Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
T-online Szolgáltat, Mi Nem Kértük
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
Asan6000
Üdv!

Ma reggel a postaládában találkoztunk egy eddig nem kapott számlával, T-Online - töl, ami az állítólagos ASDL internet szolgáltatásért kér 8000 forint körüli összeget. Nekünk kábeles előfizetésünk van, Deltacom, amivel alapvetően elégedettek vagyunk, na, szóval ennek a számlának (az ASDL szolgáltatásnak) semmi keresnivalója itt. Régebben szüleim állítólag telefonon beszéltek a T-Online - al, ami odáig jutott, hogy állítólag (Én nem tudom, mik történtek pontosan, mivel nem tartózkodtam itt) szerelők kijöttek volna beszerelni az ASDL - re kapcsolódáshoz szükséges eszközöket, viszont írásos szerződéskötés nem történt, a szerelők se jöttek ki sohasem. A számlán még az is áll, hogy szerintük egy éves hűségszerződést is kötöttünk velük.

Na már most kérem segítségeteket, hogyan lehetne ezekkel "szakszerűen", lehetőleg pénztárcakímélő mód elbánni? Megtehetjük, hogy (többek között) nem fizetünk, aztán majdcsak kikapcsolják a nemlétező szolgáltatásuk?
Blade
(Asan6000 @ 2008.07.28, 11:49) *

Ma reggel a postaládában találkoztunk egy eddig nem kapott számlával, T-Online - töl, ami az állítólagos ASDL internet szolgáltatásért kér 8000 forint körüli összeget....

Nagyon függ a válasz attól, hogy ténylegesen mi is történt.
Ugyanis szerződést kötni lehet telefonon is, de ennek vannak szabályai (pl. ha jól emlékszem 8 napon belül részletes feltételeket kell küldeniük, illetve valahány napig el lehet állni a szerződéstől...)
Az, hogy a szolgáltatást nem szerelté be, az nem feltétlenül mentesít a szerződés hatályától! Még külön szívás is lehet, ha mondjuk az van a szerződésben, hogy ha akadályozod a létesítést, akkor a szolgáltató egy összegben azonnal kiszámlázhatja a teljes hűzégidőre az előfizetési díjat!
Egyébként még nem hallottam, hogy a matáv is használná ezt az erősen tisztességtelen gyakorlatot, de ha róluk van szó bármit el tudok képzelni... ph34r.gif
(Azt nem tudom, melyik parlament engedélyezhetett egy ennyire kihasználható törvényt...)
Asan6000
Köszi a gyors választ.

Utánajártam a dolognak:
http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/menu/jogszab...otti%5B1%5D.pdf

Ebben írják, hogy kell lennie írásos tájékoztatónak, ha nincs, még három hónapig elállhatunk a szerződéstől. Azok a szemetek (már bocsánat) meg pont kihozták, hogy az első számlát csak kb. négy hónappal az után a valamilyen telefonos affér után küldik (szüleim szerint állítólag márciusban történt).

Azóta telefonon kerestük őket, de átirányítottak egy drótlevélcímre, hogy oda adjuk fel a számlával kapcsolatos panaszunkat. Ez hétfő délután esett meg, azóta nincs válasz.

Ők amúgy mivel tudják igazolni, hogy mi megkötöttük azt a szerződést? (Ha van, a hangfelvételre magam is kíváncsi volnék)

Ha már más lehetőség nincs, megtehetjük, hogy tojunk a fejükre, aztán tegyenek feketelistára, ha úgy tetszik nekik? (Ilyenektől fix, hogy soha semmit nem veszünk igénybe ezután) Nincs százerer forintunk (majd annyi lenne az egy év, ha behajtanák) egy ilyen baromságra.
Blade
(Asan6000 @ 2008.07.30, 16:01) *

Ebben írják, hogy kell lennie írásos tájékoztatónak, ha nincs, még három hónapig elállhatunk a szerződéstől. Azok a szemetek (már bocsánat) meg pont kihozták, hogy az első számlát csak kb. négy hónappal az után a valamilyen telefonos affér után küldik (szüleim szerint állítólag márciusban történt).

