Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
T-home Bekötés Bizonytalansága
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
zengo
2008. március 5-én kötöttem irásbeli szerződést a T-Home bevezetésére a Mammut T-pont üzletében.
Szóban 8 munkanapon belüli bevezetést igértek.
Ennek megfelelően lemondtam az Intarware Internet szolgáltatásomat, valamint az UPC tv szolgáltatásomat.
Március 14-én az UPC megszüntette a tv adást, azóta sötét a tv készülékem.
A T-Com telefonon történt érdeklődésemre biztatott, hogy már dolgoznak az ügyön.
Március 18-án újabb érdeklődésemre közölték, hogy megrendelésem nem találják a rendszerben, rendeljem meg újra.
Faxon elküldtem a március 5-én kelet irásbeli szerződést. Mindez nem számított, ezuttal másik ügyintéző felvette újbol telefonon a megrendelésemet. Most már két héten belüli jelentkezést igért. A tv képernyőm persze változatlanul sötét.
Két ismerősöm is hasonló esetről számolt be.
Kérem, ha van még aki hasonlóan járt, jelezze.
Panaszt kivánok tenni az illetékes hatóságoknál tiszteségtelen verseny, félrevezetés miatt, és az érintett szolgáltatókat is tájékoztatom a T-Com előfizető elhalászó módszereiről (esetemben az Interware és UPC társaságokat).
asdf
(zengo @ 2008.03.21, 09:11) *

Ennek megfelelően lemondtam az Intarware Internet szolgáltatásomat, valamint az UPC tv szolgáltatásomat.

Ezt csak masok okulasara: ez az, amit SOHA nem szabad. Lemondani csak akkor, ha az uj mar mukodik. T-home eseteben meg plane, ha mondjuk kimerik a vonalat es kiderul, hogy 2 megabit a maxi amit nyujtani tudnak, azon meg ugye nem megy el a tv es a net, visszadobnak muszakilag nem megvalosithatoval. Es ezt meg akkor is be lehet bukni, ha tartjak a vallalt hataridot. (nem mellesleg amugy az ugyfelszolga bekotesi hataridot nem igerhetne, csak _tajekoztathatna_, hogy a tapasztalatok alapjan x nap _varhato_.
Blade
Erről nekem egy régi mondás jut eszembe:
"Szegény ember az, aki ígérni sem tud."
petne

2008. március 5-én kötöttem irásbeli szerződést a T-Home bevezetésére a Mammut T-pont üzletében.
A T-Com telefonon történt érdeklődésemre biztatott, hogy már dolgoznak az ügyön.
Március 18-án újabb érdeklődésemre közölték, hogy megrendelésem nem találják a rendszerben, rendeljem meg újra.
Faxon elküldtem a március 5-én kelet irásbeli szerződést. Mindez nem számított, ezuttal másik ügyintéző felvette újbol telefonon a megrendelésemet. Most már két héten belüli jelentkezést igért. A tv képernyőm persze változatlanul sötét.
Panaszt kivánok tenni az illetékes hatóságoknál tiszteségtelen verseny, félrevezetés miatt, és az érintett szolgáltatókat is tájékoztatom a T-Com előfizető elhalászó módszereiről (esetemben az Interware és UPC társaságokat).

Kedves Zengo!

Írtam neked privát üzenetet, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot az ügy tisztázása érdekében.

30 napos a bekötési határidő (ez benne van a szerződésben is) és nem 8 nap, az csak egy átlag, de minden felhasználónál más eset lehetséges, így előfordulhat, hogy több idő szükséges.

