Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Kartago Tours
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vendéglátás / Idegenforgalom
becsaptak
Egyiptomi hajóútra mentem a Kartagu tours-szal. A katalógusban az szerepelt, hogy minimum 8 fő esetén idnul a csoport. A honlapon már hetekkel korábban olvasható volt, hogy minden hely elkelt. Nagy volt a megdöbbenésem, amikor késő este a buszon, útban a szálloda felé közölte a helyi magyar nyelvű képviselő, hogy a csoport összesen 2 főből áll (a 16 éves lányomból és belőlet). Ebből következően nem jár magyar nyelvű idegenvezető. Választhatok angolul, vagy németül szeretném hallani a sok-sok információt. Az angolt válsztottam, mert ugyan én nem tudok egy kukkot sem, de a gyerek angol kéttnanyelvűbe jár. Az nap ugyan a program szerint járt volna a vacsora és all inclusive ellátást fizettem, de egy falat ételt és egy korty italt sem kaptunk (a csapvizet még fogmosáshoz sem ajánlják). Másnap a buszos transzfer alatt ékes cseh nyelven clap2.gif megkaptunk minden fontos információt az úttal kapcsolatban - mire kell vigyázni, milyen programok ill. fakultatív programok és mennyiért várnak ránk - az egész út alatt soha többet senkitől nem kaptunk ilyen jellegű tájékoztatást. Szerencsére kinyomtattam a teljes programot, így mindíg képben voltam. Azután úgy tűnt, hogy nem lesz gond, mert egy angolug kitűnően beszélű arab idegenvezető két napon keresztül gírdírozott. Ő mondta angolul, a gyerek fordított. Kicsit döcögött a dolog, de működött, ő legalább mindig ott volt velünk a helyszínen. A harmadik napon utánunk küldtek egy magyar nyelvű "idegenvezetőt". Az út folyamán több alkalommal megtette azt, hogy előző este, vagy útban az adott látványosság felé elmondta, hogy majd mit fogunk látni, és ezzel letudta az idegenvezetést. (Talán a belépője árát akarta így megspórolni.) De az is előfordult, hogy egész nap egy arab sofőr szállított egyik helyről a másikra, még a belépőt is nekem kellett kifizetni, és idegenvezetés még a "szokott" sem volt. A fakultatív programokért sem mindíg annyit fizettem, amennyi az előzetes tájékoztatóban szerepelt, és természetesen nem kaptam róla átvételi elismervényt. Ezért a körút utolsó napján aláirattatam egy cetlit az átvett összegekről. De arra már nem maradt idő, hogy jegyzőkönyvet írjunk. Azt tudtam, hogy itthon csak akkor reklamálhatok, ha jegyzőkönyvet vetetek fel. Gondoltam van még időm, hisz az utolsó két nap a tengerparti pihenésé. Folyamatosan probáltam az idegenvezetővel, telepített helyi képviselővel aláiratni az általam 4 oldalon leírt panaszáradatot, de szabályosan bujkáltak előlem. "Természetesen" a szállodában nem volt magyar nyelvű képviselő. Többször telefonáltam, még a budapesti irodát is felhívtam elkeseredésemben. ( Jó magas lett a telefonszámlám) Ott azt mondták, hogy feltétlenül irassam alá valakivel, mert az utasok olyan galádok, hogy minden féle kitalált dolgokkal zaklatják őket a hazaérkezésük után. Szerencsére a repülőtéren már nem tudtak kitérni előlem, pedig nagyon igyekeztek, és szereztem egy aláírást tongue.gif . Itthon személyesen vittem el a panaszomat az utazási irodába, ahol egy jogász át is vette azzal, hogy 30 nap alatt majd kivizsgálják. De sokat ne várjak a dologtól, mert a fakultatív programokért nem vállalják a felelősséget, hiszen a partnercégük szervezi. Amit máig nem értek, hiszen én a Kartagoval kötöttem szerződést, és az ő idegenvezetőjük vette át az érte járó díjat, és neki kellett volna ezeket a programokat is megcsinálnia. A telefonszámlámhoz sincs semmi közük, miért telefonálgattam annyit? Az elmaradt étkezés pedig az én bajom, mert a konyha már bezárt, amikorra a szállodába értünk, arról ők nem tehetnek. Kifizettem egy kisebb vagyonat ezért az útért, és gyakorlatilag egy csomó idegeskedésen kívül mást nem nyújtott az iroda. Lassan lejár a 30 nap. Még nem kaptam választ a panaszomra. Tudja valaki, hogy van e egyáltán bármi féle esélyem az irodával szemben?
Minden esetre, ha valaki nem akarja végig idegeskedni a nyaralását keressen másik utazási irodát!
A Kartago tours egyszeri utasa (mert többször még véletlenül sem megyek velük sehová!)
Mozigépész
Szerintem beszélj egy ügyvéddel, mert neked van igazad, és szerintem a telefon költséget is rájuk lehet verni! Sajnos ilyen a mai utazás szervezés. Mindig becsődöl valaki, és eltűnik a pénzzel!
lazurdeak
Elvileg természetesen van esélyed.

