Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Fűkasza
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
leho
Segítséget szeretnék kérni!!!
2008.05.27-én vásároltam egy husqvarna 323R tipusú fűkaszát.
Amelyel gyakorlatilag semmi problémám nem volt.Annál is inkább a kereskedővel akitől vásároltam mivel a környékünkön egy kereskedőnél sem volt kapható a gép ezért felmentem pestre a 18.kerületbe található Mofű-gép bt hez akinél volt egy darab gépebből a tipusból. Telefonon felhívta figyelmem, hogy ez az utolsó darab mire én megkérdeztem, hogy minden tartozéka meg van? (válasz )-Igen persze.
Na már az üzletben elkezdtek hülyének nézni mikor megérkeztem a gépért.A gép kiállítási darab volt ezzel semmi bajom de mikor a gyári tartozékaira rákérdeztem amik alapból járnak hozzá meg szerettek volna vezetni.A válheveder helyett egy válpántot akartak rámsózni hiányoztak a szereléshez szükséges szerszámok is.
Mikor azért nem hagytam magamat és felszólaltam menten előkerültek ezek az alkatrészek átnéztem a gépet nincs-e valamiféle külső sérülése mivel azért csak kiállítási db.Hát nem volt de mikor hazaértem a géppel és be szerettem volna üzemelni akkor derült ki, hogy nincs a gépen egy gyári tartozék amire fel tudnám akasztani a gépet ezt én még melegébe jeleztem a kereskedőnek aki normálisan reagálva megigérte,hogy elpostázza a hiányzó alkatrészt.Mivel nem kaptam meg egy hét elteltével sem ismét felhívtam ö azt válaszolta" épp most adta fel a napokba megkapom" ismét eltelt 3 nap de csak nemkaptam csomagot ekkor a helyi szakszervízbe elvittema gépet mert járatáskor kiderült, hogy a gép autómata kapcsolója rossz(tehát egy szakszervizes kereskedőtől vásárolt gép is lehet rossz?).
De semmi baj garanciába megcsinálják áhá csakhogy én a garancia mellé nem kaptam számlát -Mert minek az nekem mikor le van pecsételve a gari levelem mondja a kereskedőde azért adjon montam neki erre adott egy blokkot ami nem a gépem áráról szolt de ekkor én ennek nem tulajdonítottam dolgot.
Csak mikor a helyi szakszervizes kérte a garilvelet meg a számlát!!
Elpanaszoltam mi is a problémám mire ő megnézte a garancialevelet és ezt mondta -nem én vagyok az első hasonló problémával.
Megnézte a gépem a garanciális részhez megrendelte az alkatrészt de a hiányzó alkatrész csk az eladótól tudnám behajtani.Rákérdeztem nála,hogy beszerezhető alkatrészről van-e szó mert akár meg is venném.
Persze beszerezhető 1500-2000 ft egy műanyak karikáért ami eleve járt volna minden géphez.
Az lenne a kérdésem mivel a gépet azért vettem, hogy használjam amit meg is tettem de a 3 nap elteltével hagytam magam baleknak nézni mi ilyenkor a teendő.
Mert már3szor hívtam az országos beszállítóval is beszéltem aki ugyancsak monta sok problémájuk van ezzel a kereskedővel(de hát elvileg ők szürik kinek adnak gépet mert az ilyen kereskedő a márkát járatja le)
10000forintos gépnél nem az én hibámból miért én kocsikázzak alkatrészért 100km-ert és miért én fizessek????
Ha beirnék a vevők könyvébe annak lenne értelme abból lenne a részére valami megrovás???
Az ilyen kereskedőknek nem szabadna működniük.
Előre is köszönöm a válaszokat.
leho
Bocsesz nem tízezer hanem százezer volt a gép akcióba.
lazurdeak
Tértivevényes levélben, faxon vagy a vásárló könyvébe jelezd a kifogásodat. (Miután a bolt messze van, ezért a vásárlók könyvét nem javaslom.)

Ebben írd le, hogy az alkatrész pótlását ki és mikor ígérte meg, stb. Hívd fel a figyelmüket, hogy az alkatrész az áru használhatóságát akadályozza.

Ha nem reagálnak, vagy nem kapod meg az alkatrészt, akkor szerintem a következőket teheted:
1. Megveszed az alkatrészt saját pénzeden és követeled a kereskedéstől, hogy fizessék ki neked. Felhívod kedves figyelmüket, hogy amennyiben ezt sürgősen nem teszik meg, akkor feljelented őket az APEH-nél számlaadási kötelezettség megszegése miatt.
2. Az országos beszállítótól is kérheted az alkatrész pótlását. (Persze nem kötelesek rá, mert nem tőlük vásároltál, de ha jó fejek, akkor lehet, hogy küldenek egyet.)
3. Írsz egy levelet az anyacégnek, hogy milyen kritikán aluli elosztóhálózatuk van Magyarországon, legyenek szívesek tenni valamit, hogy a kiváló termékeiket meg lehessen venni, az összes alkatrésszel együtt és szabályos pénztárbizonylattal, garancialevéllel.

Fentieket kombinálhatod is, hátha valamelyik eredméyre vezet.

Továbbá ha a kütyüt hosszabb ideig nem tudod használni (pl. sokáig javítják), akkor elállhatsz a szerződéstől (visszakéred a pénzedet és visszaadod az árut).
leho
Köszönöm a válaszod elsősorban.
Az álltalad leírtakat végig jártam az apehet kivéve az utolsó beszélgetéseinket hangrögzítve pontossann a késöbbiekben hátha ezt is be kellene vetnem.ugyanis felhívtam a m.o. képviseletét ahol szánják-bánják a dolgot és ők is találkoztak hasonló véleménnyel erről a forgalmazóról(de hát nem ők döntik el ki forgalmazza a gépeiket?!!!)és azzal nyugtattak,hogy majd ők is a körmükre néznek.
Mivel ismét csak teltek a hetek de csak nem történt semmi(én eközben saját szakállra pótoltam ezt az alkatrészt)és vártam a csodát hát nem jött!!:(
Így hát felkerekedve, hogy már csak azért is felteszek egy pár kérdést az EMLÉKKÖNYVÉBE ugyan milyen hülye kimagyarázós dumával jött volna.
Érdekesség, hogy 2 hét nem volna elég a belfoldi postának?Hát hülyén nézhet de hülyének nem!!
Na mikor beállítottam az üzletbe volt is kavarodás,megjelent a főnök és már ment a magyarázkodás:
-hogy biztos nem passzolt a postacímem mert visszajött a feladó címére.
Hát ezzel a dumával egy baj volt hogy a feladó a Husqvarna Magyarország képviseletének címe állt és az ő címe szerepelt címzettként.Legalább ne a szemem előtt csomagolta volna ki (hülye kezdő)és így nyujtotta át nekem.
Na itt leereszkedett a lila köd és mielőtt elszakadt volna a cérna nem túl szalonképes szavakkal minősítettem őt és a cégét.
Csak egy jótanács azoknak akik husqvarna fűkaszát szeretnének venni:nyugottan tegyék csak kerüljék el a Jegenyefasori üzletet jó messzire.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.