petne
gee28

Kedves Zengo!
Csakhogy jobban érezd magadat nekem ennél sokkal jobb sztorim van.2008.01.29-én megigényeltem T-Online prémium internetet mivel ez nem megy telefonvonal nélkül ezért megigényeltem a legolcsóbb díjcsomagot a felezőt. A Westendben az ügyintéző azt mondta hogy a telfonvonal bekötése kb. 30 nap de ez 2 héten belül azért meg is szokott valósulni de nyugodtan érdeklődjek...én ezt is tettem.Pár nap múlva felhívtam őket hogy mi a helyzet erre közölték hogy postáztak a telefonigényléshez egy szerződést amit ki kell tölteni és akkor elindulhat a folyamat természetesen én ezt nem kaptam meg postán a mai napig (03.26.) nade hogy gyorsítsunk a dolgon megint bementem személyesen és ki is töltöttem 02.01-jén bizakodva a gyors bekötésben ezek után legalább egy héten egyszer felhívtam őket mikor is valaki mindig megígérte hogy megsürgetik nekem az internetbekötést dehát ez nem történt meg.Időközben arról is tájékoztattak hogy amennyiben valaki internetet és telefonvonalat egyszerre igényel meg (nade könyörgöm az internet nálunk csak ADSL tehát csak telefonvonallal együtt igényelhető) akkor az 30+30 nap.Ennek fényében egy hete 03.20-án felhívtam őket hogy mi a helyzet merthogy mostmár lassan lejár a 60 nap is és erre közölte az ügyintéző hogy ő azt látja a rendszerben hogy én mint ügyfél elérhetetlen vagyok amin nagyon meglepődtem de kérte hogy adjak meg egy másik számot és majd hívni fognak mostmár tényleg hamarosan arra nem tudott választ adni hogy mikor és hányszor próbáltak meg hívni...Ez az elérhetetlenség nem hagyott nyugodni így bementem az Aréna Plázába pár órával később hogy mégis milyen számon és hányszor próbáltak meg hívni az ügyintéző rendes volt és elkezdett telefonálgatni de bár ne tette volna merthogy akkor kiderült hogy A RENDELÉS TÖRÖLVE VAN A RENDSZERBŐL.Nahát ekkor én teljesen kiakadtam elkezdtem ordibálni szegény ügyintézővel aki semmiről sem tehet hiszen ő csak próbált segíteni nade ez egyszerűen elfogadhatatlan amit ők szolgáltatásnak hívnak. Annyi történt hogy a rendszerből azért kerültem törlésre merthogy elérhetetlen vagyok úgy gondolom hogy jogomban állna tudni hogy mikor és hányszor próbáltak meg keresni mert azt azért mondanom sem kell hogy nem volt nem fogadott hívásom és a telefonomat használom napi szinten. Szegény ügyintéző elkeseredésében feljajánlotta hogyhát mivel törölve lett ezért ezt újra fel kell venni na és az akkor még 30 nap lenne de majd ő megsürgetni.Ezen teljesen felháborodtam és ott is hagytam őt. Majd szintén még aznap este felhívtam a 1412-őt hogy meggyőződjem arról valóban törölve lett ez az egész éshát igen ki lett törölve mert a műszakos kolléga szerint elérhetetlen vagyok de hogy mikor és hányszor erre még mindig nincsen válasz...és ő is csak annyit tud tenni hogy felveszi újra a rendelést és megsürgeti nahát ebből az ügyintézőből is elegem lett ugyanis a hölgy külön kihangsúlyozta hogy én miért ragaszkodom a felező díjcsomaghoz merthogy annak az intézési ideje sokkal hosszabb nade kérdem én hogy ki ő hogy megmondja nekem hogy válasszak egy drágabb telefoncsomagot amire tulajdonképpen nincs is szükségem csakhogy hamarabb bekössék az internetet. Egyszerűen elfogadhatatlannak tartom azt hogy egy műszakos kollega kitörölhet rendelést a rendszerből anélkül hogy legalább egy regisztrált levélben engem erről értesítenének!!!És elvileg ők rögzitik a hívásokat a rendszerben akkor igenis látniuk kell hogy én szinte minden héten legalább egyszer felhívom őket nade erre csa annyi volt a válasz hogy a műszakos kollega ezt a rendszert nem látja!Ja akkor én kérek elnézést!!!Kérdem én hogy akkor mit lát?Mi alapján töröl rendeléseket csakúgy?Másrészt pedig mi a garancia arra ha én leadom ismét a rendelést el fognak tudni érni?A számom ugyanaz nem tudok mást megadni maximum anyámét meg apámét!!!Ennyire nem nézhetnek hülyének egy embert és az a szörnyű hogy ahol lakunk az egy T-Com-os terület tehát semmi más nem lehet csak ez vagy mobilinternet de az nem elég a letöltések miatt:(Szóval ezek után felhívtam a panaszvonalat ahol egy fiatalember próbált segíteni első kérdése eléggé vicces volt ...igen értem hölgyem akkor Ön igényt tartana még mindig erre a szolgáltatásra?-kérdi tőlem nahát ezek után nem tudtam hogy most sírjak vagy röhögjek majd mivel nagypéntek volt ezért 03.25-én visszahívtam ezzel kapcsolatosan és meg is ígérte hogy legkésőbb ma fognak hívni a bekötéssel kapcsolatosan de természetesen nem hívtak!!!Holnap megint hívom őket.Ennek a szolgáltatásnak meg kell valósulnia 03.29-ig mert ha nem akkor én biztosan beperelem őket vagy elmegyek Juszt Laci műsorába az biztos!
Ti mit gondoltok?
Mia1016
wacko.gif wacko.gif Sziasztok !

