Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Szolgáltatás Az Interneten
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
cars
Sziasztok!

Szeretnék néhány tanácsot kérni, hogy mit tehet a fogyasztó egy monopol helyzetben lévő szolgáltatóval szemben. Az a baj, hogy nincs másik hely, ahova át lehetne menni. A szolgáltató szó szerint azt csinál amit akar. Pár ember müködteti a szolgáltatást, és olyan hatalom van a kezükben, hogy elképesztő. Valamilyen módon védekezni kell, mert bizony akinek nem tetszik a fizimiskája, az nagyon könnyen kizárásra kerül. A szabályok nem érnek semmit, mert szinte mindegyik pont azzal zárul, hogy és szabálytalan az, amit a szolgáltató annak itél. Ebbe pedig minden belefér. Ha pedig valakinek nézeteltérése támad bármelyik alkalmazottal, vagy éppen egy jogtalan intézkedést szóvá mer tenni, annak gyakorlatilag meg van pecsételve a sorsa. És ezért még fizet is. Ez a szolgáltatás már-már diktaturával jellemezhető. Elég drasztikus, de ez a helyzet. De ez igaz a másik irányba is, ha valaki "jól fekszik", szinte bármit megtehet. Ugyanazért a pénzért. Megteheti ezt egy szolgáltató? Mit lehet tenni ellene? Hogy lehet kivédeni?
Kenderice
Milyen szolgáltatásról van szó? Mi a cég neve?
cars
(Kenderice @ 2008.08.15, 20:57) *

Nem szeretnék bajt csinálni, mert egy kedves ismerősöm érintett a dologban, és komolyra fordult a helyzet. Ezen az oldalon adás-vétel folyik. Ebből már kitalálható, mert összesen csak 2 nagy oldal van, abból is csak az egyik az, ahol valóban müködik is az egész.
Itt ugye vannak vásárlók és vannak eladók. Ők vannak egymással kapcsolatban. És van a szolgáltató, aki a felületet adja. Ezért dijat számol fel. Hogy ez mennyire sok vagy nem, az egy másik történet. Hogy a szolgáltatásért fizetni kell, ez rendben is van. Ami a nagy gond, hogy a szabályok sajátos értelmezésével belenyul a dolgokba. Mert az egyik felhasználót előnybe tudja hozni addig, amig a másikat hátrányba, illetve akár el is tudja távolitani a portálról. Itt van a nagy baj.
Nem lenne ekkora probléma, ha lenne másik oldal, ahova át lehetne menni. De sajnos nincs, és ezzel sakk-matt a helyzet. Olyan nagy foku a kiszolgáltatottság, hogy elképesztő.
Mozigépész
(cars @ 2008.08.16, 11:38) *

(Kenderice @ 2008.08.15, 20:57) *

Nem szeretnék bajt csinálni, mert egy kedves ismerősöm érintett a dologban, és komolyra fordult a helyzet. Ezen az oldalon adás-vétel folyik. Ebből már kitalálható, mert összesen csak 2 nagy oldal van, abból is csak az egyik az, ahol valóban müködik is az egész.
Itt ugye vannak vásárlók és vannak eladók. Ők vannak egymással kapcsolatban. És van a szolgáltató, aki a felületet adja. Ezért dijat számol fel. Hogy ez mennyire sok vagy nem, az egy másik történet. Hogy a szolgáltatásért fizetni kell, ez rendben is van. Ami a nagy gond, hogy a szabályok sajátos értelmezésével belenyul a dolgokba. Mert az egyik felhasználót előnybe tudja hozni addig, amig a másikat hátrányba, illetve akár el is tudja távolitani a portálról. Itt van a nagy baj.
Nem lenne ekkora probléma, ha lenne másik oldal, ahova át lehetne menni. De sajnos nincs, és ezzel sakk-matt a helyzet. Olyan nagy foku a kiszolgáltatottság, hogy elképesztő.

