Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Tanulságos Esetek
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Társalgó
G.Tamás
Még nyáron történt hogy Babettám múszaki-hibája miatt kénytelen voltam tömegközlekedést igénybe venni.Budára kellett mennem ezért kinéztem hogy a legalkalmasabb erre ha metróval megyek.Ígyhát elindultam s a Deák téren lementem az aluljáróba. Mindenféle emberek voltak ott ,sok árus meg kéregető ,mire az egyik megszólít:Tamás te vagy az? Ránéztem s régi cimborámat ismertem fel benne csak kicsit ápolatlan külsővel! Boldog lett ő is meg én is hiszen rég nem láttuk egymást.Féreálltunk s beszélhettünk a régi szép időkről mikor még mozigépész volt s ingyen járhattam moziba ,meg arról mikor egy discoban ő védett meg mert meg akartak verni.Mondtam is neki:Rudikám ha te akkor nem védesz meg akkor ripityára vertek volna! Kérdeztem mivel foglalkozik,mondta sajnos hajléktalan lett s kéregetésből él,meg aluljáróban alszik.Ő kérdezte hova megyek,mondtam Budára a déli pu.-ig de onnan nem tudom hogy találok még a Széna utcába.Ezt felelte:Tamás én szivesen elkísérlek,ismerem a várost mint a tenyerem.Megörültem ennek hisz lehet órákig keringtem volna.Kérte hívjam meg egy kisfröccsre ,eleget tettem neki én kólát ittam.Közben elmondta merre van az utca,végülis már oda is találtam volna de ő elkísért.Menetjegyet mentem váltani ,kérdeztem neki van e ,mondta igen.Lekezeltem a jegyet ,mondtam ő is kezelje mert sok az ellenőr ,mire ezt felelte:Tamás,én ezt másképp szoktam csinálni! Ekkor a szájában lévő rágógumiból kivett négy kis darabot s az automaták nyílásába tömte s ezt mondta:Így ni ,most már beka...ják az ellenőrök.Csóváltam a fejem majd megindultunk a mozgólépcsőn lefelé.Már majdnem leértünk mikor Rudi barátom,mert annak tartom elkiabálta magát! Nem tudtam mi történt csak utána mondta meg:zsebtolvaj a táskámba kotorászott s majdnem kilopta a tárcám de megakadályozta! Szerencsém volt mert sok HUF volt benne.
Megkezdtük az utazást ,a végállomáson leszálltunk.Felfelé menet azt látom ellenőrök állnak a kijáratnál.Ezt mondtam:Barátom én előremegyek hogy engem ellenőrízzenek! Odasiettem az ellenőrökhöz s közöltem uraim kérem ellenőrizzék a jegyem.Megtették ,miközben én az egyik fülébe súgtam:ott jön egy bliccelő s a barátomra mutattam! Körbevették hárman s a kezeletlen jegyre azt a magyarázatot adta hogy nem működik az automata! Ezt mondtam:Uraim működne ,ha nem rongálta volna meg !
Úgy fogták le mert nekem akart jönni,nemértem miért pedig igazat mondtam.Rendőőőrt hívtak,kiderült már több esetben ugyanez módszerrel megrongált jegyautomatákat. Ráadásul ittasan-szóltam közbe!
Félmillios bírságot kapott ,mivel HUFja nincs igy sajnos lecsukták több évre.Én sajnálom őt ,azt nem tudom soha elfelejteni mikor megvédett egy alapos veréstől.
Blade
Tanulságos, igazi modern magyar mese volt, köszönjük szépen! biggrin.gif
G.Tamás
(Blade @ 2008.07.04, 13:45) *