Akkor én is írnék pár dolgot. Az első beírásomat az "Internetes Hűségnyilatkozat "-ban találjátok.
A fejlemények azóta...
Kértem részletes számlamásolatokat , kaptam is minap kb. 15 cm magas boríték hegyet.
A hűségidőm 2008.01.14.-én lejárt . ( kb. 15 napja kaptam meg a velük kötött szerződésemet,kérésre, mert az sem volt. A szerződés olvasásakor derült fény jópár dologra, amiről nem tájékoztattak és másokat sem fognak és nem hívják fel az ügyfeleik figyelmét.) Miután az ember fia,lánya jól pofára esik akkor kezd el olvasgatni különböző fórumokon, és lám , szembesül vele, hogy ennyien vagyunk "hülyék,laikusak..." mert ,ha reklamálsz az ő emberkéik (akik elvileg segítségedre lennének) olyan hangnemben oktatnak ki hogycsak na... !!! Lökik a sok "hülye" informatikai blablát , mert tudják ,hogy egy szót, annyit se értesz belőle. Erre az a válasz, hogy ha h.... vagy hozzá minek neked a net !!! Persze az megint más szemszög,hogy én mint egyszerű (nem számítástechnikai szakember) totálisan megbízom a szolgáltatómban , mert megsem fordul a fejemben ,hogy egy nagy lenyúlós cég... És legyen itt a neve is már, T-Online!
Visszamenőleg a számlamásolatok nem egyeznek meg a postázott számlákkal eek.gif miért is... ezekben utólag, vannak korrigálások persze visszamenőleges dátumokkal. Sőt, visszamenőleges dátummal a kiszámlázott, általam már kifizetett 9.940.-Ft-ot visszaírja 8.900.-Ft-ra mert ettől többet nem is fizethetnék! devil.gif és ez a "jó" számla már közte van,de én most látom elősször...
A következőkben azt várom,hogy hajlandóak lesznek e elfogadni a valódi felmondási időt (mert náluk 2x nem volt megtalálható, az egri partner irodájukból faxolt , (iktatott,dátum,aláírás részükről)nyomtatvány. wacko.gif

Ami veled történt, és még kitudja hány emberrel csinálták még meg (biztosan nem 3-4 emberről van szó) valahogy nagyon nem tud meglepni wink.gif De csak akkor fog fényderülni a sok disznóságukra ,ha egyre többen fordulunk a nyilvánosság felé ... Ha már velem ez történt, igenis tudják meg az emberek és tanuljanak belőle. Lesz lehetőségük rá,hogy jól átgondoljanak mindent mielőtt szóba állnának a T-onlinéval, sőt javaslom különböző fórumok olvasását is ,nagyon hasonló ,sőt azonos problémákról van ám szó és megoldás nuku... Csak hülye , tudatlan ügyfél létezik. A T-Online meg röhög a markába és soha nem telik meg a zsebe!!! A lenyúlásokból vastagon kifizetik a fórumos dolgozóikat.

