Segítséget szeretnék kérni!!!
2008.05.27-én vásároltam egy husqvarna 323R tipusú fűkaszát.
Amelyel gyakorlatilag semmi problémám nem volt.Annál is inkább a kereskedővel akitől vásároltam mivel a környékünkön egy kereskedőnél sem volt kapható a gép ezért felmentem pestre a 18.kerületbe található Mofű-gép bt hez akinél volt egy darab gépebből a tipusból. Telefonon felhívta figyelmem, hogy ez az utolsó darab mire én megkérdeztem, hogy minden tartozéka meg van? (válasz )-Igen persze.
Na már az üzletben elkezdtek hülyének nézni mikor megérkeztem a gépért.A gép kiállítási darab volt ezzel semmi bajom de mikor a gyári tartozékaira rákérdeztem amik alapból járnak hozzá meg szerettek volna vezetni.A válheveder helyett egy válpántot akartak rámsózni hiányoztak a szereléshez szükséges szerszámok is.
Mikor azért nem hagytam magamat és felszólaltam menten előkerültek ezek az alkatrészek átnéztem a gépet nincs-e valamiféle külső sérülése mivel azért csak kiállítási db.Hát nem volt de mikor hazaértem a géppel és be szerettem volna üzemelni akkor derült ki, hogy nincs a gépen egy gyári tartozék amire fel tudnám akasztani a gépet ezt én még melegébe jeleztem a kereskedőnek aki normálisan reagálva megigérte,hogy elpostázza a hiányzó alkatrészt.Mivel nem kaptam meg egy hét elteltével sem ismét felhívtam ö azt válaszolta" épp most adta fel a napokba megkapom" ismét eltelt 3 nap de csak nemkaptam csomagot ekkor a helyi szakszervízbe elvittema gépet mert járatáskor kiderült, hogy a gép autómata kapcsolója rossz(tehát egy szakszervizes kereskedőtől vásárolt gép is lehet rossz?).
De semmi baj garanciába megcsinálják áhá csakhogy én a garancia mellé nem kaptam számlát -Mert minek az nekem mikor le van pecsételve a gari levelem mondja a kereskedőde azért adjon montam neki erre adott egy blokkot ami nem a gépem áráról szolt de ekkor én ennek nem tulajdonítottam dolgot.
Csak mikor a helyi szakszervizes kérte a garilvelet meg a számlát!!
Elpanaszoltam mi is a problémám mire ő megnézte a garancialevelet és ezt mondta -nem én vagyok az első hasonló problémával.
Megnézte a gépem a garanciális részhez megrendelte az alkatrészt de a hiányzó alkatrész csk az eladótól tudnám behajtani.Rákérdeztem nála,hogy beszerezhető alkatrészről van-e szó mert akár meg is venném.
Persze beszerezhető 1500-2000 ft egy műanyak karikáért ami eleve járt volna minden géphez.
Az lenne a kérdésem mivel a gépet azért vettem, hogy használjam amit meg is tettem de a 3 nap elteltével hagytam magam baleknak nézni mi ilyenkor a teendő.
Mert már3szor hívtam az országos beszállítóval is beszéltem aki ugyancsak monta sok problémájuk van ezzel a kereskedővel(de hát elvileg ők szürik kinek adnak gépet mert az ilyen kereskedő a márkát járatja le)
10000forintos gépnél nem az én hibámból miért én kocsikázzak alkatrészért 100km-ert és miért én fizessek????
Ha beirnék a vevők könyvébe annak lenne értelme abból lenne a részére valami megrovás???
Az ilyen kereskedőknek nem szabadna működniük.
Előre is köszönöm a válaszokat.