Ha ennyire félsz, akkor mit gondolsz hogyan lenne megoldva a probléma.
"Feljelentem a nem mondhatom meg kit!"
cars
Talán igazad van, most még félelem. A legjobb az lenne, ha ki lehetne védeni a dolgot feljelentés nélkül. Azonban ha más megoldás nincs, akkor a már minden mindegy elv lép életbe, és borul az éjjeli.
De ha belegondolunk, mondjuk megy a feljelentés. Ez hosszu idő. De minden kedvezően alakul, felfedik az anomáliákat. Hogyan tovább? Pontosan be tudnak azonositani. Tudod hányan igérték már be nekik, hogy feljelentik őket? Semmi foganatja. Mert tudják, hogy valóban félnek. Inkább nyelnek, eltürnek mindent, mert nem tudnak hova menni. Ez a szomoru helyzet.
Kenderice
(cars @ 2008.08.16, 16:16) *

Talán igazad van, most még félelem. A legjobb az lenne, ha ki lehetne védeni a dolgot feljelentés nélkül. Azonban ha más megoldás nincs, akkor a már minden mindegy elv lép életbe, és borul az éjjeli.
De ha belegondolunk, mondjuk megy a feljelentés. Ez hosszu idő. De minden kedvezően alakul, felfedik az anomáliákat. Hogyan tovább? Pontosan be tudnak azonositani. Tudod hányan igérték már be nekik, hogy feljelentik őket? Semmi foganatja. Mert tudják, hogy valóban félnek. Inkább nyelnek, eltürnek mindent, mert nem tudnak hova menni. Ez a szomoru helyzet.

Hát én azt hittem, hogy ez valamiféle helyhez kötött szolgáltatás, mert ott VALÓBAN lehet monopolhelyzetet teremteni. De ez egy online szolgáltató. Nem hinném, hogy nagyon nagy gond lenne otthagyni, elfelejteni. Adni-venni nem létszükség. Majd csak valaki csinál hasonló oldalt, másikat...
Súlyos szavakat használsz (megfélemlítés), csak nem azt akarod mondani, hogy maffiamódszerkkel dolgoznak?
Vizuális típus vagyok és nem tudom elképzelni, hogy hogyan mehet ez a megfélemlítés. Felteszel egy árucikket és ha eladod a hasznodat követelik? Indoklás nélkül törlik a termékeidet, hogy a haverjáét vegyék inkább?
asdf
En ugy gondolom, annyi rettenetesen sok eladnivaloja nem lehet az embernek, hogy ekkora tragediakent kelljen megelni, hogy akar a teszvesz akar az apronet igy meg ugy csinal ezt meg azt. Ezt jellemzoen azok szoktak nehezmenyezni, akik gyakorlatilag webaruhazkent funkcionalo maganszemelyek, ahol az eladasok soran se szamla nem keszul se adofizetes nem tortenik az egyeb kozterhekrol nem is beszelve. Bocsasson meg a vilag, de az ilyenekert hadd ne fajjon a szivem...
cars
Webáruházhoz elég csinálni egy oldalt. Csak meg kell hirdetni és a maga ura. Nagyon rossz irányba akarod elvinni a dolgot. Én nem megyek bele gyanusitgatásba, mert nem tudhatom, hogy ki mit hogyan. De nem fenékig tejfel, bármennyire is ezt akarod sugallni. A gyerek kinőtt ruhájától kezdve sok mindennel próbálkoznak. De nem állnak sorba segélyért. Legyen szép a napod.
cili
Csak azt nem értem, miért nem lehet a gyereket nevén nevezni. Vagyis hogy a Teszveszröl van szó.
Azon belül pedig Dobra Péter - vezető szerkesztő ( aliasz pietrox ) és a társaságáról. Milyen szépen is neveztem ezt a bandát. Igen ez egy banda !
Sajnálom hogy ezt a kifejezést kell használnom de valóban egy diktatúrát vezettek be a nevezett online portálon.
Tudom - tudom. Ha nem tetszik nem kell használni.
Nem erröl lenne itt szó. Magáról a cselekedetröl, amit a 21. században valakik megengednek maguknak. Nem a 50,60,70 - es éveket éljük, amikor ez még elfogadott volt ( nem volt más választás ).
De hogy 2008 - ban egy társadalom ilyet megengedjen magának ( európa kellős közepén ). Szóval szerintem szégyen.
Totál önkényuralom. Ha nem jót szólsz ( szerintük ) kivágnak. Ha többen is jelzik ( az utóbbi napokra nagyon is jellemző ) hogy hiba van a rendszerben, megjelenik a " Fő admin: pietrox " és kikéri magának hiogy az nincs ! Sorolhatnám még ....
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.