Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Nyugdíjas, diák kedvezmények
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vendéglátás / Idegenforgalom
kuki
sad.gif sad.gif
kuki
Egyik nap családommal elmentünk a gergelyiugornyai strandra.Megjegyzem hogy 46 éves vagyok de már nyugdijas,rendelkezem nyugdijas igazolvánnyal is.A PÉNZTÁRNÁL FELMUTATTAM DE A PÉNZTÁROS AZT KÖZÖLTE,HOGY CSAK 60 ÉV FELETT JÁR A NYUGDIJAS kedvezmény.Kérdem én akkor miért nem azt irják ki az ártájékoztatóra,hogy 60 év felett ennyi és ennyi a jegy????.Szerintem ez megtévesztő igy,azzal hogy én nem vagyok 60 éves attól én még nyugdijból élek!!!!
Blade
(kuki @ 2008.07.15, 16:20) *

Egyik nap családommal elmentünk a gergelyiugornyai strandra.Megjegyzem hogy 46 éves vagyok de már nyugdijas,rendelkezem nyugdijas igazolvánnyal is.A PÉNZTÁRNÁL FELMUTATTAM DE A PÉNZTÁROS AZT KÖZÖLTE,HOGY CSAK 60 ÉV FELETT JÁR A NYUGDIJAS kedvezmény.Kérdem én akkor miért nem azt irják ki az ártájékoztatóra,hogy 60 év felett ennyi és ennyi a jegy????.Szerintem ez megtévesztő igy,azzal hogy én nem vagyok 60 éves attól én még nyugdijból élek!!!!

Tudtommal minden kedvezmény az adott szolgáltató árkialakítása szerint jár, nincs semmiféle központi szabályozás, mint annak idejében a szocializmus idején volt. A szolgáltató ÁSZF-jében benne kell lennie a pontos meghatározásnak, nem lepődnék meg azon sem, ha a pénztáros tudta volna rosszul. Egyébként a "diák" illetve "gyermek" kedvezmények meghatározása még jobban eltérő szokott lenni: van ahol életkorhoz kötik (18 év alatt), de olyan is van, ahol van egy 130 cm-es kapu, ahol ha a gyerek átfér állva, akkor számít gyereknek. biggrin.gif
Én 34 éves vagyok, de van diákigazolványom, és nem lepődök meg, ha nem mindenütt fogadnak el tanulónak. Szívük joga meghatározni az árazási feltételeiket.
minnie
Mi is hasonlóan jártunk a férjemmel a nagykátai strandon. 3 alkalommal beléptünk levelezős diákigazolványunkkal, negyedik alkalommal pedig közölték, h csak "nappalis" diákot fogadnak el, pedig az árjegyzéken a diákig. használatának korlátozására semmi sem utalt. Ebben az esetbenvisszakérhetem az árkülönbözetet fogyasztói megtévesztés címén?
kuki
Szerintem visszakérhetnéd,de ugyis kimagyarázzák ,hogy nehogy Te járj jól!
Sentox
A következő helyzettel kapcsolatban szeretnék érdeklődni.

Minap a kiskunhalasi "Szuperburger"-ben Gyros tál-at vásároltam, ekkor külön megjegyezvén, hogy a diákkedvezményt is szeretném igénybe venni. Ennek létéről egyébként a helység előtt elhelyezett "Diákkedvezmény 20%" feliratú tábla értesíti a vendégeket.

A csalódás fizetéskor ért, mikor is a kedvezmény igénybevételéhez kérték a diákigazolványomat, mely éppen nem volt nálam.
Ennek oka, hogy eddigi vásárlásokkor erre nem volt szükség ugyan ilyen(=diákkedvezményes vásárlás) feltételek mellett.

A kérdéseim a következők:

Abban az esetben, ha a kedvezményt ismertető felületen nem szerepelnek a kedvezmény igénybevételének feltételei, azaz elviekben ezek száma nulla, kérhetnek-e mégis diákigazolványt?

Válaszaitokat előre is köszönöm!
Mozigépész
Nos, mivel a mai világban bárki lehet diák, nem gondolod, hogy jogosan kérik el? Mivel bizonyítanád, hogy diák vagy?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.