Sziasztok !
Egy cég érdekes üzletpolitikájára szeretnék rávilágítani és egyben megtalálni a választ a kérdéseimre.
Fémmegmunkálással foglalkozom és mint ilyen sűrűn megfordulok különböző fémkereskedésekben. Adva van egy nagymúltú cég ahová rendszeresen járok anyagbeszerzésre. Eddig nem volt semmi különös benne , bementem - kiválasztottam - kifizettem - hazavittem. Aztán egyszer az a tábla fogadott amikor beléptem, hogy amennyiben bruttó 60000 Ft alatt vásárolok úgy anyagmozgatás címén még 12000-et hozzácsapnak a számlához, merthogy őnekik a kis tételű vásárlással csak plusz gondjuk van. Tehát nem azt mondja, hogy 60 alatt nem vásárolhatsz mert ugye 1Ft-ért is vehetsz anyagot, de akkor 12001 Ft-ba fog kerülni az az 1Ft-os anyag. Az érdekessége az az, hogy ha 1db nagy méretű anyagot vásárolok és az mondjuk csak 59000 Ft-ba kerül és minezzel kb 10 perc elfoglaltságot okozok az eladónak, ezzel ellentétben, ha nagyon sok kicsi anyagot vásárolok mondjuk 61000 Ft értékben akkor bizony 1,5 órája is rámehet de mégis a 10 percnyi anyagmozgatási meló után számolnak fel 12000 Ft anyagmozgatási díjat. Annyit még további információként megemlítenék, hogy az egyes termékek árát nem tüntetik fel sehol, csak a számítógép előtt ülő kissasszonytól lehet megtudni, hogy mi mennyibe kerül, de ha nem akarok túlzottan 60000 fölé menni az árral akkor ott a csajjal kell egy jó ideig egyeztetnem, hogy mit vigyek még pluszban hogy meglegyen a 60 ezer és ne kelljen még a 12-őt is ráfizetni. Ez meg roppantul kellemetlen ha ott állnak mögöttem vagy 5-en a sorban.
Kérdezném a mélyen tisztelt fogyasztóvédelmi fórum lakó urat: "Jog"szabályos e ez a magatartás a cég részéről? Én valahogy neccesnek érzem a dolgot....
Köszi