebből kiindulva törekszem az inkább középkategóriás vagy drága játékok vásárlására, feltételezve, hogy akkor jobb minőségüek. De az utóbbi 1 évben nem tudtam minőséget venni még drágán sem. (elemes autó 1 napig működött. kerékpár pedál még aznap eltört leesett, rajztábla rögtön szétesett ...

Az a marketingszöveg, hogy ami drágább, az jobb. NEM.
Az a marketingmódszer, hogy mindent annyiért adj el valakinek, amennyit maximálisan fizetni hajlandó érte. Ezért kaphatod meg ugyanazt az árut drágán is, középkategóriában is, olcsón is. Ezért annyit fizetsz érte, amennyit jónak látsz, nem annyit, amennyiért minimálisan megveheted. Jó trükk, mi? blink.gif
Természetesen ezt azért tehetik meg veled, mert nem értesz hozzá: nem lehetsz minden területen szakember. Ha meg bárkinek is hiszel, akkor már befolyásolható vagy, és ezt ki is fogják használni.

No de az a jó hír, hogy szavatosság MINDEN hivatalosan forgalmazott termékre van, függetlenül attól, hogy kaptál-e jótállási jegyet, vagy sem.
Ez azt jelenti, hogy 6 hónapig bármit visszavihetsz, ami nem működik, és követelheted a cseréjét vagy javítását. Ez alól az eladó csak akkor mentesül, ha fügetlen akkreditált bevizsgáló szervezet szakvéleményével igazolja, hogy a hibát a nem rendeltetésszerű használat okozta. A bevizsgálást is nekik kell ilyenkor állni, elvégeztetni.
Magyarul ha a kisautó nem megy 1 nap után, akkor visszaviszed, és követeled a cseréjét.
Ha a bicikliről letörik a pedál az első fél évben, visszaviszed, és követeled a javítását, vagy cseréjét.
Természetesen nem árt, ha a blokk/számla megvan a termékről, mert azzal igazolod a vásárlást: ezeket őrizd meg.
Ha drágább termékről van szó, akkor lehet, hogy egy év garancia is kötelező rá. A termékek listáját itt találhatod meg. A kerékpár szeepel ebben a listában...
Itt csak annyi a gyakorlati külömbség, hogy egy teljes évig garantálniuk kell a rendeltetés szerű használat esetén a megfelelő működést.

Tájékodódj a jogaidról! Megéri! smile.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.