Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Webshop Nem Szallit
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > E-Kereskedelem
asdmanX
sziasztok
vasaroltam egy webshopon egy, az ertekehez kepest nagyon olcso termeket.
kitoltotem az urlapot, amelyen szallitas datuma mezobe megadtam egy ket nappal kesobbi datumot, pl 18.-at

17.-n amikor bekapcsoltam a telefonomat, 18 nemfogadott hivasom volt a webshoptol.

18.-n vartam a termeket, de nem erkezett meg. kerdesemre, hogy mi tortent, azt mondtak, hogy mivel nem tudtak elerni telefonon, kapok egy utalvanyt egy szolgaltatasukra.

mivel nekem a szolgaltatasukra nincs szuksegem, csak a termekre amit vasaroltam, a szolgaltatast nem fogadtam el. azota nem jelentkeztek, es e-mailemre sem valaszoltak

nemzetkozi ceg, magyar szekhellyel es adoszammal rendelkezo kirendeltsegerol van szo.

hasznos tippek es tanacsokat varok.
nekem a termekre van szuksegem, azon az aron amiert megrendeltem.
Mozigépész
(asdmanX @ 2008.07.22, 21:09) *

sziasztok
vasaroltam egy webshopon egy, az ertekehez kepest nagyon olcso termeket.
kitoltotem az urlapot, amelyen szallitas datuma mezobe megadtam egy ket nappal kesobbi datumot, pl 18.-at

17.-n amikor bekapcsoltam a telefonomat, 18 nemfogadott hivasom volt a webshoptol.

18.-n vartam a termeket, de nem erkezett meg. kerdesemre, hogy mi tortent, azt mondtak, hogy mivel nem tudtak elerni telefonon, kapok egy utalvanyt egy szolgaltatasukra.

mivel nekem a szolgaltatasukra nincs szuksegem, csak a termekre amit vasaroltam, a szolgaltatast nem fogadtam el. azota nem jelentkeztek, es e-mailemre sem valaszoltak

nemzetkozi ceg, magyar szekhellyel es adoszammal rendelkezo kirendeltsegerol van szo.

hasznos tippek es tanacsokat varok.
nekem a termekre van szuksegem, azon az aron amiert megrendeltem.

Ezek után szerinted mi lesz ha meg is kapod az árút? Ha baj van milyen lesz a segítségük? Ilyen hozzá állással már előre látható a baj, szerintem. Én a helyedben hagynám a céget!
asdmanX
(Mozigépész @ 2008.07.24, 16:27) *

Ezek után szerinted mi lesz ha meg is kapod az árút? Ha baj van milyen lesz a segítségük? Ilyen hozzá állással már előre látható a baj, szerintem. Én a helyedben hagynám a céget!

egyetlen celom van. megkapni az arut. ha nem, perelek! mar csak peldamutataskent is. szerintem megtehetem. ebben vartam erositest innen is.
lazurdeak
(asdmanX @ 2008.07.26, 09:39) *

(Mozigépész @ 2008.07.24, 16:27) *

egyetlen celom van. megkapni az arut. ha nem, perelek! mar csak peldamutataskent is. szerintem megtehetem. ebben vartam erositest innen is.

Hát ez nem olyan egyszerű: mit fogsz követelni a perben?

1. Arra még bíróság sem tudja kötelezni a céget, hogy átadják Neked az árut, ha valamiért nem akarják.

2. Kártérítést követelhetsz, erre kb. akkor van esélyed, ha a következők mindegyike fennáll:
A.
- Szerződés jött létre köztetek, azaz a megrendelést visszaigazolták. (Az nem elég, hogy megrendelsz valamit, ez még nem kötelezi őket semmire, a szerződés akkor jön létre, ha ők is elfogadják.)
- A nem teljesítésükből károd származott és ezt tudod bizonyítani.
- A károd és a nem teljesítés között ok-okozati kapcsolatot tudsz bizonyítani (ha ők szállítottak volna, nem következik be a kár).
- Előre látható volt, hogy a nem teljesítésük kárt okoz.
vagy:
B.
- Szerződés jött létre köztetek, azaz a megrendelést visszaigazolták.
- A szerződés szerint kötbért kell fizetniük, ha nem teljesítenek.

Neked kell mérlegelned, hogy ezek alapján mit tudsz követelni egy perben, de az a gyanúm, hogy semmit. Ha másként gondolod, beszélj jogásszal, kíváncsi vagyok az eredményre.

arwena
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. smile.gif

Leadtam egy megrendelést egy webshopban, melyet pár perccel később visszaigazoltak. A visszaigazolásban azt írták, hogy a megrendelés ellenértékét utaljam át, és 2-7 napon belül szállítják a terméket. Az átutalás sikeres volt. Ez volt 3 hete.

A terméket azóta sem szállították ki, a honlapon szereplő e-mail címre küldött levélre nem válaszolnak, a telefont nem veszik fel, ha többször hívom, kikapcsolják.

Mit tehetek, hogy visszaadják a pénzem?

Köszönöm a segítséget!
Mozigépész
Tértivevényes levélben felszólítani a céget a pénz visszafizetésére, és a rendeléstől való elállásról.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.