Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Vizóra Plomba
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Közműszolgáltatások
RaveAce
Sziasztok, tanács (elsősorban jogi) kellene az alábbi témában:

Egy kb 30 éves panleben lakunk. Most öregedett el a wc öblítő cső ragasztása. Kicseréltem bolti PVC idomokkal az egészet. Volt kint szakebmer is, de drága volt és másodjára sem sikerült megoldania a csöpögést. Közben megnéztem a vízórákat, merthogy jött a levél, hogy idén esedékes lesz a csere. Azt vettem észre, hogy nincs rajtuk plomba. Úgy tudom, kellene legyen még társasházban is.
Ilyenkor mi van? Egyáltalán tehetek valamit. Mármint jelent valamit, ha jelzem mindkét szolgátlatónak vagy a közös képviselőnek? Vagy csak várjam meg a cserét, oszt úgyis észreveszik?
Pár éve cserélték ki az órákat, elő is kerestem a papírokat. Azokra az van írva, hogy feltették a plombákat, még a számukat is felírták. Persze aláírtam a papírokat, eszembe sem jutott, hogy ellenőrizni kéne. Vagy a szerelőnek volt útban?
Előrebocsátom, hogy nem lopom a vizet és nem is nyúltam az órához. A 4-dik emeleti panleban nem locsom a kertet és autót sem mosok slaggal. A fogyasztásunk közel állandó, 6m3 melegvíz/hó. A hideget nem tudom fejből.

Tanács, vélemény?
Blade
(RaveAce @ 2008.06.05, 13:23) *

Egy kb 30 éves panleben lakunk. Most öregedett el a wc öblítő cső ragasztása. Kicseréltem bolti PVC idomokkal az egészet. Volt kint szakebmer is, de drága volt és másodjára sem sikerült megoldania a csöpögést. Közben megnéztem a vízórákat, merthogy jött a levél, hogy idén esedékes lesz a csere. Azt vettem észre, hogy nincs rajtuk plomba. Úgy tudom, kellene legyen még társasházban is.
Ilyenkor mi van? Egyáltalán tehetek valamit. Mármint jelent valamit, ha jelzem mindkét szolgátlatónak vagy a közös képviselőnek? Vagy csak várjam meg a cserét, oszt úgyis észreveszik?
Pár éve cserélték ki az órákat, elő is kerestem a papírokat. Azokra az van írva, hogy feltették a plombákat, még a számukat is felírták. Persze aláírtam a papírokat, eszembe sem jutott, hogy ellenőrizni kéne. Vagy a szerelőnek volt útban?
Előrebocsátom, hogy nem lopom a vizet és nem is nyúltam az órához. A 4-dik emeleti panleban nem locsom a kertet és autót sem mosok slaggal. A fogyasztásunk közel állandó, 6m3 melegvíz/hó. A hideget nem tudom fejből.

Ha a vízművek gyakorlata megegyezik az áramszolgáltatóéval, akkor most nagy bajban vagy.
Ugyanis ilyenkor ők mindenképpen megbűntetnek, és kikapcsolják a szolgáltatást, ha nem fizeted ki. Ezután pereskedhetsz évekig, ami ráadásul még kétesélyes is. Az elmű esetén az ilyen bűntetés milliókra is rúghat, és független az átlagfogyasztásodtól, csak attól az időtől függ, ameddig lehetőséged volt lopni az áramot. huh.gif
Persze a víz esetén lehet, hogy más a gyakorlat, azzal nem lehet olyan könnyen visszaélni, de jogi szempontból nem vagy előnyös helyzetben, az biztos.
Én azt hiszem megkeresném a szerelőt, és kérnék tőle valami papírt, hogy ő szedte le a plombát X mérőállásnál, aztán kérném ezzel a plomba cseréjét. Vagy megpróbálnám a lakást még az óracsere előtt eladni... mert a jogi út nem sok jóval kecsegtet.
Valaki esetleg lát más megoldást? sorcerer.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.