Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Fűnyírók, fűkaszák.
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
brsanya
Ez év ápilis 24.-én vásároltam egy benzinmotoros önjáró fűnyírot.
Az első 5 perces használat után agépet nem bírtam újra inditani kb. egy órán keresztül. Én úgy gondolom, hogy egy ilyen gépnél ez nem normális. Az újra inditással többszőr is probálkoztam, sikertelenül. Ezután felhívtam a Flag kft.t ahol közölték velem hogy ez egy típus hiba, jön a futár, elviszi a gépet és hibátlanul kapom vissza!
Nos, a gép azóta négyszer járta meg a szervízet ügyan ezzel a hibával. Telefonos érdeklődésemre, panaszomra, megnyugtató válaszokat nem kaptam, sőtt a második szervízes út útán a gép fűgyűjtöjét sem kaptam vissza, mire a válasz az volt hogy mit kezdenének ők egy fűgyűjtővel.
A szervizben arra hivatkoznak, hogy a gép nálluk hibátlanul müködik, igaz hogy füvet nem tudnak vele nyírni, mert az ott nincs!!! Sőt felhívták a figyelmem arra hogy ez a gép nagyüzemi használatra alkalmatlan. Kérdésemre hogy 250-300nm terület nagyüzemnek számit-e csak habogtak.
Ma vissza kaptam a gépet változatlan állapotban. Nem tudom kihez kellene fordulnom!!
Blade
(brsanya @ 2008.07.10, 21:19) *

Ma vissza kaptam a gépet változatlan állapotban. Nem tudom kihez kellene fordulnom!!

Javaslom hogy menj be az üzletbe és írd bele ugyanezt a vásárlók könyvébe. Tedd hozzá, hogy a sorozatos javítással jelentős kellemetlenséget okoztak neked, ráadásul a jelek szerint a gép konstrukció hibás, ezért elállsz a szerződéstől és kéred a vételár 8 napon belüli megtérítését. A gépet csak akkor add vissza, amikor a pénzt is a kezedbe nyomják... levásárlásra nem kötelezhetnek, és a számlán szereplő vételárat kell visszakapnod.
vargreta
Májusban vásároltam a Tesco-ban egy MTD 790-es fűkaszát. Az első használat egy hét múlva volt, megfelelő arányú benzin-olaj (40:1) keveréket töltöttem bele, egy óra vágás után leállt, többet nem is indult be. Visszavittük, ahol közölték velünk szakszervíz! Jegyzőkönyvet nem írtak, utólag tudom helytelenül. A márka szakszervíz megállapította, hogy a rossz keverési arány vagy tiszta benzin miatt besült a motor. Tudom, hogy nem volt rossz az arány, még van belőle. Újból visszaviszem a Tescoba, a Fogyasztóvédelmi Törvényekre hivatkozva és kérek jegyzőkönyvet. Amint minden dokumentumot megszerzek elküldöm a békéltető testületnek. Kérdésem: Jól járok-e el, ki fogja fizetni a márkafüggetlen bevizsgálást, mit tegyek, ha a Tesco megint leráz? Hogy tudnám bizonyítani, hogy jó volt a keverési arány, lehet, hogy a gép volt hibás.
Üdvözlettel, Gréta
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.