Üdvözlettel: Mia
zengo
Köszönöm a tájékoztatásokat.

a mai nappal a következő e-mailt küldtema T-Com részére:

Tisztelt Asszonyom/Uram!

2008. március 5-én kötöttem írásbeli szerződést a T-Home bevezetésére a Mammut T-pont üzletében.
Szóban 8 napon belüli bevezetést ígértek.
Ennek megfelelően lemondtam az Interware Internet szolgáltatásomat, valamint az UPC tv szolgáltatásomat.
Március 14-én az UPC megszüntette az adást, azóta sötét a tv készülékem.
Március 18-án érdeklődésemre azt közölték, hogy megrendelésem nem találják a rendszerben, és újból felveszik.
Ismerőseim hasonló esetekről számoltak be. A Fogyasztóvédelmi Fórumban kértem, hogy jelezzék az ilyen eseteket, ez meg is történt.
Az a tapasztalat, hogy a propagandára nem sajnálják a pénzt, de a kevés létszámú maximálisan leterhelt műszaki
állomány megfelelő szinten tartásával már nem foglalkoznak.

Két nap múlva, március 4-én lejár a szerződésben lévő maximum 30 napos határidő.
Ha addig nem helyezik üzembe a T-Home szolgáltatást, panaszos levelet küldök
- a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz
- ezen belül a Hírközlési Fogyasztói Jogok képviselőjéhez
- a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez
- a Versenyhivatalhoz

- A T-Com előfizető-elhalászó módszeréről tájékoztatom

UPC és az Interware társaságokat.
vencus
Sziasztok. Eddig azt hittem hogy csak én vagyok egyedül a problémámmal, de ezek szerint nem.
Én január 12. én rendeltem meg a szolgáltatást ami tartalmaz 2db ip tv-t és egy db dsl netet.
Azt igérték szóban, hogy 3 munkanapon belül megkapom a szerződést postán. 19.-én telefonáltam, hogy nem érkezett meg a szerződésem, ellenőrizzük le a címet meg az adatokat hátha valamit rosszul írtak fel.
Újra felsoroltam mindent,beleértve a kapcsolattartó telefonszámot is.
Jan 26. án megérkezett a szerződés ami Jan 22.ei dátummal volt keltezve.
még aznap aláírtam és személyesen vittem be a camponába a t-ponthoz.
Itt azt az igéretet kaptam hogy pár napon belül keresni fognak telefonon, hogy időpontot egyeztessünk a bekötéshez.
Februárig semmi nem történt. Majd el kezdtem telefonálgatni, hetente kétszer hívtam fel őket és összesen több mint másfél órányi zenét halgattam végig, ezenkívül ismerem már az összes menüpontjuka, és a diszpécsereik 80 %-át. mindegyik azt igérete , intézkedni fog.
Egy ismerősöm tanácsára a következő telefonbeszélgetés előtt figyelmeztettem a kadves hölgyet hogy én is rögzítem a beszélgetést és megkértem ismételje meg a nevét. Ő is megigérte , hogy intézkedik ez ügyben és érdekes módon ő meg is tette. március 3.-án már hivott is és elmesélte ,hogy elveszítették a telefonszámomat, ezért nem tudtak elérni.(HAT ALKALOMMAL DIKTÁLTAM BE)
Megbeszéltünk egy időpontot, (márc 12) amikor ki is jöttek a szerelők de mégis elmaradt a bekötés mivel nem volt nyitva a ház mellékbejárata, amit ritkán hasztnálnak és amihez nincskulcsom. Nem értem miért nem felelt meg az uraknak a főbejárat! szegény feleségem sírt mire hazaértem, mert ő sem értette hogy miért is nem végezték el a munkát.
13.-án ismét beszéltünk telefonon (20perc zene), új időpontot egyeztettünk ezúttal én maradtam ki a munkahelyemről hátha nekem sikerül meggyőzni a tisztelt szerelő urat, hogy a főbejáraton is abba a házba jut be , amibe a mellékbejáraton.
20.-án tehát türelmetlenül vártam a csodát ami sajnos ez alkalommal is elmaradt.
ugyanis senki nem jött.
Újabb telefonok... mostmár minden beszélgetést rögzítettem Persze senki nem tudta mi történt.
45 perces beszélgetések , ide kapcsolnak, odakapcsolnak, aztán a végére kiderült hogy ... nem tudják ki,.. nem tudják miért , de valaki törölte a megrendelésemet...
Ez ilyen egyszerű, Én meg ülök és várok otthon. senkinek nemfeladata értesíteni engem.
A lényeg az hogy én holnap megint nagy szeretettel várom őket ugyanis kaptam egy ujabb időpontot és várrjam őket meg kussoljak,... és ha ismét nem jönnek???? ŐK VÁRNAK HÁROM HÓNAPOT HA ÉN KÉSEK ASZÁMLABEFIZETÉSSEL????????? bangin.gif

