(Captain Crash @ 2008.08.24, 09:28)

Követelésük nekik van, bizonyítani nekik kell. Szerinted tudnak bármit is bizonyítani arról, amit nem vettél át? Ezenkívül a szerződés úgy veszem észre, hogy távközlő útján köttetett, tehát az átvételt követően 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhatsz, feltéve, hogy a terméket átvetted, de ki nem bontottad. (A hangfelvételre vonatkozó szerződéseknél ha már kibontottad, akkor nem élhetsz az indoklás nélküli elállási jogoddal.)
A posta ez esetben az ő megbízottjuk, tehát ha a terméket a posta eltüntette, akkor azt vele kell nekik elintézniük. Önmagában tehát azzal, hogy ők postára adták, a szerződést nem teljesítették, kötelezettséged tehát nem keletkezett.
Az elmondottak alapján szerintem nem kell foglalkoznod az üggyel, annyit megtehetsz, hogy kötelezetti késedelemre hivatkozva felszólítod őket, hogy teljesítsék a szerződést 8 munkanapon belül, és ha arra nem reagálnak, vagy hasonló stílusban, mint eddig, akkor a 8. munkanapon szépen írd meg, hogy a szerződéstől mivel ahhoz fűződő érdeked megszűnt, elálltál. Ha esetleg időközben mégis megérkezne a termék, akkor vedd át, küldd vissza egy tértivevényes levéllel, hogy a szerződéstől elálltál.
Ezeket, amiket ajánlottál, már hónapokkal ezelőtt megtettem, ezzel együtt váltakozva küldenek levelet, hogy ismerjem el, hogy nem vettem át semmit, vagy, hogy fennálló tartozásomat egyenlítsem ki. Tudom, hogy nem tartozom, hiszen nem kaptam meg a termékeiket, és nem vettem át semmit, de olyan, mintha a falnak beszélnék, illetve írnék.A fogyasztóvédelem azt javasolja, hogy forduljak az Ipartestület Békéltető Testületéhez, de már elegem van. Akkor, gondolom, megint nekem kellene tárgyalásra járni. De lehet, hogy mégis rászánom magam, mert legutóbb már kamatokkal fenyegettek. Ha valaki ismeri az ilyen békéltető eljárás menetét, örülnék, ha megírná, mi várható4 Kösz!