Tanulságos, igazi modern magyar mese volt, köszönjük szépen! biggrin.gif

Szivesen! Itt egy másik:
A műltkor meg feljelentettem egyik volt osztálytársamat,akivel sok sok közös élményünk volt még régen,akinek köszönhetem,hogy felvettek az egyetemre egy ismerőse által.
Kimentem a buszmegállóba reggel,mivel Tárnokra készültem és a pályaudvarra szerettem volna kijutni auz induló vonathoz.Busz nem jött ,már mérgelődni kezdtem hogy lekésem a vonatot meghát az eső is esett mikor egyszer egy autó áll meg mellettem .Letekeri az ablakot a sofőr és kiszól:Szia Tamás! Felismertem régi barátomat azonnal,mondta üljek be elvisz a pályaudvarra.Ez rendes tőled ,mondtam neki miközben a régi csajozós emlékeinket elevenítettük fel.
Egyszercsak ezt mondta:Tamás olyan rég találkoztunk,én nem hagyom vonattal menj,elviszlek Tárnokra is meg vissza is csak beszéljünk közben,benzinbe sem kell beszállnod!
Megörültem a hírnek s egyenesen indultunk a célirányba.
Beértünk Tárnokra s egy útkereszteződésnél jobbra fordulva véletlen nekimentünk egy útjelzőnek! Szerencsétlenségre ezt egy rendőőőrautóban utazó rendőőőőr is látta s azonnal nyomunkba eredt szirénázva.A barátom megijedt s ennyit szólt:Kapaszkodj Tamás! Gázt adott s menekülni kezdett az üldöző rendőőőr elől.Befordultunk egy sarkon majd beálltunk két kocsi közé hirtelen ,gondolta hogy talán nem vesz észre a rendőőőr! Ő lebujt az ülés elé.Én gondolkodtam.Majd az ajtókilincset megragadtam s kiszálltam az autóból.A közelgő rendőőőrautót leintettem s ennyit mondtam:Biztos úr ,itt a szabálysértő s a kocsiban ülő barátomra mutattam. Igazoltatás következett ,kiderült lejárt a műszaki ,levették rendszámot majd közölte a szerv hogy feljelentik közterületi rongálás melett gyorshajtásért,rendőőőri jelzés figyelmen kívül hagyásáért .Rendőőőr kérdezte leszek e tanu a feljelentésben s igazolom e hogy így történt,én igent mondtam.A kocsival nem mehetett haza a barátom ezért megkért hogy adjak kölcsön neki vonatra HUFt mire én ennyit feleltem: Gézukám,sajnos nem adok ,mert még amit tizenkét éve kértél harminc forintot sem adtad vissza!
Szomorúan elindult gyalog ,én köszöntem neki :szia ,de ő nem válaszolt.Biztos azért mert bánja hogy így történt ,de legközelebb jobban vigyázzon!
ityam
el sem tudom kepzelni hogy miert akartak megverni amire az elso tortenetben utaltal......
amugy szep es jo amit irsz, csak a fogyasztovedelemhez vajmi keves koze van szal nem tudom hogy jott hogy ide irj......

ui:
vigyazz ha athivsz iszmerost magadhoz es megmutatod neki a geped....(persze ha minden egyes program jogtiszta rajta akkor nem szoltam)
G.Tamás
(ityam @ 2008.07.04, 17:50) *

el sem tudom kepzelni hogy miert akartak megverni amire az elso tortenetben utaltal......
amugy szep es jo amit irsz, csak a fogyasztovedelemhez vajmi keves koze van szal nem tudom hogy jott hogy ide irj......

ui:
vigyazz ha athivsz iszmerost magadhoz es megmutatod neki a geped....(persze ha minden egyes program jogtiszta rajta akkor nem szoltam)