A jogorvoslatok közül szerintem az árleszállítás a legesélyesebb.

Ha magyar nyelvű idegenvezetést ígértek és nem kaptál, akkor kevesebbet teljesítettek, mint amennyire szerződtetek. (Egyébként a legjobb lett volna nem simán választani az angol nyelvű vezetőt, hanem ott helyben jegyzőkönyvet felvetetni, hogy Neked magyar nyelvűt ígértek és ezt nem teljesítik...)

Ha elmaradt az étkezés, mert a Te hibádból nem értetek oda időben, akkor az nem az ő mulasztásuk. Bármely más esetben jár a visszatérítés.

Ha az iroda képviselőjétől rendelted meg a fakultatív programot, akkor ők a felelősek annak a minőségéért, szerződésszerűségéért. Igenis felelősek az alvállakozóikért.

Stb.

Várd meg, mit lép az iroda, és írd meg. Utána tudunk bármit mondani.

becsaptak
Megérkezett a válasz az utazási irodától
A legcinikusabb részletével kezdem: bangin.gif
Kioktattak arról, hogy a helyi múzeumokat csak olyan idegenvezető társaságában látogathatom, aki kifejezett engedéllyel rendelkezik, holott az idegenvezetőnk szervezte úgy, hogy egy idegenvezetőnek titulált arab sofőr szállított ide-oda egész nap, akinek ilyenje nem volt (az idegenvezető ezalatt az előző esti részegségét pihente ki!)
"A katalógusban leírt feltételekkel minimum 8 fő jelentkezése esetén indul az út." A katalógus szövegéből ez mindenki számára egyértelmű? Engem nem kell megkérdezni, hogy így megfelel e? Ezt megengedik a hazai jogszabályok?
Az interenes honlap "Erre az időpontra már minden hely elkelt..." kitétel, mint kiderült, a charter járat telítettésgére és nem a hajóútra vonatkozott. Rajtam kívül ezt mindenki tudja?
A fakultatív programokról: "a fakultatív programokat szervező helyszíni utazási iroda nem a KARTAGO TOURS közreműködöje, a programok lebonyolítására és részletiere az irodának nincs ráhatása." Ez akkor is igaz, ha ugyanaz az idegenvezető szedi a díjat, és vezeti (ill. nem vezeti) a programot? Nem félrevezető ez egy kicsit? Természetesen átvételi elismervény nincs az átadott nem kevés euróról, ahonnan esetleg kiderülhetne, hogy ez egy teljesen másik cég. (Egyébként, ha jók az értesüléseim, ugyanaz a tulajdonosa mind a két cégnek )
Van különbség a magyarnyelvű helyi képvieslő és az idegenvezető között? Mi a feladatuk?
Idegenvezetés az, amikor a kocsiban elmondják, hogy mit fogsz majd látni, és nem jönnek be veled a múzeumba?
Természetesen az elmaradt étkezésekről egy kukk sincs a levélben.
Ja és a csattanó!
"A jó hírnév megtartása miatt az utazási iroda veztősége gesztusértékkel felajánl egyszeri 10%-os kedvezményt/fő, mely ....érvényesíthető (időkorlát nélkül) bármelyik jövőben befizetésre kerülő Kartago Tours által szervezett út árából." clap2.gif
Hát nem aranyos? (Fakíroknak jópénzért eladó 10%-os kedvezmény )
Természetesen megpróbálom a Békéltető Testületet!
lazurdeak
(becsaptak @ 2008.08.13, 09:23) *