Azóta telefonon kerestük őket, de átirányítottak egy drótlevélcímre, hogy oda adjuk fel a számlával kapcsolatos panaszunkat. Ez hétfő délután esett meg, azóta nincs válasz.

Gratulálok a kedves Matávnak, így kell ezt csinálni... alien.gif
Tökéletesen használták ki a sz*r jogszabályokat: megkötöttek egy szerződést, amit abszolut nem akartatok, kivárták vele az utolsó elállási határidőt is, nehogy meggondoljátok, aztán szóba se állnak veletek csak küldik a fizetési felszólításokat. blush.gif
Hibátlan átverés, sokat tanulhattak a konkurrens Inviteltől... naughty.gif
Szerintem írd meg a sztorit az index.hu -n a tékozló homár fórumnak... más tanácsot nem tudok adni. sad.gif
Asan6000
Na, azóta már el lett küldve két levél, meg kétszer hívtuk őket telefonon (Az ügyintézőig elpötyögni vagy negyed óra csak a géphangrengetegben), utóbbin állandóan a levélcímet szajkózzák, meg hogy igen, igen, három nap, és megnézik, aztán harminc nap alatt majd elbírálják. Visszaigazoláskéréssel küldtük a leveleket, az eredmény: 10 napja ki se nyitották.

Ennek még a végén az lesz az eredménye, hogy a szüleim lemondják a Deltanetes előfizetést (Akik már évek óta egész korrektül szolgáltatnak hűségnyilatkozat nélkül), mivel erre együtt nem lesz pénzünk. Ja, és ahogy a másik topikban látom, ha úgy adódna, ennek köszönhetően még a telefonvonalat se mondhatnánk le, ha nem akarunk még egy adag számlát a nyakunkba. Kiváló.
Blade
(Asan6000 @ 2008.08.06, 21:22) *

Na, azóta már el lett küldve két levél, meg kétszer hívtuk őket telefonon (Az ügyintézőig elpötyögni vagy negyed óra csak a géphangrengetegben), utóbbin állandóan a levélcímet szajkózzák, meg hogy igen, igen, három nap, és megnézik, aztán harminc nap alatt majd elbírálják. Visszaigazoláskéréssel küldtük a leveleket, az eredmény: 10 napja ki se nyitották.

Egyébként nyilvánvaló, hogy ügyintézést - ha a te érdekedről van szó, nem az övékről - csak és kizárólak személyesen lehet effektíven bonyolítani. Ez egyébként minden szolgáltatóra és szolgáltatásra, valamint a hivatalokra általánosan igaz. Némi "hozomány" az elmúlt ötven évből...
Azt hiszem a sztorid megérne egy postot a Tékozló Homárba az index.hu-n...
jenei6677
Mi lakást cseréltünk és telefonon az előző lakó bejelentette, hogy szeretnénk az internet szolgálatást átvállalni. Felvették a férjem nevét úgy - hogy nem is beszéltünk velük - és letették a telefont. Másnap érkezett két szerelő a lakásba és közölték, hogy az internet szolgálatatás a mai naptól megszűntetésre került és ezért az internet modemet elvitték. Ez volt május 28-án. Május 31-én költöztünk és nem volt soha internet szolgálatatásunk. Sem szóbeli sem írásbeli szerződést a T-Online-nal soha nem kötöttünk, de szerintük szolgálatatás volt és a számlákat is küldték.

Nagy nehezen 5 hónap levelezgetés után a számlákat törölték és elismerték, hogy nincsen szolgálatatás ellehetetlenülés miatt. Azonban múlt hónapban küldtek egy számlát, hogy szerződésszegést követtem el, hogy hűségidőn belül felmondásra került az internet szolgáltatás.
Az ellehetetlenülés okát abban állapították meg, hogy a lakás előző tulajdonosa a kábeltévé szolgálatatást költözés miatt lemondta és ezért ők az internetszolgáltatást is kikötötték.
A csúcs az egészben az, hogy szerződésszegés miatt (nem is volt soha semmilyen szerződésünk) fizetnek kellene nekik 15000 Ft-ot. Hát nem vagyok ezt hajlandó kifizetni.

