Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Előleg Visszafizetése
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > E-Kereskedelem
Grafi
Szeretném kérdezni,hogy van-e valahoz arra vonatkozó jogszabály,hogy egy termékre befizetett előleget a vásárlási szándékomtól való elállás miatt visszakérjem?
Konkrétan:2007 dec.18-án egy hajkészítő szalonban póthajat(pepit) szerettem volna készíttetni kislányomnak.(sajnos a betegsége miatt nagyon kevés haja van)
Egy hasonlót próbált mint az elképzelése, aminek a komfortérzete majdnem jó volt.Hasonlót rendeltünk..Előlegként 70000Ft-ot kellett fizetni. MERT:210000Ft-nak a 30%-át volt KÖTELZŐ befizetnünk!
Január végén lett félig kész a haj, de nagyon dúrva, kellemetlen érzése volt a kislányomnak a próba során, ráadásul látszottak a hálók, a fejbőr, és olyan volt tapintásra, mint egy sündisznó.
2 hét múlva próbáltak igazítani a pepin, de nem lett jobb.Ekkor jeleztem,hogy nem kérjük a hajat, hanem min.50000Ft-ot az előlegből.
A tulajdonos hölgy a próba során végig azt bizonygatta,hogy nagyon kelendő a pepi, sokan készíttetnek, a kislányom is örömmel használná.
Sajnos, csak akkor kapnám vissza a nyugta ellenében befizetett előlegemet,ha valakinek sikerül eladnia.Ennek már 5. hónapja.
Mit tehetek?Kérjek panaszkönyvet, és írjak be? Utalhatnék valami jogszabályra?
Szeretném már az ügyet lezárni és végre a pénzemnél lenni. Ngyon várom a választ.
ityam
Az eloleggel kapcsolatban amit irok azt nem biztos hogy jol tudom de az en tudomasom szerint ha az eloleget felhasznalta hogy elkeszuljon ad adott termek akkor nem kerheto vissza.tehat ha nem volt neki ott polcon es neked szerezte be. es mivel te ezzel neki kart okoztal hogy nem kell ezert nem kerheted vissza. tehat HA igazam van akkor meltanyossagbol ha felajanlja hogy visszaadja ha sikerul valakinek eladni akkor az szabalyos.
de en sem vagyok biztos ebben a reszben.

ami elvben meg eselyt jelenthet neked hogy ha neked mutattak egy mintat es te olyat rendeltel akkor annak olyannak kell lennie. tehat ha a mintanak jobb volt a tapintasa akkor mar hibas teljesitesre hivatkozva el lehet allni a szerzodestol. Csak te ugy irtad hogy egy hasonlot mutattak es egy hasonlot rendeltel meg, szal nem tudom hogy az esetedben ez jo indok e. mert az biztos hogyha neked mutatnak egy mintat es azt mondod hogy ilyet szeretnel akkor amit kapsz annak nem szabad masmilyennek lennie.

mindenesetra varjad meg valaki mas tanacsat is. ez csak a sajat velemenyem.
Grafi
(ityam @ 2008.05.14, 18:11) *

Az eloleggel kapcsolatban amit irok azt nem biztos hogy jol tudom de az en tudomasom szerint ha az eloleget felhasznalta hogy elkeszuljon ad adott termek akkor nem kerheto vissza.tehat ha nem volt neki ott polcon es neked szerezte be. es mivel te ezzel neki kart okoztal hogy nem kell ezert nem kerheted vissza. tehat HA igazam van akkor meltanyossagbol ha felajanlja hogy visszaadja ha sikerul valakinek eladni akkor az szabalyos.
de en sem vagyok biztos ebben a reszben.

ami elvben meg eselyt jelenthet neked hogy ha neked mutattak egy mintat es te olyat rendeltel akkor annak olyannak kell lennie. tehat ha a mintanak jobb volt a tapintasa akkor mar hibas teljesitesre hivatkozva el lehet allni a szerzodestol. Csak te ugy irtad hogy egy hasonlot mutattak es egy hasonlot rendeltel meg, szal nem tudom hogy az esetedben ez jo indok e. mert az biztos hogyha neked mutatnak egy mintat es azt mondod hogy ilyet szeretnel akkor amit kapsz annak nem szabad masmilyennek lennie.

mindenesetra varjad meg valaki mas tanacsat is. ez csak a sajat velemenyem.

Kedves Ityam,köszönöm a véleményt.Amit leánykám próbált, az régi, használt volt, de a tulajdonos azt mondta,hogy az új is olyan lesz, hogy észre sem lehet majd venni a fején.Hát, ami elkészült az egy 17 éves leánynak nagyon hordhatatlanra sikeredett.Ezen még a javítás sem segített. Így azt se tudom,hogy meddig várjak?Most hírtelen senki nem rendel póthajat!? De azért köszönöm. sad.gif
ityam
nem tudom. de biztos mondta volna a fodrasz hogy egy par mosas utan lagyul a tapintasa vagy ilyesmi.vagy ez nem moshato? elkepzelheto hogy idovel lagyul de en teljesen kontar vagyok a temaban. de ha ilyen egyszeru lenne a dolog akkor a fodrasz biztos mondta volna.
mindenesetre remeljuk jar meg erre valaki aki jartasabb a temaban.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.