Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Javíthatatlan Készülék, Garancia Lejárata Után
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
blackj
Vásároltam egy mobilklímát tavaly, és idén újra elkezdtem használni. Sajnos 3 nappal a garanciális dőn túl elromlott. Telefonáltam a boltba és megadták a szervíz címét. Felhívtam őket és közöltem velük, hogy elvittem szerelőhöz aki azt állapíttota meg, hogy nem javítható mert fődarabhibás. Mondták semmi gond vigyem el a szerelő szakvéleményét, ők is megnézik majd. Ha ténylegesen nem javítható akkor egyeztetnek a gyártóval.
Azt szeretném kérdezni, hogy mire számíthatok ilyen esetben.

Köszönöm
Blade
(blackj @ 2008.07.16, 08:22) *

Vásároltam egy mobilklímát tavaly, és idén újra elkezdtem használni. Sajnos 3 nappal a garanciális dőn túl elromlott. Telefonáltam a boltba és megadták a szervíz címét. Felhívtam őket és közöltem velük, hogy elvittem szerelőhöz aki azt állapíttota meg, hogy nem javítható mert fődarabhibás. Mondták semmi gond vigyem el a szerelő szakvéleményét, ők is megnézik majd. Ha ténylegesen nem javítható akkor egyeztetnek a gyártóval.
Azt szeretném kérdezni, hogy mire számíthatok ilyen esetben.

A kérdés, hogy mi a hiba oka. Ugyanis szavatosság 2 évig van a készülékre, ha a garancia csak egy év is. Amennyiben elismerik, hogy a hiba oka már a vásárláskor megvolt (rossz minősígű anyag, nem megfelelő összeszerelés vagy alkatrész), akkor ez alapján követelheted az ingyenes javítását vagy kicserélését.
Ha ők ezt nem ismerik el (véletlenül, mert nem ismerik a jogot... blush.gif ), akkor neked kell bizonyítani ugyanezt, ami eléggé veszett fejsze nyele.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.