Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
KerekÍtÉs
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Élelmiszerek
Lujzus
mad.gif VÁSÁROLTAM FORNETTIT A KISSASSZONY KÜLÖN LE IS MÉRICSKÉLTE ÉS SZÉPEN EGYESÉVEL FELKEREKÍTVE BEÜTÖGETTE A KIS PÉNZTÁRGÉPÉBE. ÓÓÓ JAJJ NEKEM MERTEM SZÓLNI,HOGY A RENDES ÁRAT ÜSSE BE AZTÁN TŐLEM KEREKÍTHETGETI A VÉGÖSSZEGET. EGY BUNKÓZÁS UTÁN HOZZÁMVÁGTA A VISSZAJÁRÓT ÉS MEGPARANCSOLTA,HOGY TÖBBET ÉN OTT NE VÁSÁROLJAK. KISSÉ KIAKADTAM. ÜVÖLTÖTTE,HOGY OLVASSAM EL A TÖRVÉNYT. MERT SZERINTE NEM ÜTHET BE Ő MÁS SZÁMOT CSAK KEREKÍTETTET. VAN BAJA A NŐNEK. MOST TÉNYLEG NEM AZÉRT A PÁR FORINTÉR DE EZT TÖBB SZÁZ EMBERREL MEGCSINÁLJA ÉS EZ SZERINTEM BECSAPÁS. UTÁLOM HA ÁTVÁGNAK,PEDIG MINDÍG ADOK MÉG JATTOT IS. DE HÁT KITILTOTT A SZÜRKE KISEGÉR. MIRE FÖL? NEM ÉRTEM HISZ Ő VÁGJA ÁT AZ EMBEREKET.
Mozigépész
1. Ne írj nagybetűvel mert az kiabálásnak számít, és nem szereti senki!
2. A pontos törvényt nem ismerem, de mindenhol a kerekítés a végösszegre csinálják mi felénk
3. A kép meg minek?
Lujzus
Bocsánat nem állt szándékomban kiabálni. biggrin.gif . Nem is tudtam,ha csupa csupa nagy betűkkel írok akkor én már kiabálok. Esetleg más probléma? Kép törölve! Szívesen fogadom a kritikákat nagyon új vagyok itt.
TheElf
Minek 1 szavazatos szavazás?

Ilyen esetre érdemes amúgy előre kinyomtatni a törvényt és elolvastatni vele, a hangnemet kikérni magadnak, a vásárlók könyvét elkérni, és jelezni neki, hogy az ügyben ugye eljárást is kezdeményezel ellene. Ha rosszul tudja, és hülye azt megemészted a stílust nem, a kitiltogatási kísérlete nevetséges, és várja a bírságot, több lesz az mint a lopott pénze.
Mozigépész
(LUJZUS @ 2008.04.27, 11:54) *

Bocsánat nem állt szándékomban kiabálni. biggrin.gif . Nem is tudtam,ha csupa csupa nagy betűkkel írok akkor én már kiabálok. Esetleg más probléma? Kép törölve! Szívesen fogadom a kritikákat nagyon új vagyok itt.

A kérdésedre itt a válasz:
"Egy-egy vásárláskor nem a termékek árát, hanem az összeadott végösszeget kell kerekíteni. Vagyis az élelmiszerboltban például egy 1822 Ft végösszegű vásárlásnál a kereskedő 1820 forintra kerekíti az összeget, míg egy 1724 Ft végösszegű vásárlásnál 1725 forintra."
Bővebbet: ITT!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.