Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Műszaki Cikk Vásárlásával A Régit Lecserélik?
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
iren345
Aki tudja a vonatkozó jogszabályokat,kérem,írja meg! Gyanítom erre nem tér ki!
Mozigépész
(iren345 @ 2008.06.01, 21:33) *

Aki tudja a vonatkozó jogszabályokat,kérem,írja meg! Gyanítom erre nem tér ki!

Kicsit bővebben ha lehetne.....
asdf
264/2004. (IX. 23.) Korm. rendelet az elektromos és elektronikai berendezések hulladékainak visszavételéről
14. § (1) Új háztartási berendezés értékesítésekor a kereskedő köteles a fogyasztó által felajánlott, az értékesített berendezéssel azonos elsődleges használati célú és mennyiségű használt berendezést a birtokba adás helyén átvenni.
(2) A kereskedő átvételi kötelezettségének teljesítéséért a fogyasztótól díjat nem követelhet, azonban a fogyasztó ösztönzése érdekében díjat fizethet.
ityam
magyarul ha a boltban veszi az ember akkor az ugyfelnek kell a boltba bevinnie onkoltsegi aron es ha hazhozszallitassal keri az ember a vasarolni kivant cumot akkor a boltnak kell elszallitani az o koltsegen(magyarul azzal a fuvarral amivel kivitte elviszi es akkor nincs plusz koltsege az eladonak)?
asdf
Igen, persze van olyan bolt, amely azt mondja, hogy marpedig o nem az atvetelert (hisz annak torvenyileg dijmentesnek kell lennie), hanem az elszallitasert ker penzt, ebben csak az a logikai bukfenc, hogy mivel atvenni dijmentesen koteles, onnan az o tulajdonaba kerul a regi keszulek, akkor annak elszallitasaert miert is az ugyfelnek kene fizetnie? wink.gif
(hasonlo tortenetben voltam nemreg, de aztan vegul mashonnan rendeltem, igy nem kellett aztalt csapkodnom emiatt, a masik ceg meg ingyen vitte el)

(ityam @ 2008.06.02, 13:43) *

(magyarul azzal a fuvarral amivel kivitte elviszi es akkor nincs plusz koltsege az eladonak)?

Van, mert nem feltetlenul ugyanott kezd masnap a sofor (nem sajat futar szokott lenni, hanem szerzodeses), tehat vissza is kell mennie majd. De ez az elado gondja kell legyen.
ityam
a nem kerul semmibe neki peldat arra ertettem ha o szallitja ki a megrendelt arut es akkor ugy ha berakja ugyanazzal a fuvarral akkor nem kerul semmibe.ha mas futarceggel szallittatas van akkor az szivas.akkor le kell beszelni a futarceggel hogy vigye el.

de attol meg megmarad hogy ha a boltban vette a termeket akkor a boltba valo szallitasrol az ugyfelnek kell gondoskodnia(feltetelezzuk most hogy nem olyan termekrol van szo aminel helyszini uzembehelyezes szukseges)
ityam
gondolom ezt a privat uzenetet nem privat uzenetnek szantad ezert utolagos engedelmeddel beirom ide:

köszi a választ! de igenis a gáztűzhelyek üzembehelyezés-kötelezettek! olyan bonyolult már az eész,lassan nem értem!
jogszabály szerint nem kérhet az elszállításért pénzt!
az a kiszállító dolga,milyen fuvarral végzi,ua.a gk.kocsi tud-e fordulni,stb.
miért az én dolgom lenne ez?
egyébként itt az OFOE - nél nincs ,aki erre tud válaszolni? üdv .rné

igy mar nem biztos hogy amit irtam az a te esetedre ervenyes de mondjuk amit en tettem feltetelt (hogy nem kell helyszini uzembehelyezes) az nem tudom mennyire befolyasolja a gyakorlatban a dolgot mert vegulis a jogszabalyba az van leirva hogy a birtokba adas helyen. csak az a kerdes hogy mikor adja birtokba az elado a keszuleket ebben az esetben.amikor megveszed a boltban vagy amikor kimegy bekotni a szakember?
asdf
Szerintem akkor, amikor a futar kihozza, es alairod a papirost, hogy a termeket atvettem. Es egyaltalan nem biztos, hogy boltban veszed meg, a webaruhaz is igen elterjedt...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.