Sziasztok. Eddig azt hittem hogy csak én vagyok egyedül a problémámmal, de ezek szerint nem.
Én január 12. én rendeltem meg a szolgáltatást ami tartalmaz 2db ip tv-t és egy db dsl netet.
Azt igérték szóban, hogy 3 munkanapon belül megkapom a szerződést postán. 19.-én telefonáltam, hogy nem érkezett meg a szerződésem, ellenőrizzük le a címet meg az adatokat hátha valamit rosszul írtak fel.
Újra felsoroltam mindent,beleértve a kapcsolattartó telefonszámot is.
Jan 26. án megérkezett a szerződés ami Jan 22.ei dátummal volt keltezve.
még aznap aláírtam és személyesen vittem be a camponába a t-ponthoz.
Itt azt az igéretet kaptam hogy pár napon belül keresni fognak telefonon, hogy időpontot egyeztessünk a bekötéshez.
Februárig semmi nem történt. Majd el kezdtem telefonálgatni, hetente kétszer hívtam fel őket és összesen több mint másfél órányi zenét halgattam végig, ezenkívül ismerem már az összes menüpontjuka, és a diszpécsereik 80 %-át. mindegyik azt igérete , intézkedni fog.
Egy ismerősöm tanácsára a következő telefonbeszélgetés előtt figyelmeztettem a kadves hölgyet hogy én is rögzítem a beszélgetést és megkértem ismételje meg a nevét. Ő is megigérte , hogy intézkedik ez ügyben és érdekes módon ő meg is tette. március 3.-án már hivott is és elmesélte ,hogy elveszítették a telefonszámomat, ezért nem tudtak elérni.(HAT ALKALOMMAL DIKTÁLTAM BE)
Megbeszéltünk egy időpontot, (márc 12) amikor ki is jöttek a szerelők de mégis elmaradt a bekötés mivel nem volt nyitva a ház mellékbejárata, amit ritkán hasztnálnak és amihez nincskulcsom. Nem értem miért nem felelt meg az uraknak a főbejárat! szegény feleségem sírt mire hazaértem, mert ő sem értette hogy miért is nem végezték el a munkát.
13.-án ismét beszéltünk telefonon (20perc zene), új időpontot egyeztettünk ezúttal én maradtam ki a munkahelyemről hátha nekem sikerül meggyőzni a tisztelt szerelő urat, hogy a főbejáraton is abba a házba jut be , amibe a mellékbejáraton.
20.-án tehát türelmetlenül vártam a csodát ami sajnos ez alkalommal is elmaradt.
ugyanis senki nem jött.
Újabb telefonok... mostmár minden beszélgetést rögzítettem Persze senki nem tudta mi történt.
45 perces beszélgetések , ide kapcsolnak, odakapcsolnak, aztán a végére kiderült hogy ... nem tudják ki,.. nem tudják miért , de valaki törölte a megrendelésemet...
Ez ilyen egyszerű, Én meg ülök és várok otthon. senkinek nemfeladata értesíteni engem.
A lényeg az hogy én holnap megint nagy szeretettel várom őket ugyanis kaptam egy ujabb időpontot és várrjam őket meg kussoljak,... és ha ismét nem jönnek???? ŐK VÁRNAK HÁROM HÓNAPOT HA ÉN KÉSEK ASZÁMLABEFIZETÉSSEL????????? bangin.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.