Kedves ityam azért jöttem ide mert én is nagy fogyasztóvédő vagyok,sok mindenkit feljelentettem már ki megkárosított HUFfal!
Hallgasd csak meg ezt a sztorit:
Múlt hónapban feljelentettem a velem egy házban lévő kisbolt tulajdonosát.
Régóta ismerem a velem egyidős férfit aki kisboltot üzemeltet a földszinten alattam,én az első emeleten lakom felette.Sokszor lemegyek hozzá a boltba beszélgetni mikor van időm,szinte baráti kapcsoplat lett közöttünk.Nekem egyedül mindig félretesz friss árut ,s nem kell fizetni mert felírja ha van pénzem kifizetem ,ő így mondta:Tamás aludj azért nyugodtan ,majd kifizeted ha lesz pénzed. Havonta szokott adni ingyen árut is ,hogy figyeljem a boltot mikor zárva van ,szóval rendes ember.
Egyszer vásárolni,volt nálam pénz is kellett haza ez-az.Bementem ő mindig előre köszön,én is köszöntem majd kosarat ragadtam.Vettem sót mákot ,légypapírt .A csemegehűtőnél megláttam hogy van képviselőfánk s ráadásul akciós,ki volt írva! Vettem egyet majd fizetni mentem. Mielőtt kiléptem volna utánamkiabált:Tamás gyere vissza adok neked egy üveg kólát ,nem kell fizetned! Nagyon öröltem neki s megköszöntem.
Hazaérve elborzadva látom hogy a képviselő-fánk szavatossága már egy nappal lejárt ,ráadásul többért adta mint ami ki volt írva! Elöntött a zabosság:Engem meg akarnak mérgezni ,előtte meg csalással elveszik a HUFfomat! Lementem s vettem mégegy képviselő-fánkot próbaképpen hogy megbizonyosodjaj hogy a többi is ilyen e!
Ennyit mondott a boltos barátom:Tamás látom izlett a fánk,a másodikat fogadd el ajándékként! Bólogattam neki,majd hazamentem.
Azonnal telefont ragadtam s hívtam a fogyasztóvédelmet.
Előszőr hozzám jöttek rendőőőri kisérettel s megbizonyosodtak hogy valóban igazam van.Majd lementünk a boltba s odavezettem őket a csemegepulthoz s rámutattam:Itt a romlott áru,ráadásul az ár sem stimmel!
A tulaj elfehéredett szólni sem tudott! Megkezdték a feljelentést írni,ráadásul találtak egy csomó árut amiről számlája sem volt ,meg több ár sem stimmelt.
Délutánra már rács volt az ajtón lepecsételve.Azóta sem nyitott ki,állítólag piszkosul megbüntették a barátomat.
Majd legközelebb megtanulja hogy nem veri át a vevőt!
ityam
erre az utobbi tortenetre legalabb lehet mondani hogy van koze a fogyasztovedelemhez meg hogy teged megkarositottak.
de az elso2 tortenetedben nem ez volt a helyzet...
de ha te ettol erzed jobban magad akkor nem szolok bele.de mindenesetre jol gondold at hogy a te hazad tajan minden 100%osan rendben van e mert gyorsan terjed a hir hogy te szolsz mindenert akkor elobb utobb nalad is fog egy kedves baratod talalni valamit ami nem fog jol esni.
de ez csak egy maganvelemeny....

RiCheta
Már ne is haragúdj, de ez egy nagyon gerinctelen húzás volt tőlled!!!
De nem gyengén!
Mit képzelsz te magadról??? Mit ártott neked ez az ember?? Azért, mert nincs pénze, attól még meg kell szivatni?? Főleg úgy, hogy annó megvédett???

Te biztos valami kinyalt majom plázatöltelék, apucikisfia lehtsz...
NEkedtámadt? jól tette, én a helyébben már régen agyonvertleek volna!
Mozigépész
ADMINOK!
Nem lehetne törölni ezt a topikot?
Kenderice
(RiCheta @ 2008.08.13, 19:26) *

De nem gyengén!
Mit képzelsz te magadról??? Mit ártott neked ez az ember?? Azért, mert nincs pénze, attól még meg kell szivatni?? Főleg úgy, hogy annó megvédett???

Hagyd már. Csak egy szerencsétlen, akinek élénk a fantáziája. Ilyen marhaságokat talál ki csak azért, hogy figyeljenek rá. Egy szó sem igaz a leírtakból, az tuti...
Mozigépész
(Kenderice @ 2008.08.14, 09:53) *

(RiCheta @ 2008.08.13, 19:26) *

De nem gyengén!

Hagyd már. Csak egy szerencsétlen, akinek élénk a fantáziája. Ilyen marhaságokat talál ki csak azért, hogy figyeljenek rá. Egy szó sem igaz a leírtakból, az tuti...

Az lehet, de mi köze a fogyasztóvédelemmel, sőt nem is a csevegőben van.
nono
Üdv.

