Többféle Candy berendezést vásároltam a Free-Trade 2000 Kft-nél a Candyplaza WEB áruházban. A szállítás e hónap 8-án volt. Sokkal nagyobb volt az elvárásom a márkával szemben, mint amit sajnos kaptam. A főzőlapot és a sütőt be is kellett jelentenem szervizre, mert hibásak. A főzőlapon billegnek az edények, a sütőben nem működik a grill és a program sem tökéletes rajta. Sajnos nem világosítottak föl az elállás jogáról, mert abban a pillanatban visszaküldtem volna a berendezést. Vagy a WEB lapjukon leírt alábbi információból tudni kellett volna?
Candyplaza WEB lapján szereplő információ (megjegyzés: nekem kellene utánanézni, hogy mit takar a 17/1999 kormányrendelet?):
Idézem:
-----------------------------------------------------------------------------------
„Garanciát adunk minden termékre az átadástól számított 12 hónapig -
kivéve ha a gyártó ennél hosszabb idejű garanciával hozza forgalomba
termékét Magyarországon.
Alkatrészek esetében a számla egyben jótállási jegyként is szolgál,
külön jótállási jegyet nem adunk. Minden hardver termék mellé
a gyártó/nagykereskedő által biztosított termékinformációs
anyagot szállítjuk.
Cseregarancia:
Hardverek esetén csak a sérülésmentes, tartozékokkal együtt,
hiánytalanul eredeti dobozban visszaküldött termékekre
érvényes.
Szoftvereknél csak az adathordozókra (CD, floppy lemez)
biztosítunk cseregaranciát, amennyiben azok nem olvashatók.
Ebben az esetben elégséges csak az adathordozót visszaküldeni.
Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a
117/1991. (IX.10.) sz. Kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.
Elállás joga
Megrendelése során Ön élhet a 17/1999. Kormányrendeletben
részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával. Felvilágosítás,
speciális kérés és esetleges probléma esetén kérjük, keresse meg
Vevőszolgálatunkat az info@candyplaza.hu címen.
Idézet vége
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A megrendelésemnél is a visszaigazolásban csak az alábbi információt kaptam:
Idézem:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Subject: [7241] Webáruház megrendelés - www.candyplaza.hu
CandyPlaza
Megrendelés száma: 7241
Megrendelési információk:
http://www.candyplaza.hu/account_history_i...p?order_id=7241Megrendelés dátuma: 2008 July 03, Thursday
Termékek: …………………..(itt szerepel a berendezések felsorolása és az áraik)
Idézet vége
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ezek után a kérdésem az lenne, hogy élhetek-e azzal a jogommal, hogy nem kaptam írásos információt és 3 hónapon belül visszaszállíthatom a berendezést (igaz a csomagolás már nincs meg).
Egyébként felhívtam a kereskedőt és mondtam nekik, hogy hibásak a készülékek, azt mondták, hogy hívjam fel a Hoower Márkaszervizt. Most olvasom egyébként Önöknél, hogy ezt is a kereskedőnek kellene intézni. Egyébként a szervizbe bejelentettem egy hete és még azóta vissza sem hívtak időpont egyeztetésre. Most már semmilyen bizodalmam nincs a sütőhöz (FNP 827X típus), úgy érzem kidobtam 100.000,- Ft feletti összeget. Mit tudok tenni, hogy kicseréljék más típusra, vagy visszakapjam a pénzemet? A meghibásodás miatt kérhetem a cserét? A főzőlap reklamációnál (PG640/1 SQX típus) hitetlenek voltak, de megígérték, hogy kapok másik edénytartót, amin nem fog billegni az edény.
Mások okulására leírom egyébként, hogy a mosogatógépben (CDF 735X típus) nem állnak meg stabilan a tányérok, a mosógépemnél (AQ 1000 MET típus) pedig amikor az öblítőt öntöm a tartályba a mellette lévő résen mindig kicsorog a gép elejére. Ez utóbbi két gép a leírt apróbb bosszúságok és kezdeti nehézségek ellenére úgy néz ki, hogy legalábbis eddig szépen mos, illetve mosogat.
Egyébként még egy problémám van az összes berendezéssel kapcsolatban. A magyar nyelvű használati utasítás mellet semmilyen műszaki leírás, adatlap nincs, az elektromos szerelő is kérte ezeket az adatokat a vezeték terhelhetősége miatt. Ezeket nem kellene szolgáltatni? Akkor honnan tudjam, hogy az adott berendezésnek mit kell tudni?
Kérem szíves segítségüket, hogy most mit kell tennem, mit tehetek egyáltalán, kihez fordulhatok a problémámmal.
Köszönettel és szívélyes üdvözlettel