Nos az akció tavaly, 2007-ben indult és idén 2008. február 17-ig tartott, a gyűjtött pontokat 2008. február végéig lehetett beváltani.
A történetben a szereplő én vagyok a másik fél a tatai SPAR szupermarket vezetője.
Történt pedig, hogy 2008. február 16-án bevásároltunk a fent említett kereskedelmi egységben, amikor azonban a fizetésre került a sor, akkor a pénztáros kérlelhetetlen egyszerűséggel közölte: "Pontot nem adunk!" java script:emoticon(':crybaby:', 'smid_16')
Kérdésemre, miért? az volt a válasz, a boltvezető utasítására. Holott az akció vasárnap éjfélig tartott.
Ugyanekkor vásároltunk az akciós FACKELMANN sütőecsetből 143.- Ft-os akciós áron, ennek még jelentősége lesz.
Ezek után autóval átmentünk Tatabányára, ahol az Interspar Áruházban is vásároltunk. Itt természetesen adtak pontot, sőt csodálkoztak, hogy Tatán nem kaptunk, hiszen az akció még tart. Ebben az áruházban a FACKELMANN sütőecset 83.- Ft-ba került! java script:emoticon(':devil:', 'smid_17')
Visszafelé elhatároztam, hogy bemegyek a tatai SPAR-ba és megkérdezem a vezetőt, miért van ez. A vezető láthatóan zavarban volt, addigra sokan reklamáltak a pontok elsumákolása miatt. Zavarában elkezdett telefonálgatni és akciós pontokat kunyerálni más boltok vezetőitől.
Ekkor fogtam a Vásárlók Könyvét és rögzítettem a vásárlók megkárosításának tényét, úgy a sütőecset, mind az akciós pontok ügyében. Majd vártam...
Kereken 28 napot, mikor a SPAR egyik jó tollú dolgozója írt egy látszólag egy oldalas levelet. Azért írom, hogy látszólag, mert az oldal 97%-a marketing szöveg volt, hogy kedves vásárlónk, mennyire sajnáljuk és reméljük elégedett lesz a jövőben stb. Az érdemi részről KÉT mondat: az árképzést bízzam rájuk a pontok ügyében, pedig a boltvezető felajánlotta a segítségét, de én, a gonosz vevő, elutasítottam. java script:emoticon(':bangin:', 'smid_8')
Válasz levelemben, visszautasítottam, hogy törvényes lenne az az árképzés, amikor a kisebb üzletben ugyanaz a termék szinte duplájába kerüljön, mint a nagyobb üzletben és ugyan ekkor megkérdeztem mégis mire gondolt az üzletvezető, hogyan képzelte az akciós pontok rendezését, mert erről lemaradtam.
Választ mind a mai napig nem kaptam.
Kissé bizonytalan vagyok, abban, hogy: mennyire törvényes egyazon terméket más-más áron árusítani egyazon üzletláncon belül, abban azonban biztos vagyok, hogy az akciós pontokat a hirdetésben írt február 17-ig kellett volna adni a vevőknek és a boltvezetőnek, nincs joga azt egy nappal korábban leállítani!
Köszönöm véleményüket és azt, hogy elolvasták ezt a kissé hosszú monológot!