Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Gázóra leszerelés tarifái
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
ampi
Lakásunkban volt egy nem használt gázmérő óra, amelyen a lakás legutóbbi átépítése óta nem volt semmilyen berendezés. Mivel fogyasztás nem volt, ezért a Főgáz az alapdíjat negyedévenként kiszámlázta, kb 500,- Ft / negyedév. Elhatároztam, hogy a gázórát leszereltetem, mert az évi kb 2000,- Ft a semmiért sok. Bementem a Főgáz ügyfélszolgáltára, befizettem az alapdíj aktuális hátralékát, mire ők kiállították az ún. 0 Ft-os igazolást és azt mondták, hogy a szerelők jelentkezni fognak és a munkadíjat majd akkor kell kifizetni, (amit az ügyintéző kb 6000 Ft-ra becsült, de pontosan nem tudta megmondani.)

Eddig rendben is lenne. Még az is úgy-ahogy rendben lenne, hogy két hét elteltével be kellett telefonálni az ügyfélszolgálatra, hogy mikor jelentkeznek már a szerelők (ezt már megszoktuk). De az ügyfélszolgálat gyorsan intézkedett és konkrét időponttal vissza is hívtak.

A jelzett időpontban a szerelők (2 fő) ki is jöttek, 3 perc alatt lekapták a gázórát és átadtak egy előre kitöltött, 12500 Ft-os számlát, amelyen kiszállási díj, helyszín felmérés és gázóra leszerelés tételek szerepeltek. Van még a számlán egy homályos mondat arról, hogy a számla a Gázművek ilyen-olyan tarifatáblázata szerint készült. Feleségem a dolog elintézésnek érdekében aláírta a teljesítést és kifizette az összeget.

Kérdezem mit lehet ezügyben tenni, mert ha én otthon vagyok nem fizettem volna ki a számlát, mert az még rendben, hogy a kiszállás 5000 Ft, még az is elfogadható talán, hogy a helyszinfelmérés 600 Ft (bár mit kell felmérni egy lakótelepi gázóra leszerelésekor?). De mi kerül több mint 6500 Ft-ba két csavar kicsavarásán és a cső ledugózásán. A dugózás szivárgásellenőrzését feleségem kérésére sem hajtották végre. ("Jó lesz az!")

Felháborítónak tartom a monopolhelyzettel való visszaélést, mert saját szerelőt nem állt módomban kihívni, a Gázművek saját csapatával végeztette el a munkát.

Mit lehet itt tenni? Azt is szeretném tudni, hogy hol ezeket a tarfákat ki állapította meg és hogy a szerelők jogosan számítottak-e fel ilyen mennyiségű munkát.

A segítséget előre is köszönöm
Ampi
TheElf
(ampi @ 2004 Sep 13, 02:59 PM)
A jelzett időpontban a szerelők (2 fő) ki is jöttek, 3 perc alatt lekapták a gázórát és átadtak egy előre kitöltött, 12500 Ft-os számlát, amelyen kiszállási díj, helyszín felmérés és gázóra leszerelés tételek szerepeltek. Van még a számlán egy homályos mondat arról, hogy a számla a Gázművek ilyen-olyan tarifatáblázata szerint készült. Feleségem a dolog elintézésnek érdekében aláírta a teljesítést és kifizette az összeget.

Megjegyzem: Jobban jársz az alapdíj fizetésével, és hosszabb távon ki tudja mire kell még az. Ennyiért nem éri meg leszereltetni mert bizony ebből 6 évi alapdíj kijön, stb. magyarul csúnyán áétvágtak, mert nem mindegy, hogy 3 év vagy több mint 6 év jön ki ebből a díjból smile.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.