(Marcsi53 @ 2008.06.23, 12:01)

A problémám a következő: 2006. szeptemberében vásároltam egy BRAUN Multiquick botmixeres konyhai készüléket. A botmixer megadta magát és mivel 2 év garancia volt rá, elvittem a garancia levélen szereplő szervízbe, ahol átvételi jegy ellenében átvették a hibás készüléket azzal az információval, hogy két héten belül telefonon értesítenek a kijavított készülék átvételéről. A két hét eltelte után többszöri telefonos érdeklődésemre folyamatosan nemleges választ kaptam, várjak türelemmel a 30 nap vállalási idő még nem telt le és amennyiben nem tudják megjavítani, akkor csere utalványt kapok. Na ezzel az utóbbi dologgal kapcsolatban vannak kétségeim, mivel legjobb tudomásom szerint az üzlet, ahol vásároltam jogutód nélkül megszűnt, a helyén nyílt Média Markt üzlethez semmi köze, így a csere utalvánnyal mit tudok majd kezdeni. Tehát az lenne a kérdésem, hogy esetemben hogyan tudom érvényesíteni a garancia időn belül meghibásodott termék csereutalvánnyal történő cseréjét? Különben meg az átvételi elismervényen szereplő a 30 napos vállalási idő múlt hét pénteken letelt, de értesítést a garanciaszervíztől eddig még nem kaptam.
Rossz hírem van: ha a cég megszűnt, akkor bukta van. Pontosabban:
Te egy cégtől vetted az árut, nem egy bolttól. Nézd meg a garanciajegyen / bizonylaton, melyik cég az eladó. Tőlük követelhetsz bármit, a szervíz csak az ő segédjük (alvállalkozójuk).
1. Ha a cég jogutód nélkül megszűnt, neked kell fizetned a javítást / alkatrészt. (Ezért érdemes komoly cégektől vásárolni.)
2. Ha a cég nem szűnt meg, csak a boltja zárt be, semmi baj, vedd fel a céggel a kapcsolatot és követeld a javítást.
3. Ha a cég jogutóddal szűnt meg, akkor ugyanaz, minta 2. pont: a jogutódtól követelhetsz.
Ha a kütyüt nem tudják javítani, azonos típusra kell cserélniük, vagy visszaadniuk a teljes vételárat. 30 napnál többet nem vagy köteles várni. Olvasd el a fórum vonatkozó pontjait, hogyan lehet a szavatossági jogaidat érvényesíteni.