Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Mi A Teendő?
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
petererik
Sziasztok!

Tavaly karácsonykor vettünk a páromnak egy cipőt.Nem tudom,lehet e márkát írni,így nem írok de speciális ortpédiai cipőről van szó.50 e ft volt.Még a 6. hónap előtt a cipő belső része szinte teljesen leronygyolódott és visszavittük boltba,ahol elküldték javításra.Meg is csainálták,ám,amikor rákérdeztem a további garanciaidőre,azt mondták,hogy akkor még érvényes volt a 6. hónapig viszont ha ezentúl gond lesz vele,akkor már nincsen rá garancia.Én úgy tudom,hogy ha egy cipő a garancia idő alatt javításra szorul a javítást követő napon,újra érvényes rá a 6 hónap.Mivel a cipő úgyanúgy "foszlik" szét,szeretném megkérdezni,hogy a boltban mondtak valósat és én tudom rosszul a jogszabályt? vagy nekem van igazam és még a garancia érvényes a cipőre.A javítás óta 4 hónap telt el.
Előre is köszönöm a válaszokat.Ha esetleg van erre vonatkozó jogszabály,kérem linkeljétek be.
Üdv petererik
Blade

(3) Nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot nem tudja rendeltetésszerűen használni. A szavatossági jog érvényesíthetőségének határideje a dolognak vagy jelentősebb részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) dologra (dologrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.

A teljes törvényt itt olvashatod:
1959/IV.
Egyébként a szavatossági idő 2 év, csak 6 hónapig az eladónak kell bizonyítania, hogy a nem-rendeltetésszerű használat okozta a hibát, utána viszont a vásárlónak. De amennyiben az eladó nem vitatja, hogy a hiba a termékben van, 2 évig minden további nélkül kötelezhető a javításra, cserére. biggrin.gif
petererik
Szia Blade!

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásod.Igazán sokat segítettél.Remélem a boltban sem lesz majd gond.
Kellemes hétvégét!petererik
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.