Sziasztok!
Ma délután a Székesfehérvári Auchan áruházban kellemetlen élményben volt részem.
A barátommal Badacsonyban jártunk és mivel először voltunk ott a helyi Tourinformban vettünk egy Balaton térképet.Először néhány képeslapot vásároltunk majd miután fizettünk megláttuk a térképet és ezt külön vettük.
a nap további részében kinyitottuk többször is majd beraktuk a hátiszákba.
Délután elhaladtunk a székesfehérvári üzlet mellett és úgy gondoltuk ott fogunk bevásárolni, nos ez megtörtént, elég jól sikerült
Itt szintén vettünk egy általunk jónak gondolt Magyarország térképet.
Nah ha már ott vagyunk megvan az a rossz szokásom, hogy szeretem tudni menyivel vettem drágábban az adott terméket máshol.
Így neki estem és kerestem ugyanolyan térképet: Nem volt!!!!!!!!!!!!!
Még hasonló sem!
Nos miután fizettünk a pénztáros hölgy kellemes hétvégét kívánt, és elindultunk kifele mikor a semmiből előtűnt egy biztonsági őr és közölte hogy ő most rutin szerűen ellenőrzi a hátizsákot.
Szegény barátom poénkodni kart h és ha nem mutatja meg, de szerintem érzehető volt hogy megfogja teni hiszen vette le és nevetett
Mire fel előkerült a térkép semmi más nem volt a táskába.
Az úr kérte a blokkot amit persze elhagytunk minden más megvolt csak az nem
ahogy az lenni szokott.
gondoltam beszéljük meg, a barátom elmondta hogy kirándultunk hol vettük és miért megmutattuk a képeslapokat illetve prospektusokat. A rendkívűl kedves úriemeber kifejtette hogy szabályaik vannak melynek értelmében elkobozza vagy kifizetjük
Egyszerűen hihetetlen volt hiszen ő állította hogy ellenőrizte hogy jelenleg is kapható
Nekem már az is felháborító volt hogy rutinszerűen ellenőriz hiszen nem rendőr nem érzem hogy köteles lettem volna megmutatni a táskát.
Nos miután kértem a felettesét többször rákérdezett hogy biztos e mert úgysem mondd mást ő sem
nos mivel ehhez ragaszkodtam
kb fél óra múlva valóban megjelent a felettesúriember akinek miután elmondtam problémámat
elment megnézni hogy van e ilyen készleten
Mire visszaért a fiatalabb úr megírta a jegyzőkönyvet hogy benntartja a térképet amelyet az Auchan árul.Én mondtam neki, nem kizárólag az auchan árulja.
Amikor megkérdeztem hogy én hol élhetek panasszal azt vágta oda hogy nincs jogom, majd amikor felháborodtam hozzátette nincs értelme, hiszen mit akarok beleírni.
Első felháborodásomban mondtam hogy megfogja látni mire kelletlenül hozzátette hogy a vásárlók könyvébe.Nos ezt én is tudom
Ekkor visszért a felettese, aki elmondta hogy legközelebb ne hozzuk be vagy mutassuk meg előtte de most elvihetjük
ugyanis Ilyen nincs készleten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ők azt mondták hogy van ilyen csak elfogyott de én megnéztem és iylen sor nem is volt!!!!!!!!!
Szóval a térképet elhoztuk fizetni nem fizettünk
de úgy érzem jogtalanságok sokasága volt ma délután velünk szembe:
ugyanis semmi gyanúsat nem csináltunk és mégis "ellenőriztek"!
Arcátlan hangon mint egy tolvajjal beszélt velem a biztonsági szakember,
Több kint két óránkba került a látványos hurcoltatás
szerintem elfogadhatatlan jegyzőkönyv készült ugyanis az hogy mikor történt úgy lett meghatározva hogy fél négy körül ami azért nem pontos illetve a barátom személyigazolványát sem kérték el sem tanúk nem voltak aláírni aláíratták vele de utána eltették illetve az úriember akkor töltötte ezt ki amikor még nem tudtuk hogy mi lesz a sorsa a térképünknek.
Illetve rendőrrel fenyegettek mikor állításuk szerint 800 ft kellene fizetnünk sajnos nem kérdeztem meg hoyg ugyan kinek de lehet neki kellett volna odaadni
ami azt illeti én egy ilyen eljárást úgy gondolok tisztességesnek hogy biztonsági kamera visszanézve előttem ha már vádolnak de sajnos én nagyon úgy éreztem hogy azt gondolta fizetni fogok amennyit mondd csak hadd menjek.Sajnos ez nem jött össze mert soha életembe nem vettem el semmit
és ma délután megaláztak több ember előtt ügy érzem jogtalanság történt.
A kérdésem a következő ha vannak dolgok amiket jól gondolok hova fordulhatok?
előre is köszi