Még nyáron történt hogy Babettám múszaki-hibája miatt kénytelen voltam tömegközlekedést igénybe venni.Budára kellett mennem ezért kinéztem hogy a legalkalmasabb erre ha metróval megyek.Ígyhát elindultam s a Deák téren lementem az aluljáróba. Mindenféle emberek voltak ott ,sok árus meg kéregető ,mire az egyik megszólít:Tamás te vagy az? Ránéztem s régi cimborámat ismertem fel benne csak kicsit ápolatlan külsővel! Boldog lett ő is meg én is hiszen rég nem láttuk egymást.Féreálltunk s beszélhettünk a régi szép időkről mikor még mozigépész volt s ingyen járhattam moziba ,meg arról mikor egy discoban ő védett meg mert meg akartak verni.Mondtam is neki:Rudikám ha te akkor nem védesz meg akkor ripityára vertek volna! Kérdeztem mivel foglalkozik,mondta sajnos hajléktalan lett s kéregetésből él,meg aluljáróban alszik.Ő kérdezte hova megyek,mondtam Budára a déli pu.-ig de onnan nem tudom hogy találok még a Széna utcába.Ezt felelte:Tamás én szivesen elkísérlek,ismerem a várost mint a tenyerem.Megörültem ennek hisz lehet órákig keringtem volna.Kérte hívjam meg egy kisfröccsre ,eleget tettem neki én kólát ittam.Közben elmondta merre van az utca,végülis már oda is találtam volna de ő elkísért.Menetjegyet mentem váltani ,kérdeztem neki van e ,mondta igen.Lekezeltem a jegyet ,mondtam ő is kezelje mert sok az ellenőr ,mire ezt felelte:Tamás,én ezt másképp szoktam csinálni! Ekkor a szájában lévő rágógumiból kivett négy kis darabot s az automaták nyílásába tömte s ezt mondta:Így ni ,most már beka...ják az ellenőrök.Csóváltam a fejem majd megindultunk a mozgólépcsőn lefelé.Már majdnem leértünk mikor Rudi barátom,mert annak tartom elkiabálta magát! Nem tudtam mi történt csak utána mondta meg:zsebtolvaj a táskámba kotorászott s majdnem kilopta a tárcám de megakadályozta! Szerencsém volt mert sok HUF volt benne.
Megkezdtük az utazást ,a végállomáson leszálltunk.Felfelé menet azt látom ellenőrök állnak a kijáratnál.Ezt mondtam:Barátom én előremegyek hogy engem ellenőrízzenek! Odasiettem az ellenőrökhöz s közöltem uraim kérem ellenőrizzék a jegyem.Megtették ,miközben én az egyik fülébe súgtam:ott jön egy bliccelő s a barátomra mutattam! Körbevették hárman s a kezeletlen jegyre azt a magyarázatot adta hogy nem működik az automata! Ezt mondtam:Uraim működne ,ha nem rongálta volna meg !
Úgy fogták le mert nekem akart jönni,nemértem miért pedig igazat mondtam.Rendőőőrt hívtak,kiderült már több esetben ugyanez módszerrel megrongált jegyautomatákat. Ráadásul ittasan-szóltam közbe!
Félmillios bírságot kapott ,mivel HUFja nincs igy sajnos lecsukták több évre.Én sajnálom őt ,azt nem tudom soha elfelejteni mikor megvédett egy alapos veréstől.