Sziasztok!
Olvastam a fórumot és tudom, hogy a biztósítokkal nem a fogyasztóvédelem foglalkozik, de gondoltam megkérdezném a véleményeteket.
Arról lenne szó, hogy édesapám 7 évvel ezelött kötött egy életbiztosítást. Akkor azt az információt kapta az ügynöktől, hogy amennyiben lejár a biztosítás szerződése, akkor megkapja a befizetett összeget. De ez egy olyan humánus cég, hogy közben lehetőség van befektetni a biztosítási összeget különféle kötvényekbe és ez nagyon hasznos, hisz így növelheti a lejárat után járó pénzét. Szegénykém becsülettel fizette 7 éven keresztül a súlyos összegeket és nagy örömmmel vette tudomásul a kiküldött elszámolásokból, hogy jól fektetett be. A lejárati idő elött kapott egy tájékoztatót a biztosítótól, hogy hamarosan lejár a szerződés és a jelenlegi pénzügyi helyzete a következő: alapbiztosítás mértéke: 798 989 Ft, a befektetett összeg értéke: 712 265 Ft. Teljes volt az öröm, hogy na most majd lehet kicsit lakást újítgatni, stb. Ezek után megtörtént az átutalás 622 000 Ft-ról. Mikor panaszával a biztosítóhoz fordult közölték vele, hogy egyrészt már nem tudnak mit tenni,, mivel lejárt a szerződés és a kifizetés megtörtént, így ők már törölték a számítógépből az adatokat. Másrészt az sehol nem volt leírva, hogy mindkét összeget megkapja, igaz az ellenkezője sem, így hát örüljön annak, hogy kapott valamit meg hogy ők mennyire megértik őt emberileg... Mikor mondta, hogy ez az emberek megtévesztése azt a választ kapta, hogy ez nem megtévesztés, hanem nem megfelelő tájékoztatás.
Szerintetek érdemes jobban a körmükre nézni vagy csak magunknak okozunk ezzel újabb felesleges küzdelmet?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Kata