Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Gyerekülés
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
feco38
Üdvözletem

Kb fél éve vásároltam a Cora hipermarketben egy gyerekülést.Meg voltunk vele elégedve.Viszont akkor nem néztem meg,hogy milyen szabványnak megfelelő.Mostanában viszont hallom,olvasom a médiában,hogy január 1--től büntetik azokat akiknek nem E3 vagy E4 szabványú ülést használnak a gyermekülésként. A mienk E2-es,amit állítólag két éve nem lenne szabad forgalmazni,árulni.A blokk megvan.Mi tévő legyek? Vigyem vissza fél év után? Esetleg valaki tudja,hogy hol kereshetek olyan jogszabályt ami tiltja az E1,E2-es gyerekülés forgalmazását ,értékesítését? Köszönöm
Picur
Ennyit találtam ez ügyben, ami érdekes lehet:

http://www.boon.hu/hirek/im:boon:auto/cikk...080401-08324991

idézem a hozzászólást:

Hozzászóló: Brendon , 2008.04.10, 16:43
Kedves Seligen, az ECE R44/01 és 02 jelű biztonsági gyermeküléseket kb. 13 évvel ezelőtt gyártották, így nagyon kicsi a valószínűsége, hogy találkozik vele. Üzletben mindenesetre BIZTOSAN nem kapható. Az üléseken látható jelöléseken valóban nehéz eligazodni: amit Ön említ, az a narancssárga címkén, általában körbe írt nagy E betű azt jelöli, hogy Európában tesztelték az ülést, a mellette levő szám a tesztelő ország kódja. A 2-es azt jelenti, hogy az ülést Franciaországban vizsgálták be. Az ECE R44/03-as vagy 04-es jelölés általában szintén szerepel a címkén, ha nem, akkor az E jel alatti 8-jegyű számsor első két jegye mutatja. (03-mal vagy 04-gyel kezdődik.) A 03 vagy 04 kód a tesztre utal: a szabvány meghatározza, hogy hogyan, milyen körülmények között - irány, sebesség, stb. - kell azt végezni. Ma a legkorszerűbb ülések a 04 szabvány szerintiek, azaz oldalirányú ütközéssel is teszteltek.
Bízom benne, hogy az Ön által vásárolt üléssel elégedett, és soha nem lesz szükség az "éles" tesztjére.

Közben a totalcar-on is megjelent egy cikk a gyerekülésekről:
http://totalcar.hu/magazin/kozelet/gyerekules/
wrenata
A mi gyerekülésünk Pierre Cardin márkájú 0+-os változat. Tavaly vettük, a fiam már kinőtte. Most szeretnénk mi is eladni, de semmiféle kódot nem találtam a hátulján. Ilyenkor mi a helyzet? Tuti, hogy szabványos, mert megnéztük, lehet még kapni, tökéletesen ugyanezt a változatot. Azon rajta van a kód.
Nem tudom, mitévő legyek.
Egyébként elég nehezen tudom elképzelni, hogy január 1-től valakit megállítanak a rendőrök, kivetetik az ülésből a gyereket, megfordítják az ülést, és megnézik a kódot... sad.gif
De lehet, hogy csak naiv vagyok?
monic
Sziasztok,

nekunk olyan Concord biztonsagi ulesunk van, ami ketreszes, a felso reszt leveve kesobb ulesmagasitokent is funkcionalhat. A felso reszen ep a narancsszinu cedula, de az aljan meg akkor elkopott, amikor meg nem is hallottam errol a torvenyrol. Az aljan amugy ugy volt gyarilag felragasztva, hogy a biztonsagi ov allitojatol siman lejott. Garanciapapir nincs meg, bolt ahol vettuk nincs meg. Van valami kepviselet, ahol kaphatok uj matricat? Nem szeretnem mindig cipelni magammal a felso reszt annak bizonyitasara, hogy az ulesmagasitonk megfelel az eloirasoknak.
Elore is koszi,

Moni©
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.