Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Wnwnetkártya-pcmcia Foglalat/csere Usb Stick-re?
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
juandi
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, hogy van-e értelme tovább vinni az ügyet vagy fogadjam el a szolgáltató érvelését és találjak ki magamnak egy más megoldást? (ami persze újabb költség: sad.gif )

2007.07. hóban 2 éves hűségnyilatkozattal Web'n'walk 2GB-os internet előfizetést kötöttem a T-Mobilnál.
Továbbá megvásároltam egy WNW Netkártya 3.6/SL-t, mivel előfizetésemet az akkor meglévő laptopommal kívántam használni. A gépem rendelkezett PCMCIA Type II. foglalattal, így simán tudtam használni. De sajna 7 hónap elteltével a gépem elromlott és újat vettem(nem figyelve a foglalatot). Az új gépemen már nincs sem PCMCIA, sem Expresz foglalat (Sony vaio).

Bementem a szolgáltatóhoz, de nem tudtak segíteni, "hát nem tehetünk semmit"volt a válasz.
Így írtam a központnak egy e-mailt erről a problémámról. A válasz egy hét múlva megérkezett:
"Mivel az új notebook-ot nem mi értékesítettük, így nem tudunk felelősséget vállalni azért, hogy a korábban vásárolt mobilinternet eszköz azzal nem használható. Megértjük, hogy ez kellemetlenséget okoz Önnek, sajnos azonban nincs lehetőségünk a netkártyát másik termékre cserélni. "
Továbbá felajánlották, hogy fizessek elő egy másikra, az új USB Stick-es megoldásra,ami újabb 25.000FT lenne.

Sajnos így nem tudom használni a netkártyát és még másfél évig kötelez a hűségnyilatkozat.

Kérdezem én, hogy a szolgáltatónak egyáltalán nem kötelessége egy kis emberséget tanúsítva segíteni az egyik előfizetőjét, hogy kölcsönösen egy elfogadható megoldást találjunk?
Vagy teljesen jogtalan az elvárásom?

Köszi minden hozzászólást!

Blade
(juandi @ 2008.03.14, 14:41) *

2007.07. hóban 2 éves hűségnyilatkozattal Web'n'walk 2GB-os internet előfizetést kötöttem a T-Mobilnál.

Ajjaj. Matáv. Abszolut jellemző a sztorid. mad.gif
Sajnos jogilag nem tudod őket kényszeríteni semmire, ellenben úgy tudom lehet külső PCMCIA foglalatot kapni (ami asztali PC-khez is illeszthető), amibe belemegy a régi kártyád.
TheElf
Blade: Nem értem minek minősítésekkel kezdeni, amikor egyértelmű, hogy nem csak jogilag, hanem erkölcsileg sincs sajnos igaza juandi-nak.

Ugyanis a használt PCMCIA kártyát a T-Mobile nem adhatja el, ergo a csere a T-Mobilnak sem lenne olcsó, a helyzet pedig abszolút nem miattuk alakult így. A kártya amit eladtak hibátlan, a gondot az jelenti, hogy a:

juandi az új gép vásárlásánál nem körültekintően járt el. és az általa választott gép hátránya, hogy az egyik perifériájával nem kompatibilis, így a perifériát cserélnie kell. Kártyafüggetlen eszközt is lehet ám venni, előfizetés nélkül
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.