Többszöri újraindulás, majd ezen kikapcsolása után fagyás miatt, leteszteltem a gépemet, majd memóriahibákat találva, ezen hibajelenséggel, és indulási problémákkal (POST alatt sem volt VGA jel), szervízbe vittem, hogy vizsgálják be a konfigurációt, és a garos, nem garos, de hibás elketrészeket javítsák/cseréljék. A szervízben a gép tökéletesen működött, minden teszten hiba nélkül átment. 4 napot terhelték, majd miután hazavittem, minden változatlan volt. Ekkor azonnal visszavittem, ahol újra tökéletesen futott minden, és kérésemre előttem futtattak le egy prime95 torture tesztet.
Egyértelművé vált, hogy nálam vannak a gondok, és további beszélgetésünk folyamán kiderült, hogy másnál is voltak/vannak ilyen gondok. A UPC kábel, mind a tv tunerbe menő koax, mind a LANba menő UTP ráz, és az így gépbe jutó tüskék okozzák a memóriahibákat, így fagyásokat/újraindulásokat, több esetben ram chip hibákat.
Kötelezhető-e a szolgáltató a hiba kivizsgálására, iletve megszüntetésére, vagy nekem kell gondoskodnom a túlfeszültség elleni védelemről több ezer forintért?