Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Cserélték,most Meg Vissza Akarják Venni...
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
tuti
Tisztelt Cím !

Volt egy hűtőládám üveges tetővel,ami elromlott,és megállapította hűtőszerelő ,hogy palásthibás ,reklamáltam a cégnél és megígérték ha elviszem kicserélik egy újra,ez meg is történt elvittem 200km-re,természetesen az autót,és egyéb költségeket én áltam,(és most úja ezt akarják velem csináltatni,csak fordítva az újat vigyem visszaa régit meg visszaadják),megkaptam a hűtőládát,most meg kapok egy levelet,3 hét után hogy Ők azóta tesztelték a készüléket,és ki is javították,ami szerintük nem is volt hibás,és most vigyem vissza az új készüléket a régit pedig visszaadják ,ha nem viszem kiszámlázzák az új készüléket részemre.
Még annyit fűznék hozzá a garancia feltételekben az szerepel,hogy a hűtőládát be kell üzemeltetni (habár a hűtőszerelő szerint ez olyan termék,hogy vidd,és helyezd áram alá)és havonta karbantartási jegyzőkönyvet kell felvenni,nos ez is megtörtént,de az lenne a kérdésem szabhat-e ilyen kemény" ,és költséges garanciális feltételeket a forgalmazó,illetve a szavatossági csere jegyzőkönyben megállapítást nyert,hogy a hibás berendezése cseréje megtörtént,helyette új berendezést biztosítottak,kérheti-e ezután a forgalombahozó a cserekészülék visszaadását vissza szállittatását,és ilyen költséges garanciális követelményeket havi átvizsgálást ilyen készülékeknél ami egy fagyasztóláda?

Mit tegyek most,kiszámlázhatja-e mikor nem is vásároltam,hanem cserekészülékkéntadták,éppen elég költséges volt elmenni érte is.

ityam
(tuti @ 2008.08.14, 17:09) *

Mivel sürgős lenne a válasz,ha valaki tud valamit ebben a témában kérem írjon.
Köszönöm előre is a segítséget.

Üdv:tuti

hat ebbol a sok infobol amit irtal nem tudok sokmindent irni, de ha gariban valamit kicsereltek akkor azt nem tudjak visszakerni meg birosagon sem szerintem. de addig ugysem mennek el.hacsaknem amikor odaadtak akkor ugy adtak oda hogy a javitas idejere kapod ezt...
Mozigépész
(tuti @ 2008.08.14, 17:02) *

(tuti @ 2008.08.13, 16:35) *

Tisztelt Cím !

Volt egy hűtőládám üveges tetővel,ami elromlott,és megállapította hűtőszerelő ,hogy palásthibás ,reklamáltam a cégnél és megígérték ha elviszem kicserélik egy újra,ez meg is történt elvittem 200km-re,természetesen az autót,és egyéb költségeket én áltam,(és most úja ezt akarják velem csináltatni,csak fordítva az újat vigyem visszaa régit meg visszaadják),megkaptam a hűtőládát,most meg kapok egy levelet,3 hét után hogy Ők azóta tesztelték a készüléket,és ki is javították,ami szerintük nem is volt hibás,és most vigyem vissza az új készüléket a régit pedig visszaadják ,ha nem viszem kiszámlázzák az új készüléket részemre.
Még annyit fűznék hozzá a garancia feltételekben az szerepel,hogy a hűtőládát be kell üzemeltetni (habár a hűtőszerelő szerint ez olyan termék,hogy vidd,és helyezd áram alá)és havonta karbantartási jegyzőkönyvet kell felvenni,nos ez is megtörtént,de az lenne a kérdésem szabhat-e ilyen kemény" ,és költséges garanciális feltételeket a forgalmazó,illetve a szavatossági csere jegyzőkönyben megállapítást nyert,hogy a hibás berendezése cseréje megtörtént,helyette új berendezést biztosítottak,kérheti-e ezután a forgalombahozó a cserekészülék visszaadását vissza szállittatását,és ilyen költséges garanciális követelményeket havi átvizsgálást ilyen készülékeknél ami egy fagyasztóláda?

Mit tegyek most,kiszámlázhatja-e mikor nem is vásároltam,hanem cserekészülékkéntadták,éppen elég költséges volt elmenni érte is.

Tudna valaki válaszolni valamit ebben a témában felvetett kérdésemre,:Cserélték,most meg vissza akarják venn"sajnos sűrgős lenne ,hogy mégis mit tegyek?

Köszönöm előre is a segítséget,vagy hova forduljak?
Attól, hogy nyitogatsz topikokat ugyan azzal a témával kapcsolatban nem kapsz előbb választ, max "szeretni" fognak az emberek!
ITT található az FVF kirendeltségek, hív őket ha ennyire sürgős! (gondolom az nem jutott eszedbe, hogy nincs még senkinek ötlete)
lazurdeak
(tuti @ 2008.08.13, 16:35) *

Tisztelt Cím !

A jótállási (garanciális) időszakban nem neked kellett volna szállítani az eszközt. A 151/2003 kormányrendelet szerint:
"6. § (1) A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell megjavítani." Tegyük hozzá: ha nem javatható a helyszínen, akkor a kereskedőnek kellett volna elszállítania.
Gondolom, a hűtőláda 10 kg-nál nehezebb. Ezért mondd meg nekik, hogy már az odaszállításra sem lettél volna kötelezhető, a visszaszállítást oldják meg ők.
Amúgy miért olyan cégtől vásárolsz, amelyik tőled 200km-re van?

tuti
A fő kérdésem az volt ,hogy én igazán nem is szeretném elfogadni újra a régit,elkaptam az újat garanciával,mindennel együtt erről szó sem volt,hogy ez nem végleges csere,most meg szereztek egyet,ki tudja ugyanaz-e,és vissza szeretnék csrélni,megtehetik ezt egyáltalán,aztán majd újra elromlik ,újra cserélik,ennek se vége se hossza akkor ?
lazurdeak
(tuti @ 2008.08.27, 17:20) *

A fő kérdésem az volt ,hogy én igazán nem is szeretném elfogadni újra a régit,elkaptam az újat garanciával,mindennel együtt erről szó sem volt,hogy ez nem végleges csere,most meg szereztek egyet,ki tudja ugyanaz-e,és vissza szeretnék csrélni,megtehetik ezt egyáltalán,aztán majd újra elromlik ,újra cserélik,ennek se vége se hossza akkor ?

Na, ez nem volt világos, én úgy értettem, hogy csak a javítás idejére adtak cserekészüléket.

Szerintem nem jogos a követelésük. A bejelentéstől számítva 3 munkanapon belül kell nyilatkozniuk , hogy az igényt jogosnak tartják-e, illetve milyen módon akarják orvosolni a hibát. Ezt megtették: a helyszanen rögtön cseréltek. Ezek után tudomásom szerint nincs olyan lehetőség, hogy a forgalmazó ettől "visszatáncoljon". Ha vállalták a (végleges) cserét, ezt rá is vezették a jótállási jegyre, akkor ezzel lényegében elismerték, hogy a készülék hibás volt.

Szerintem dobd vissza a labdát és kérd meg őket, hogy nyilatkozzanak, milyen jogszabály hatalmazza fel őket arra, hogy a már egyszer megállapodott megoldástól eltérjenek. Én nem ismerek ilyet...
Amúgy az ilyen ketyeréken szokott lenni gyári szám vagy efféle, ha ezen is van, akkor nehezen tudnának másik darabot visszaadni, mint az eredeti. És még egyszer: a készüléket nem a fogyasztó dolga szállítani.

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.