Minden ügyintéző arra hivatkozik, hogy a telefonos bejelentés szerződésnek minősül, még akkor is, ha csak szándékot jelez. Ráadásul szerintük nem kötelességük tájékoztatni telefonon maguktól semmiről, hanem simán átírják az előfizető nevét és innentől kezdve minden számlát az ő nevére állítanak ki.

Most ott tartunk, hogy a legutolsó számlareklamációm kivizsgálására várok és ha csekket küldenek megint, akkor kezdődik az újabb kanyar, mert természetesen azt sem leszek hajlandó kifizetni. Előbb utóbb a bíróságon kötünk ki.

jenei6677
Mi lakást cseréltünk és telefonon az előző lakó bejelentette, hogy szeretnénk az internet szolgálatást átvállalni. Felvették a férjem nevét úgy - hogy nem is beszéltünk velük - és letették a telefont. Másnap érkezett két szerelő a lakásba és közölték, hogy az internet szolgálatatás a mai naptól megszűntetésre került és ezért az internet modemet elvitték. Ez volt május 28-án. Május 31-én költöztünk és nem volt soha internet szolgálatatásunk. Sem szóbeli sem írásbeli szerződést a T-Online-nal soha nem kötöttünk, de szerintük szolgálatatás volt és a számlákat is küldték.

Nagy nehezen 5 hónap levelezgetés után a számlákat törölték és elismerték, hogy nincsen szolgálatatás ellehetetlenülés miatt. Azonban múlt hónapban küldtek egy számlát, hogy szerződésszegést követtem el, hogy hűségidőn belül felmondásra került az internet szolgáltatás.
Az ellehetetlenülés okát abban állapították meg, hogy a lakás előző tulajdonosa a kábeltévé szolgálatatást költözés miatt lemondta és ezért ők az internetszolgáltatást is kikötötték.
A csúcs az egészben az, hogy szerződésszegés miatt (nem is volt soha semmilyen szerződésünk) fizetnek kellene nekik 15000 Ft-ot. Hát nem vagyok ezt hajlandó kifizetni.

Minden ügyintéző arra hivatkozik, hogy a telefonos bejelentés szerződésnek minősül, még akkor is, ha csak szándékot jelez. Ráadásul szerintük nem kötelességük tájékoztatni telefonon maguktól semmiről, hanem simán átírják az előfizető nevét és innentől kezdve minden számlát az ő nevére állítanak ki.

Most ott tartunk, hogy a legutolsó számlareklamációm kivizsgálására várok és ha csekket küldenek megint, akkor kezdődik az újabb kanyar, mert természetesen azt sem leszek hajlandó kifizetni. Előbb utóbb a bíróságon kötünk ki.

lazurdeak
(jenei6677 @ 2008.10.28, 13:10) *

Elvben ha ti nem kaptatok internet szolgáltatást a szolgáltató hibájából, akkor semmiféle követelésük nem jogos. Vita esetén nekik kellene bizonyítani, hogy szerződés jött létre és ez alapján ők szolgáltattak, amely alapján jogos a követelésük. (Egyébként nem igaz, hogy semmiről nem kötelesek tájékoztatni, a szerződéses feltételekkel meg kell ismertetni a másik felet.)

A gyakorlatban nagyon pofátlanok tudnak lenni, és nehéz az igazadat érvényesíteni. Viszont azt írtad, hogy a számlákat törölték. Ha tudod igazolni, hogy elismerték, követelésük nem jogos, akkor semmi baj, küldd el nekik a levelük másolatát. Ha ezek az ügyintézések telefonon mentek, az gáz. Írj nekik tértivevényes levelet vagy faxot, amiben pontosan leírod a történteket és azt, hogy miért nem tartod jogosnak a követelést.

