Sziasztok, tanács (elsősorban jogi) kellene az alábbi témában:
Egy kb 30 éves panleben lakunk. Most öregedett el a wc öblítő cső ragasztása. Kicseréltem bolti PVC idomokkal az egészet. Volt kint szakebmer is, de drága volt és másodjára sem sikerült megoldania a csöpögést. Közben megnéztem a vízórákat, merthogy jött a levél, hogy idén esedékes lesz a csere. Azt vettem észre, hogy nincs rajtuk plomba. Úgy tudom, kellene legyen még társasházban is.
Ilyenkor mi van? Egyáltalán tehetek valamit. Mármint jelent valamit, ha jelzem mindkét szolgátlatónak vagy a közös képviselőnek? Vagy csak várjam meg a cserét, oszt úgyis észreveszik?
Pár éve cserélték ki az órákat, elő is kerestem a papírokat. Azokra az van írva, hogy feltették a plombákat, még a számukat is felírták. Persze aláírtam a papírokat, eszembe sem jutott, hogy ellenőrizni kéne. Vagy a szerelőnek volt útban?
Előrebocsátom, hogy nem lopom a vizet és nem is nyúltam az órához. A 4-dik emeleti panleban nem locsom a kertet és autót sem mosok slaggal. A fogyasztásunk közel állandó, 6m3 melegvíz/hó. A hideget nem tudom fejből.
Tanács, vélemény?