(petszilva @ 2008.10.10, 10:18)

Sajnos rossz tapasztalataim vannak a Lakáskasszával kapcsolatban.
5 évig fizettem, előtakarékoskodtam, majd 5 után, pénzhiány miatt kértem a szerződés felbontását és az addig befizetett pénzem visszautalását. Nagyon körülményesen és nehezen ment. Akivel a szerződést kötöttem, ügyintéző, a nyakamra járt, eljött a lakásomra, telefonálgatott, kért, hogy ne bontsam fel.
Sok huzavona után nagy nehezen visszautalták a pénzem, az állami támogatással együtt. Ezután nem kaptam semmilyen levelet, telefont semmit, majd most a bíróságtól idézést kaptam, hogy nem mutattam be az eredeti számlákat, csak a fénymásolatot küldtem meg, ezért ügyvédhez fordultak és most perköltséget, ügyvédi költséget követelnek, és bírósági tárgyalás lesz.
Ezt nevezem állami támogatásnak. Mellesleg sokkal többet felhasználtam lakáscélú felújításra, mint amennyi az állami támogatás volt.
Bezzeg akkor tudtak hívogatni, mikor a pénzem kellett, de hogy megfelelően felvilágosítsanak az már nem érdekelte őket.
Csak a pénzt akarják zsebre tenni és még az állami támogatáson is hasznot húznak ahol csak lehet.
Sajnálom,hogy szóba álltam egy ilyen bankkal.
Ezzel a sztorival valami nagyon nem stimmel. Nekem volt is, van is lakáskasszám, és párszor már átböngésztem az ászfeket és a vonatkozó jogszabályokat is.
Ha kéred a szerződés "felbontását", mert nem tudod fizetni, akkor nem kaphatod meg az állami támogatást! Az csak akkor jár, ha meghatározott időben kéred a folyósítását, és igazolod, hogy lakáscélra használtad fel (az egészet, az utolsó fillérig), egyébként gyakorlatilag a befizetett összeget kaphatod vissza, többet nem. Ez nem bankbetét...

Erősen tartok attól, hogy nem nézted meg és olvastad el pontosan, mit írtál alá, amikor a megszüntetést kérted.
Minden ott van bármikor elolvashatóan a honlapján mindkét lakáskasszás cégnek, ha egy ilyenbe belevág az ember, elvárható, hogy legalább utánaolvasson kicsit. Érdemes most szépen beballagni a bankhoz és megpróbálni tisztázni, mi is történt és milyen módon tudnád teljesíteni a visszafizetést (feltételezem az állami támogatást kérik vissza, mert nem igazoltad a lakáscélú felhasználást), vagy esetleg pótolni a számlák bemutatását, ha még (vagy egyáltalán) lehet.
A papírokat, amiket kaptál, nézd meg nagyon, olvasd el végig alaposan, és ha idézés, menj el és próbálj megegyezni (mindig lehet), ha pedig fizetési meghagyás, akkor is egyeztesd, jogos-e (valszeg igen), és megintcsak egyezz meg a kifizetésről.