Ha megnuygtatóan rendezik az ügyet, feltétlenül róla írásos megerősítést, ezt tedd el a fiókba. (Ha gondolod, kezdd el követelni rajtuk az eddig felmerült levelezési stb. költségeidet. Esetleg ha igazán szmtelen vagy, próbálj kártérítést követelni azért, amiért a megrendelt internet szolgáltatást saját hibájukból nem teljesítették) Ha nem, akkor fordulhatsz az NHH-hoz (ww.nhh.hu), elvileg ott feljelentést is tehetsz. Próbálkozhatsz a fogyasztóvédelemnél is (www.nfh.hu), de őket kevésbé javaslom.

Végső esetben valóban a bíróságon köthettek ki, de ehhez nekik kell a pert kezdeményezniük. Akkor már érdemes ügyvédet bevonni, de nem hizem, hogy odáig elmennének.
jenei6677
[quote name='lazurdeak' date='2008.10.31, 07:07' post='33198']
[quote name='jenei6677' post='33171' date='2008.10.28, 13:10']
Tegnap érkezett egy nullás számla, amely 21.312 Ft törléséről szól. Sem egy levél, sem egy indoklás. Fogalmam sincs, hogy ez az összeg mi, mert a szerződésbontási díj 15.000 Ft lett volna.
Őszintén szólva nem is nagyon érdekel, hogy mit töröltek. Elrakom a többihez.
Viszont érdekes az, hogy sem egy határozatot sem egy szót sem írtak.
a számlarészletezés az alábbi. Számlareklamáció miatt töröltek 17321 Ft tartozást és a többi a kamat.
Milyen tartozás? Minek a kamata? Fogalmam sincs.
Egyenlőre itt tartunk.
Mozigépész
Ezt most ugye nem mondod komolyan? Ki küldték a törlést te meg még kukacoskodsz?
15 000-ból lett szerintük 17321.-, a kamat meg azokra az időkre amikor nem is volt semmi, és ezt most ezzel el is ismerték, de ezt te is tudhatod!
Nem értem mit nem értesz ezen....
Vagy azt várod, hogy kapsz egy levelet a bocsánatkérésükkel? Na arra várhatsz!
lazurdeak
[quote name='jenei6677' date='2008.10.31, 11:45' post='33202']
[quote name='lazurdeak' date='2008.10.31, 07:07' post='33198']
[quote name='jenei6677' post='33171' date='2008.10.28, 13:10']
Tegnap érkezett egy nullás számla, amely 21.312 Ft törléséről szól. Sem egy levél, sem egy indoklás. Fogalmam sincs, hogy ez az összeg mi, mert a szerződésbontási díj 15.000 Ft lett volna.
Őszintén szólva nem is nagyon érdekel, hogy mit töröltek. Elrakom a többihez.
Viszont érdekes az, hogy sem egy határozatot sem egy szót sem írtak.
a számlarészletezés az alábbi. Számlareklamáció miatt töröltek 17321 Ft tartozást és a többi a kamat.
Milyen tartozás? Minek a kamata? Fogalmam sincs.
Egyenlőre itt tartunk.
[/quote]

A biztonság kedvéért írnék egy tértivevényes levelet vagy faxot, mellékelve a korábbi levelemet és az ő nullás számlájukat. A levél tartalma: kedves küldeményüket úgy értelmezem, hogy korábbi követelésüket törölték és további követelésük nincs velem szemben. Amennyiben nem ez a helyzet, azt kézhezvételtől számított 8 munkanapon belül legyenek kedvesek közölni.

Esetleg azt is megjegyezném, hogy a számlát kísérő levél, amelyben elnézést kértek az okozott kellemetlenségekért sajnos nem érkezett meg, kérem azt alábbi címemre megküldeni...
King of Shadows
(Asan6000 @ 2008.07.28, 10:49) *

Üdv!

