Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Autópálya Matrica
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
Vízipók
Sziasztok!
Több napja böngészek,de nem találtam a témámban hasonló fórumot, ezért probálkozom.

Tanácstalan vagyok és nem is tudom lehet e a problémával lépni valamerre, ehhez kérek némi segítséget, útmutatást! (előre is köszi) tongue2.gif

A történet röviden, már amennyire lehet:- tavaly hazautaztam Miskolcra kétszer is és egyik alkalommal a 4 napos matricám lejárt 11 perccel!! akkor abban az idegállapotban nem azt figyeltem.... mert ha észreveszem, valószínű a büntetés elkerülése végett vettem volna 1 ujabb 4 napos matricát, mivel ez a legkisebb. devil.gif

szóval többszöri levélváltás, irtam kereket cseréltem, hívatkoztam betegségre, amire az volt a válaszuk, hogy nem tudnak kivételt tenni, bár én nem is ezt kértem, hanem a büntetés mérsékletét!
Ugyanis nem értem, 11 perc késés miatt miért kell akkora büntetést fizetnem, mint annak, aki nem is vesz matricát!?!? crybaby.gif

szóval most már jogi uton haladunk, eljárást indítottak ellenem,mert nem vagyok hajlandó 62 .000ft-ot fizetni!
mellesleg az autópályák minősége sem megfelelő, állandóan lezárások vannak, stb.

minden választ ötletet szívesen vennék, és köszönöm! biggrin.gif Tímea
Blade
Jogi szempontból nézve mindegy, hogy 11 percig nem volt matricád, vagy az egész úton.
Amennyiben nem sikerül méltányosságot kérned az útkezelőtől, sajnos jogilag ugyanúgy eljárhatnak ellened, mint az ellen, aki egyáltalán nem vett matricát. sad.gif
Én azt javaslom, fizesd ki a büntetést, mielőtt még további költségeket is hozzáadnak: valószínűsítem, hogy a 62.000 forint is tartalmaz késedelmi pótlékot, amihez a jogi eljárás és a végrehajtás költségét is hozzá fogják csapni. ninja.gif
Vízipók
köszi, reménykedem van valami kiút, ez őrület.. box.gif
lacu
Nekem már az kiveri a biztosítékot, amikor útépítés van egy autópályán.

A multkoriban jártam épp úgy az M5-ösön Nagylaktól Bpest felé, hogy Kiskunfélegyházától csaknem Kecskemétig több helyen 5 km-es szakaszokban egy (!) sávra volt leszűkítve a pálya és lehetett rajta menni max. 80-nal. (2008. május eleje)
A legnevetségesebb csak az volt, hogy erre az egy sávra azért ki volt ám téve az Előzni tilos! tábla, holott hely nem nagyon volt hozzá, legfeljebb a szalagkorlát teteje, vagy azt valahol áttörve a középső sövény és a füves rész.
De nem ez itt a lényeg. A régi 5-ös főúton nyugisabban és jóval gyorsabban lehetett volna haladni.

Egyáltalán miért kell autópályamatricát venni olyan esetben egy autópályára, amikor azon az autópálya kritériumainak megfelelő közlekedési lehetőség avagy annak összes más feltétele egyszerűen nincs biztosítva?
Nem azért fizet ki az ember - már európai szinten beszámolva - nem is keveset, hogy azután egy sávban nyomorogva 70-80-nal, a tűző napon vagy rekkenő hőségben araszolgasson.
Ha egy autópályán akár csak 1 km-es szakaszon is útépítés vagy egyéb, az autópályás közlekedési feltételeknek nem megfelelő helyzet áll elő, el kellene tekinteni a teljes hossz díjfizetőssé kötelezésétől! Mert az autós többnyire nem az araszolásért fizet, hanem azért hogy akadálytalanul és gyorsan végcéljához érjen.
Ha pedig ez bármi okán nem lehetséges, mire fel a fizetés?
Blade
Természetesen van alternatíva: nem kötelező használnod az autópályát.
Törvényileg elő van írva, hogy lennie kell alternatív útszakasznak, és ha jól sejtem, a régi 5-ös utat nem szűntették meg. Nem kötelez senki rá, hogy igénybe vedd ezt a szolgáltatást.
Még annyit, hogy tudomásom szerint a magyar autópálya matrica magyarország összes autópályájára érvényes. M1, M3, M5, M7... sok-sok kilóméter. Hogy ebből nyolc le van zárva, azt hiszem az nem a világ vége. tongue.gif
tapibogar
nekem elirták a rendszám egy betüjét,, hajnali 4-kor nem nagyon figyeltem,,jött a pappir a büntiröl,hosszas egyeztetés után telefonon,majd az autopálya mérnökségen,,nem büntetek meg mivel megvolt a számla +a matrica csak kezelési dijjat kelett fizetnem 1500ft-ot,,no coment
asdf
Igen, ok elirtak a rendszamodat, te pedig alairasoddal igazoltad, hogy az a rendszamod, amit rogzitettek! Tehat boven ludas vagy te is a dologban. Sot ugye ha megnezted volna mit irtal ala, nem is lett volna problema belole... Tanulopenz, nem tudok mast mondani...
tapibogar
(asdf @ 2008.09.13, 12:00) *

Igen, ok elirtak a rendszamodat, te pedig alairasoddal igazoltad, hogy az a rendszamod, amit rogzitettek! Tehat boven ludas vagy te is a dologban. Sot ugye ha megnezted volna mit irtal ala, nem is lett volna problema belole... Tanulopenz, nem tudok mast mondani...

igazad van,,reggel 4-kor mennyire vagy éber?-smile.gif
asdf
Ha 13 ezres buntit kaphatok a figyelmetlensegemert, akkor elegge wink.gif Plusz ha hat karakter egyeztetese meghaladja a kepessegeimet, akkor nem ulok autoba tongue.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.