Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Webáruházban Téves ár! Megtévesztés?!
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
pizsike
Tisztelt cím!

érdeklődnék, hogy a minap az egyik webáruházban termékeket rendeltem, melyek akciósak voltak, kedvezmények vonatkoztak rá. Én megrendeltem és a végösszegnél feltüntetett kedvezményes akció levonása után számomra igen kedvező összeget adott ki, így a rendelésem véglegesítettem. Megkaptam az Internetes számlát is a kedvező végösszeggel, melyet a kiszállításkor kell készpénzben kifizetnem. Amikor ellenőriztem a rendelésemet, akkor láttam, hogy nem minden tételt tudnak szállítani. Azt állították, hogy új számlát kell küldeniük, mert vmi oknál fogva több kedvezményt adtak és most ennyiért már nem tudják kiszállítani. Kérdezném én, hogy az ő hibájukból kifolyólag vszínűleg rossz volt a szlázási rendszer, állítólag, ezért nem jár annyi kedvezmény nekem. Szeretném tudni, hogy kötelesek -e odaadni nekem a megrendelt árukat azon az áron, amely a kiküldött számlán szerepel vagy viszakozhatnak és minősülhet -e ez vásárlói megtévesztésnek? Esetemben könyváruházról van szó.

Várom mielőbbi segítő válaszukat!
Blade
Többször volt már hasonló kérdés (va egy külön rovat a távollévök közti szerződéseknek). A válasz tömören annyi, hogy nem lehet kényszeríteni az eladót arra, hogy valamit eladjon neked, ha nem akarja.
pizsike
(Blade @ 2008.08.08, 13:14) *

Többször volt már hasonló kérdés (va egy külön rovat a távollévök közti szerződéseknek). A válasz tömören annyi, hogy nem lehet kényszeríteni az eladót arra, hogy valamit eladjon neked, ha nem akarja.

Szia!Köszi a segítséget! Légyszi küldj nekem egy linket, ahol erről olvashatok, mert totál kezdő vagyok, nem igazodom ki ezen a weboldalon egyelőre, nagy segítség lenne!
Egyébként azt gondolom, hogy ahogy az Auchan-ban avgy bárhol elméletileg kötelesek odaadni annyiért amennyi rá volt írva, ezért szerintem ezt is oda kellene adniuk az akkor kimutatott áron, illetve a kiszámlázott áron. Köszönöm még1x
Blade
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > E-Kereskedelem > Internet
lazurdeak
(pizsike @ 2008.08.12, 18:39) *

(Blade @ 2008.08.08, 13:14) *

Szia!Köszi a segítséget! Légyszi küldj nekem egy linket, ahol erről olvashatok, mert totál kezdő vagyok, nem igazodom ki ezen a weboldalon egyelőre, nagy segítség lenne!
Egyébként azt gondolom, hogy ahogy az Auchan-ban avgy bárhol elméletileg kötelesek odaadni annyiért amennyi rá volt írva, ezért szerintem ezt is oda kellene adniuk az akkor kimutatott áron, illetve a kiszámlázott áron. Köszönöm még1x

Sajnos rossz hírem van: az Auchan-t sem tudod kényszeríteni arra, hogy a kiírt áron odaadják az árut. Meximum annyit tehetsz, hogy feljelented őket fogyasztók megtévesztéséért, pl. a Gazdasági Versenyhivatalnál. De ezt csak akkor érdemes, ha visszatérően csinálják. Ha egy esetben véletlenül rossz árat írtak, akkor annak nem lesz semmilyen következménye. Én legalábbis nem hallottam még olyan vásárlóról, akinek sikerült volna elérnie, hogy a kereskedő a meghírdetett / közzétett áron adja oda az árut, ha a kereskedő közben rájött, hogy mégsem akarja.

Részletesebben ld. a Blade által megadott fórumban.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.