Ma reggel a postaládában találkoztunk egy eddig nem kapott számlával, T-Online - töl, ami az állítólagos ASDL internet szolgáltatásért kér 8000 forint körüli összeget. Nekünk kábeles előfizetésünk van, Deltacom, amivel alapvetően elégedettek vagyunk, na, szóval ennek a számlának (az ASDL szolgáltatásnak) semmi keresnivalója itt. Régebben szüleim állítólag telefonon beszéltek a T-Online - al, ami odáig jutott, hogy állítólag (Én nem tudom, mik történtek pontosan, mivel nem tartózkodtam itt) szerelők kijöttek volna beszerelni az ASDL - re kapcsolódáshoz szükséges eszközöket, viszont írásos szerződéskötés nem történt, a szerelők se jöttek ki sohasem. A számlán még az is áll, hogy szerintük egy éves hűségszerződést is kötöttünk velük.

Na már most kérem segítségeteket, hogyan lehetne ezekkel "szakszerűen", lehetőleg pénztárcakímélő mód elbánni? Megtehetjük, hogy (többek között) nem fizetünk, aztán majdcsak kikapcsolják a nemlétező szolgáltatásuk?

Üdvözlök mindenkit!
Velem is hasonlót csinál a T-Home. crybaby.gif Megrendeltem az ADSL internetjüket 2007 szeptember "valamikor"(a napot nem tudom fejből),azt visszaigazolták aztán nem jelentkeztek többet.
2008 OKTÓBERBEN jött az első számla,hogy Ők bekötötték amit megrendeltem.Amikor reklamáltam azt mondták,hogy van adatforgalom tehát használom a szolgáltatást,úgyhogy fizessem ki a számlákat.
De!!!1:Nekem Voda-mobilnetem van és itt nincs SEMMILYEN ADSL kábel és modem.Akkor,hogy lehet adatforgalmam? unsure.gif
2:Október óta egy fillért sem fizettem a nemlétező szolgáltatásért és nem küldtek felszólítást,hogy ki fogják kapcsolni az internetet,vagy ilyesmi és a késedelmi kamat is 0Ft( rolleyes.gif )
3:1 év hűségidőt is kaptam tőlük ajándékba,tehát nem is mondhatom le csak úgy azt,amit nem is szolgáltatnak(meg ha lemondásnál visszakérnék az át sem adott modemet,az egy külön téma lenne bangin.gif ).
Fruccka
(King of Shadows @ 2009.01.22, 16:27) *

(Asan6000 @ 2008.07.28, 10:49) *

Üdv!

Üdv Drága!

Azért csak figyelj oda!
Engem az zavarna h. "van adatforgalom"... blink.gif
pussza :manó... biggrin.gif

Üdvözlök mindenkit!
Velem is hasonlót csinál a T-Home. crybaby.gif Megrendeltem az ADSL internetjüket 2007 szeptember "valamikor"(a napot nem tudom fejből),azt visszaigazolták aztán nem jelentkeztek többet.
2008 OKTÓBERBEN jött az első számla,hogy Ők bekötötték amit megrendeltem.Amikor reklamáltam azt mondták,hogy van adatforgalom tehát használom a szolgáltatást,úgyhogy fizessem ki a számlákat.
De!!!1:Nekem Voda-mobilnetem van és itt nincs SEMMILYEN ADSL kábel és modem.Akkor,hogy lehet adatforgalmam? unsure.gif
2:Október óta egy fillért sem fizettem a nemlétező szolgáltatásért és nem küldtek felszólítást,hogy ki fogják kapcsolni az internetet,vagy ilyesmi és a késedelmi kamat is 0Ft( rolleyes.gif )
3:1 év hűségidőt is kaptam tőlük ajándékba,tehát nem is mondhatom le csak úgy azt,amit nem is szolgáltatnak(meg ha lemondásnál visszakérnék az át sem adott modemet,az egy külön téma lenne bangin.gif ).

King of Shadows
[quote name='King of Shadows' date='2009.01.22, 17:27' post='34083']

Na! Csak rájöttek, hogy tévednek. Töröltek is minden kiszámlázott tételt! clap2.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.