Megérkezett a válasz az utazási irodától
A legcinikusabb részletével kezdem: bangin.gif
Kioktattak arról, hogy a helyi múzeumokat csak olyan idegenvezető társaságában látogathatom, aki kifejezett engedéllyel rendelkezik, holott az idegenvezetőnk szervezte úgy, hogy egy idegenvezetőnek titulált arab sofőr szállított ide-oda egész nap, akinek ilyenje nem volt (az idegenvezető ezalatt az előző esti részegségét pihente ki!)
"A katalógusban leírt feltételekkel minimum 8 fő jelentkezése esetén indul az út." A katalógus szövegéből ez mindenki számára egyértelmű? Engem nem kell megkérdezni, hogy így megfelel e? Ezt megengedik a hazai jogszabályok?
Az interenes honlap "Erre az időpontra már minden hely elkelt..." kitétel, mint kiderült, a charter járat telítettésgére és nem a hajóútra vonatkozott. Rajtam kívül ezt mindenki tudja?
A fakultatív programokról: "a fakultatív programokat szervező helyszíni utazási iroda nem a KARTAGO TOURS közreműködöje, a programok lebonyolítására és részletiere az irodának nincs ráhatása." Ez akkor is igaz, ha ugyanaz az idegenvezető szedi a díjat, és vezeti (ill. nem vezeti) a programot? Nem félrevezető ez egy kicsit? Természetesen átvételi elismervény nincs az átadott nem kevés euróról, ahonnan esetleg kiderülhetne, hogy ez egy teljesen másik cég. (Egyébként, ha jók az értesüléseim, ugyanaz a tulajdonosa mind a két cégnek )
Van különbség a magyarnyelvű helyi képvieslő és az idegenvezető között? Mi a feladatuk?
Idegenvezetés az, amikor a kocsiban elmondják, hogy mit fogsz majd látni, és nem jönnek be veled a múzeumba?
Természetesen az elmaradt étkezésekről egy kukk sincs a levélben.
Ja és a csattanó!
"A jó hírnév megtartása miatt az utazási iroda veztősége gesztusértékkel felajánl egyszeri 10%-os kedvezményt/fő, mely ....érvényesíthető (időkorlát nélkül) bármelyik jövőben befizetésre kerülő Kartago Tours által szervezett út árából." clap2.gif
Hát nem aranyos? (Fakíroknak jópénzért eladó 10%-os kedvezmény )
Természetesen megpróbálom a Békéltető Testületet!

Helyes, szerintem is pofátlan a válasz, vidd tovább az ügyet. Hogy a végén kezdjem, a kedvezményt nem vagy köteles elfogadni, sőt a helyedben nem is fogadnám el, mint kárpótlási módot (ennyi kedvezményt az utcáról beszédülő ügyfélnek is bőven adnak - előfoglalási kedvezmény, Last Minute stb.)

Az általad felvetett problémák egyikére sem adtak korrekt indoklást. Csak egy példa: ha nem a katalógusban írt feltélekkel indítják az utat, az szerződésmódosítás, amely csak mindkét fél beleegyezése esetén jogszerű. Ha a változásról nem tájékoztattak egyértelműen és nem egyeztél bele, akkor nem teljesítették a köztetek létrejött szerződést.

