Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Bukósisak
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Ruházati termékek
Inca O Noapte
Nemrég vásároltam új motorkerékáprt egy közeli motor shopban, amely felajánlott számomra egy 35.000 forintos levásárlási kupónt amit a hónap végéig el kell nála használnom mivel tőlük vettem a motrot. Tegnap vásároltam egyet a sisakjaiból, ami az üzletben felpróbálva jónak tűnt (megjegyezném, hogy csakis 1 méret volt és az is XL).

Viszont motoron hazafelé már más volt a helyzet, felvettem az újonnan vásárolt sisakot és motoron ülve hazáig lötyögött a felemen. Ennek fejében ma visszavittem a sisakot gondolván kicserélem egy kisebbre, de amiánt a boltan felhoztam a cserelehetőség kérdésességét, az üzletvezető és az alkalmazottai ennek abszolút ellene voltak, mondván már hordtam a sisakot, beleizzadhattam, stb., így már nem tudják eladni, és ha kisebb méretet szeretnék, L-eset, akkor azt meg kell vennem, és semmiképpen nem cserélnek. Megjegyzem, a vásárláskor semmilyen segítséget nem nyújtottak az eladók sem az üzletvezető a megfelelő méretű és fajtájú sisak kiválasztásában. Ma már egyébként több méretben is volt ebből a fajta sisakból a polcukon amiből választhattam volna. Mit tudok tenni? Több mint 1 millió forintba került náluk a motor, ami arra adna lehetőséget számomra, hogy a minimális segítséget megkapjam tőlük, és ennek ellenére ők olyan magatartást tanusítanak felém, mintha legalábbis sosem vásároltam volna náluk.

Elmentem egy másik motoros boltba ugyanebben a városban, ahol az üzletvezetőnek és alkalmazottainak beszámoltam erről az esetről, és megvetve fogadták, hogy a konkurenciájuk így bánik a vásárlóikkal. Azt mondta az üzletvezető, hogy kötelességük volna kicserélni. Megmutattam nekik a sisakot, erre ki is nevettek, hogy pórul jártam ahol vettem azt, mert ez egy kínai szenny, ahogy ők fogalmaztak, és az általuk meghatározott ár felét nem éri.

Mik a jogaim ebben a helyzetben? Kihez tudok fordulni segítségért amíg nem késő? Ki tudom cserélni a sisakot? Előre is köszi aki válaszol.

Hozzátenném azért vásároltam tőlük, mert a kizárólagos beszerző ezt a fajta motrot csak ennek a cégnek szállítja ki a megyémben.
ityam
roviden szerintem:
mint ahogy tudvalevo sok mas holminal ciponel ruhanal ott sem kotelezo kicserelni az eladonak ha nem stimmel a meret igy alaphangon kotelezonek itt sem mondhato.

mas:Az hogy egy termeket mennyiert adnak el az a piaci artol fugg ami ott alakul ki amennyit meg megadnak erte.Masik ok amiert lehet dragabb az pont az hogy osztogatnak levasarlos kuponokat.

szal SZERINTEM nem fogod tudni kicsereltetni erovel.
nem tudom mennyibe kerult a bukosisak de ha nem tul draga akkor a 35Ks kupon arat levonva lehet hogy nem volt olyan sok igy megprobalhatod eladni hogy talan nem buksz rajta.
perikasa
Sürgős!!!
Üdv!
Egy motoros boltból e-mail-ban rendeltem egy bukósisakot 20eFt-ért, amit meg is kaptam. Csakhogy a bukósisaknak a plexi zárszerkezete repedt volt, tehát használhatatlan. Mihez van jogom ez esetben, még csak 2 napja van nálam. A forgalmazó felajánlotta már a javítást, de én cserét vagy másra levásárlást vagy pénz visszafizetést szeretnék kérni. Én arra hivatkoztam hogy hiába javítják meg, úgyis el fog törni megint hamarosan, mert nagyon silány a műanyag alkatrészek minősége. Ugye élőben még nem láttam hogy ilyen, mert postai úton rendeltem. Mit követelhetek rajta jogosan? köszönöm cool.gif
DTF
(perikasa @ 2008.09.15, 15:41) *

Sürgős!!!
Üdv!
Egy motoros boltból e-mail-ban rendeltem egy bukósisakot 20eFt-ért, amit meg is kaptam. Csakhogy a bukósisaknak a plexi zárszerkezete repedt volt, tehát használhatatlan. Mihez van jogom ez esetben, még csak 2 napja van nálam. A forgalmazó felajánlotta már a javítást, de én cserét vagy másra levásárlást vagy pénz visszafizetést szeretnék kérni. Én arra hivatkoztam hogy hiába javítják meg, úgyis el fog törni megint hamarosan, mert nagyon silány a műanyag alkatrészek minősége. Ugye élőben még nem láttam hogy ilyen, mert postai úton rendeltem. Mit követelhetek rajta jogosan? köszönöm cool.gif

Szia!

Távollévők közötti szerződés. így kézhezvételtől számítva 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhatsz. ez azt jelenti, hogy te visszaadod a sisakot, a forgalmazó meg visszaadja a vételárat. mivel a terméket hibásan kaptad, így a postaköltséget nem kel megtérítened.
Mivel a vásárlástól 3 munkanap nem telt el, így nem javíttathat, csakis cserélhet (persze ha bizonyítja, hogy nem rendeltetés szerű használat miatt törött el a sisak plexije.. de ezt nem fogja).
A két lehetőség közül választhatsz, az elsőt javaslom.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.