Én új vagyok és kiváncsi mit szóltok ehhez:

Egy hónapja vettünk egy Iveco-t friss műszakival! Beletettünk 1200 km-t és bedöglött a fék, de úgy, hogy már a féknyeregből is kicsúszott és a dugattyú nyomta a féket! Ráköltöttem több mint 200000 Ft-ot, csak azért mert nem lett időben kicserélve a fékbetét! A fékkopásjelzőket kitépték, így csak a szerencsén múlt, hogy nem törtük össze az autót! A márkaszervízben szétszedték és megállapították, hogy a gömbfejeket és a szilemeket is cserélni kell (ezek a futómű alkatrészei)! Az eladó (Ő vitte műszakira az autót) azt állítja neki a műszakin nem szóltak az autó simán átment! Csak az dühít, hogy a féket a betétek cseréjével meg lehetett volna oldani 30000 Ft-ból! Most pedig ha a futóművet is megcsináltatom majd 600000 Ft-nál fogok tartani! Az eladóval próbáltunk tárgyalni, a gömbfejeket kifizetné, de a féket azt mondja a mi hibánk, miért nem nézettem át az autót vagy miért nem hallottuk, hogy a fém a fémen fog!

Vajon hogy járok jobban? Hagyjam? vagy pereljek és próbáljam biozonyítani, hogy ez az autó műszakit sem kaphatott volna így (a kiszedett alkatrészek megvannak)? Vagy van valakinek valami jobb ötlete?
Blade
Ha magánszemély adta el neked, akkor gyak. semmit nem tehetsz jogilag.
Legközelebb még az előtt vidd el szervízbe, és nézesd át, mielőtt kifizetnéd!
Vagy ha ezt szégynled (?), akkor közvetlenül azután, miután megvetted.
Én is át szoktam nézetni az autómat időközönként, hogy megelőzhessem az ilyen problémák kialakulását... persze nem árt, ha van egy megbízható szervízed, mert azzal se jársz jól, ha olyasmit is kicserélnek, amit nem is kellene. A márkaszervizeket nem ajánlom. geek.gif
lazurdeak
(nono @ 2008.09.30, 12:24) *

Üdv.

Én új vagyok és kiváncsi mit szóltok ehhez:

Egy hónapja vettünk egy Iveco-t friss műszakival! Beletettünk 1200 km-t és bedöglött a fék, de úgy, hogy már a féknyeregből is kicsúszott és a dugattyú nyomta a féket! Ráköltöttem több mint 200000 Ft-ot, csak azért mert nem lett időben kicserélve a fékbetét! A fékkopásjelzőket kitépték, így csak a szerencsén múlt, hogy nem törtük össze az autót! A márkaszervízben szétszedték és megállapították, hogy a gömbfejeket és a szilemeket is cserélni kell (ezek a futómű alkatrészei)! Az eladó (Ő vitte műszakira az autót) azt állítja neki a műszakin nem szóltak az autó simán átment! Csak az dühít, hogy a féket a betétek cseréjével meg lehetett volna oldani 30000 Ft-ból! Most pedig ha a futóművet is megcsináltatom majd 600000 Ft-nál fogok tartani! Az eladóval próbáltunk tárgyalni, a gömbfejeket kifizetné, de a féket azt mondja a mi hibánk, miért nem nézettem át az autót vagy miért nem hallottuk, hogy a fém a fémen fog!

Vajon hogy járok jobban? Hagyjam? vagy pereljek és próbáljam biozonyítani, hogy ez az autó műszakit sem kaphatott volna így (a kiszedett alkatrészek megvannak)? Vagy van valakinek valami jobb ötlete?

Hasonló esetek bőven voltak már a fórumon, olvasgasd pl. ezt: Használt jármű fórum

Röviden a lényeg: ha magánszemélytől vetted, akkor az a lényeg, mi szerepel a szerződésben. Ha az, hogy nem vállal szavatosságot az eladó, akkor ráfáztál. Ha ez nem szerepel benne, akkor hat hónap szavatosság jár törvény szerint, tehát ha hat hónapon belül fedezel fel olyan hibát, mely vételkor már megvolt (ezt tudod is bizonyítani) és nem tájékoztattak róla, akkor az eladón követelheted az indokolt költségeidet. (Ott elrontottad, hogy először fel kellett volna őt szólítani a javításra...)

Ha kereskedőtől vásárolsz, akkor 1 év szavatosság jár, akármit is ír a szerződés. Viszont neki is meg kellett volna adnod a lehetőséget, hogy ő javítson....

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.