Írd majd meg, hogy mire jutottál.

dorcsella
2010.áprilisában a Kartago Tours szervezésében Egyiptomban, Hurghadán üdültünk a Sunrise Mamlouk Palace Szállodában.
A szervezés során többször beszéltem és e-maileztem az utazási irodával, mivel heten utaztunk, köztünk egy csecsemővel, így szerettem volna körültekintően megszervezni utazásunkat.
Mivel már voltunk ebben a szállodában, az akkori tapasztalatainkat felhasználva, kifejezetten családi szobákat kértem (mivel 2008-ban ilyen szobában voltunk). A levelezés, szóbeli megbeszélések és a szerződés megküldésének során sem tájékoztattak arról, hogy a Kartago Tours-nál nem is lehet családi szobákat foglalni. Ezzel a ténnyel a szállodában szembesültünk, miután helyi idegenvezetőnk kérdésére az itthoni ügyeletes ezt válaszolta vissza. 50 euro/szoba/éjszaka felár ellenében tettek volna be minket a négy ágyas családi szobákba. Miután több mint 1 millió (azaz egymillió) forintot kifizettem erre az utazásra (nem akciósan) azt gondolva, hogy az árak az általam kért családi szobára vonatkoznak, így erre nem voltam hajlandó. Ezért bezsúfoltak hetünket 2 db 2 ágyas szobába, ahol hosszas intézkedésre kaptunk egyáltalán pótágyakat is. Hadd ne ecseteljem hosszan a körülményeket, amikor egy 2 személyre kialakított szobában 4 embert próbálnak ágyastul, bőröndöstül elszállásolni. Sem a szoba, sem a szekrények, sem a szoba berendezése nem 4 személyre lett tervezve. Már csak hab a tortán, hogy emeleti szobát kaptunk, ráadásul nem is egymás mellettieket, a babakocsit naponta többször egy szűk lépcsőn cipeltük fel-le. A teraszra nem tudtunk egyszerre kimenni, leülni meg pláne nem.
Ha felvilágosítottak volna a körülményekről, talán lett volna választási lehetőségem, hogy esetleg némi plusz ellenében a pótágyak helyett még egy szobát kérjek. Kifizettem 5 teljes árat a gyerekárak mellett, talán elvárható lett volna részünkről, hogy a teljes árat fizető felnőttek azonos színvonalú szolgáltatásban részesüljenek a más, teljes árat fizető utasokkal összehasonlítva, ehelyett összecsukló, keskeny pótágyon, bezsúfoltan kellett léteznünk (az egyebekről már nem is beszélve). Minden utazási irodánál kedvezmény van a pótágyakra (ha már nem kaphattunk családi szobát), ezek szerint kivéve a Kartago Tours-t. A szálloda árlistája szerint is volt külön kedvezményes pótágy-ár.
Hazatérésünk után panaszt és kártérítési igényt nyújtottam be a Kartago Toursnál, melyet különböző rendeletszámokkal teletarkított sablon levélben utasítottak el, merthogy aláírtam az utazási szerződést. Ez igaz, viszont az utazási szerződésben a szobatípusnál kódszámokat tüntettek fel, amit én nem vagyok köteles érteni, és mivel minden le volt beszélve, így meg sem fordult a fejemben, hogy ez nem azt takarja, amit én kértem.
Hazafelé induláskor óraállítás volt, amit a helyi képviselők nem vettek figyelembe, így éjjel 1-kor több, mint 3 órát ültünk a hurghadai repülőtéren.

Soha többet nem megyek a Kartago Tourssal.
Mozigépész
Sajnos akkor pereskedve tudod érvényesíteni a jogaidat, szerintem kérdez meg egy ügyvédet is!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.